Share |

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΤΟΥ

Δυο καλόγεροι από το Μοναστήρι της Άτρου, ένας δεσπότης κι ένας ακόμα κρατικός υπάλληλος τινάζουν στον αέρα μια επίπονη και πεισματάρικη αρχαιολογική δουλειά τριάντα χρόνων. 
ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΗΣ. ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΣΥΝΕΙΣΕΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΠΑΡΑΜΠΑΣΤΟΙ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ. ΕΛΕΩ ΕΝΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΟΙ ΒΑΥΑΡΟΙ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟ. 
Χωρίς καμία εξήγηση, δύο καλόγεροι, που δεν ξέρουμε από πού κρατάει η σκούφια τους, αρνήθηκαν να δώσουν 2 στρέμματα ακαλλιέργητης - άχρηστης για οτιδήποτε άλλο- γης για να προχωρήσει μία αρχαιολογική επένδυση ενός εκατομμυρίου ευρώ. ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ. 
Ένας ξένος δεσπότης προς την Κεφαλονιά και την αληθή ορθόδοξη πίστη , που θα μείνει στην ιστορία σαν ο άνθρωπος, που κατάργησε με έναν φετφά την τελευταία Συναδελφική Εκκλησία, δηλ. την τελευταία αληθή πρωτοχριτιανική εκκλησία, παίρνει το μέρος των καλογήρων. 
Κι ένας προϊστάμενος της αρχαιολογικής υπηρεσίας ΔΕΝ ΕΚΑΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΠΟΛΙΤΗ: 
ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ. 
ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ. 
ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΙΔΙΟΚΤΗTΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ, ΕΛΕΩ ΒΑΥΑΡΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. 
Αν είχαμε δημοκρατία, αν είχαμε αφεθεί ελεύθεροι να ζήσουμε, όπως οι πρόγονοι μας , όλοι αυτοί δεν θα είχαν τολμήσει να κάμουν τέτοια. Γιατί δεν θα ήταν αυτοί, που θα αποφάσιζαν. (Ή θα είχαν πάει σπίτι τους, αν με οποιονδήποτε τρόπο εμπόδιζαν την ανάδειξη ενός μεγάλου κέντρου του Ομηρικού Βασίλειου του Οδυσσέα). 
Το "επιτελικό κράτος" του Μητσοτάκη είναι ένα ακόμα πολιτικό φληνάφημα. Ανάλογο με εκείνη την υπόσχεση για μείωση της φορολογίας. 
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΟΠΗ. 
ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ , ΠΑΤΡΙΔΑ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
(Συγνώμη Makis Metaxas, όπως ξέρεις και έχεις ζήσει στο πετσί σου , όταν διαφωνούμε, εγώ δεν είμαι ευγενικός. Αυτό το κράτος το έχεις στηρίξει - Κι εγώ κάποτε, μαζί σου. ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΩΡΑ). 
Οι μη Κεφαλονίτες, ας ανατρέξουν στο προφίλ του Μάκη, για περισσότερες πληροφορίες επί του θέματος. 
---
Κι επειδή βαρέθηκα τους ειδικούς: 
Όταν πριν 30 χρόνια, ο απόφοιτος μιας τεχνικής σχολής Γεράσιμος Μεταξάς με πήγαινε να μου δείξει μια αρχαία πόλη, στην περιοχή Αρές του Ελειού - Πρόνων, εγώ έβλεπα λόγγους, λοφάκια και πέτρες. 
Ο Μάκης ήξερε και έβλεπε αυτό που δεν είχε δει και δεν θέλει να δει η επίσημη αρχαιολογία: Ένα μεγάλο, το μεγαλύτερο γνωστό ως τώρα, μυκηναϊκό οικιστικό συγκρότημα, με παλάτια, βασιλικούς τάφους, δρόμους και κτίρια. Σήμερα, όλα ταυτοποιημένα από τους αρχαιολόγους και τοποθετημένα στην εποχή που έζησε ο Οδυσσέας. 
Κι όλα αυτά, γιατί η περιοχή λεγόταν Αρές και οι προφορικοί θρύλοι ήταν στοιχειωμένοι. Μα, πώς να μην ήταν, αφού εκεί υπήρχαν αρχαίοι τάφοι βασιλέων και στρατιωτών; 
Αρές σημαίνει Ευχές, αλλά και κατ-Άρες.
Ο Μάκης αγαπούσε τον τόπο του και σήμερα ξέρουμε, γιατί την περιοχή ονόμαζαν Αρές. Ο Μάκης πίστευε στους θρύλους και μελετούσε τον Όμηρο. Είδε με τα μάτια της ψυχής και του νου, στον τόπο που αγαπούσε, τις εικόνες.που περιέγραφε ο τυφλός ποιητής.   

ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΕΛΑΝΕ ΟΙ ΑΡΧΑΙΕΣ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ "ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ". Εμείς απλώς δακρύζουμε. ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ, ΙΔΟΥ ΟΙ ΜΥΚΗΝΕΣ ΚΑΙ Η ΙΘΑΚΗ. ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ.

 

ΤΟ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Η ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ ΚΟΜΠΑΝΙΑ

(από "το ημερολόγιο ενός συνταξιούχου")

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ,

ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΑΝΤΟΥ, ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΠΑΝΤΟΥ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Είναι στο χέρι του καθενός μας, όπου ο καθένας βρίσκεται να δημιουργεί τώρα το μέλλον. Ας σμίξουμε. 

 

(ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟ ΒΑΥΑΡΙΚΟ / ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΟΥ 1834, ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Και επιτρέπει σήμερα σε μιαν άθλια αριστερή, κεντρώα και δεξιά ψευτοδιανόηση να λέει ότι ο λαός είναι ηλίθιος και αμόρφωτος. Τότε, ήταν αυτός ο αμόρφωτος και ηλίθιος λαός, που αποφάσιζε για τα πάντα. Όπως και τότε, έτσι και σήμερα, οι νόμοι μας είναι μεταφράσεις ξένων αποφάσεων. 
Αν ίσχυαν εκείνοι οι χιλιόχρονοι νόμοι και εκείνο το αρχαιοελληνικό και ελληνορθόδοξο εκκλησιαστικό δίκαιο, οι υπάλληλοι της σημερινής Κατοχικής Εξουσίας θα είχαν οστρακιστεί).