Share |

Ο λαός στηρίζει την κυβέρνηση Παπαδήμου

Παρά τις ελπίδες, τα οράματα ή ακόμα και τις διαβεβαιώσεις κάποιων πως την Κυριακή η κυβέρνηση μπορεί να πέσει, λόγω της γενικής κατακραυγής, ο λαός στηρίζει Παπαδήμο.

Στις καθιερωμένες κομματικές και μη παρελάσεις της Κυριακής, στις εθιμοτυπικές διαδηλώσεις και τις τυπικές απεργίες, ο λαός θα λάβει ένα κάποιο μέρος, αλλά όχι πως καίγεται κιόλας. Ως την επόμενη, μεθεπόμενη και αγνώστου αριθμού εναπομένουσες δόσεις .

Όσοι, λοιπόν, ανησυχούν μήπως και πέσει η κυβέρνηση, ας αλλάξει πλευρό. Ας απολαύσει το σήριαλ Σαμαρά - Καρατζαφέρη (Απίστευτοι κωμικοί!!!)

 

Έχοντας πλήρη συνείδηση αυτού που υφίσταται, ξέροντας την αιτία και τον ένοχο, ειρωνεύεται όσους τον προσκαλούν σε εξέγερση, έγερση, αφύπνιση, ξύπνημα και λοιπά επαναστατικά του κώλου, ο λαός σκοπεύει ...να αλλάξει πλευρό ή το πολύ πολύ κανάλι. (Καναπέ , δεν το βλέπουμε να αλλάζει, γιατί είναι ακριβοί).

Ο λαός στηρίζει Παπαδήμο και δε θέλει και εκλογές, παρά τηις επίμονες εκκλήσεις των Σαμαρά, Παπαρήγα και Τσίπρα. Ξέρει πως δεν θα αλλάξει τίποτα.

Άσε που τις τελευταίες τρεις - τέσσερις φορές που άλλαξε κυβέρνηση οι υποθέσεις του πάνε από το κακό στο χειρότερο. Γιατί, λοιπόν, να πάνε κι άλλο χειρότερα; 

Από τον Α.Γ. Παπανδρέου, στο Σημίτη. Από το Σημίτη στον Κ.Καραμανλή, τον Μικρό (με το "μ",  Κεφαλαίο). Από τον Καραμανλή τον Μικρό (με το "μ" Κεφαλαίο) στον ΓΑΠ και από τον ΓΑΠ στον Παπαδήμο!!!

Χαζός είναι να θέλει εκλογές; Κι όποιος πει πως "ο λαός επιλέγει τις ηγεσίες του" είναι τουλάχιστον ηλίθιος και δεν έχει σχέση με το λαό και την ευφυία του. Πάει καιρός, που ο λαός ξέρει πως στο εστιατόριο που τον έχουν βάλει να σιτίζεται, όλα τα  πιάτα (και τα βώδια) ίδια μούρη έχουν και το ποιος θα βγεί το κανονίζουν οι τραπεζίτες, οι συνεργάτες τους,  οι δημοσκοπήσεις και τα κανάλια. Και ξέρει πολύ καλά πως εστιατόριο άλλο δεν υπάρχει  και άλλο πιάτο στο τραπέζι δεν μπορεί να βάλει. (Θα του το σπάσουν στο κεφάλι, αν δεν το εξαγοράσουν σε μυστική δημοπρασία. Ξέρει από μισόλογα και αοριστολογίες).

Αυτά ξέρει ο λαός . Δεν τα ξέρουν οι πολιτικάντηδες που τον καλούν να τους ψηφίσει; Τα ξέρουν, αλλά νομίζουν πως ο λαός είναι ακόμα μαλάκας. (Ορισμένες φορές , ναι. Πιάστηκε κορόιδο).

Και ο άλλος λόγος που δεν θα βγει στο δρόμο να χαλάσει τη ζαχαρένια του, είναι, ακριβώς,  ο λόγος για τον οποίο τον καλούν. Για κάποια περικοπή μισθού, σύνταξης, επιδόματος, κάποια απόλυση, προβάλλουν σαν δικαιολογία και σοβαρό αίτημα. Για την εξουσία και το ποιος κυβερνά ή θα κυβερνά δε λένε τίποτα. Για την αιτία της κατάστασης , επίσης.

 

Ο λαός δε χρειάζεται να διαβάσει Καστοριάδη, για να καταλάβει πως όλοι αυτοί που τον καλούν ή έχουν καμένα μυαλά από αριστεροδεξιές ιδεολογίες (την εξής μία: Ολιγαρχισμός) ή είναι άνθρωποι του καθεστώτος και παίζουν το παιχνίδι του.

Όλους εσάς που τον βρίζετε "γιατί δεν ξυπνά", σας έχει γραμμένους στα παλιά του τα παπούτσια και το πιθανότερο είναι πως αγνοεί και την ύπαρξη της ασημαντότητας σας.

Ο λαός προτιμά Παπαδήμο, για να γίνουν ακόμα χειρότερα τα πράγματα και ως ότου βρει μόνος του μια χαραμάδα στο σιδηρούν παραπέτασμα μέσα στο οποίο τον έχουν κλείσει και το ονομάζουν φιλελεύθερη δημοκρατία. Και ξέρει, επίσης, πως οι απέναντι είναι έτοιμοι να χύσουν αίμα και εξουσία από μόνοι τους δεν παραδίδουν.  Και χωρίς την απόλυτη ενότητα του λαού, η βία δεν αντιμετωπίζεται, ειρηνικά και δίχως βία. Φτιάχνει ή ψάχνει τον τρόπο που το μέγεθος, το μεγάλο πλήθος,  που θα δούν μπροστά τους αυτοί οι αγύρτες και κατσικοκλέφτες που κυβερνάνε θα είναι ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ από ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΑΞΕ το 2011 και έτρεξαν να αλλάξουν κυβέρνηση.

 

Κι έλεγε, λοιπόν , ο Καστοριάδης:

"Δεν υφίσταται πρόβλημα των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Υπάρχει, (μόνο), μια απαίτηση δικαιωμάτων για τα ανθρώπινα όντα...  Τα δικαιώματα του ανθρώπου όμως αποτελούν αντικείμενο μιας πολιτικής παραδοχής, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψουμε την ψευδαίσθηση μιας υπερβατικής θεμελίωσης, θείας ή φυσικής΄ πρέπει να διακηρύξουμε ότι η απαίτηση της ανθρώπινης ισότητας είναι ιστορική δημιουργία και ότι την υποστηρίζουμε και θέλουμε να την επεκτείνουμε, για λόγους που μπορούν να διευκρινιστούν..."

"...Το ανθρώπινο όν μπορεί να αποτελεί γόνιμο έδαφος για την ιδέα της ελευθερίας και των επακόλουθων της, αυτά όμως δεν φυτρώνουν αυτομάτως".

Οι φωνασκούντες και προσκαλούντες κυρίους, κόμματα, κινήσεις και αποκόμματα δεν έχουν εκφωνήσει τη λέξη δημοκρατία σαν αίτημα και δεν έχουν κάνει την πολιτική παραδοχή  "ότι η απαίτηση της ανθρώπινης ισότητας είναι ιστορική δημιουργία και ότι την υποστηρίζουμε και θέλουμε να την επεκτείνουμε".  Κανείς τους δεν έχει δώσει την αληθινή περιγραφή και το νόημα της δημοκρατίας, σαν το καθεστώς και τη διαδικασία, όπου όλη η εξουσία είναι στο έλεος του λαού, αυτού του γόνιμου ανθρώπινου όντος. Όλοι αυτοί του ζητούν να συμβάλλει στην αντικατάσταση του Παπαδήμου με τον εαυτό τους, να αλλάξει η εξουσία χέρια. Και κανείς δεν λέει να αλλάξει την εξουσία και από ολιγαρχική ("αντιπροσωπευτική" των ολιγαρχών) να την κάνει δημοκρατική. 

 

Καταλάβατε τώρα, γιατί ο λαός δεν στηρίζει μεν, αλλά και δεν ενδιαφέρεται για την αντικατάσταση Παπαδήμου δε;

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ

 

ΥΓ. Υπάρχουν και κάποιοι λίγοι, που υποστηρίζουν, στα λόγια, την εγκαθίδρυση δημοκρατίας στη θέση της σημερινής βαρβαρότητας, αλλά αυτοί δεν έχουν εμπιστοσύνη στο λαό και έχουν αναβάλλει την εγκαθίδρυση της, ως ότου ο λαός ωριμάσει.

Αλλά και αυτοί οι τελευταίοι, όντας πολιτικά αγράμματοι, αν δεν είναι καθεστωτικοί υπάλληλοι που είναι το πιθανότερο για κάποιες "ηγεσίες" και ινστρούχτορες,  μιλάνε για δημοκρατία χωρίς να θέτουν ή να αποκαλύπτουν το μεγάλο θέμα: Ο "καπιταλισμός" και κάθε είδους ολιγαρχικό καθεστώς της παγκόσμιας ιστορίας είναι δυνατό και έχει εξουσία, επειδή είναι ταυτόχρονα ιδιοκτήτης του χρήματος, του "ανταλλάξιμου αντιπροσώπου της ανάγκης", όπως το ονόμασε ο Αριστοτέλης.

ΚΑΝΕΝΑΣ  δεν μας λέει πως η αιτία της Ολιγαρχίας είναι η ιδιοκτησία του χρήματος και είναι πολλοί εκείνοι που μας παρακαλούν να μη το κάνουμε πρώτο θέμα, γιατί δεν θα έχουμε έτσι πολιτικό μέλλον και μια ωραία καρριέρα.

Όταν θα πάψουμε να το λέμε, να ξέρετε πως κάποιοι μας άνοιξαν λογαριασμό στην Ελβετία. Για την ώρα, δεν μας το έχουν προτείνει, γιατί είμαστε μικροί, λίγοι και αδύναμοι. Εσείς , όμως, πρέπει να ξέρετε. Όταν πάψουμε να το λέμε, θα τα έχουμε πάρει. Άλλη εξήγηση μην πιστέψετε, από το στόμα μας.

 

Άι σιχτίρ, τουρκιστί. (Και ο καναπές είναι τούρκικη λέξη και τα κανάλια που βλέπω ελληνοτουρκικά).

Κοιταχτείτε στον καθρέφτη να δείτε το "μαλάκα". Δεν είναι αυτός που γυρίζει πλευρό, όταν του λέτε "ξύπνα".

 

• We are Anonymous

• We are Legion

• We do not forget

• We do not forgive

• Expect us!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ .

(ΠΟΤΕ ΔΕ ΞΕΡΕΙΣ. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΙΑΣ ΩΡΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΗ...)

Θα σας έρθουμε από κει που δεν το περιμένετε.

 

(Εικόνα Δον ΨΥΧΩΤΗΣ)