Share |

"Ο Όλι Ρεν "κόβει" τα επιδόματα ανεργίας"

Κατάργηση επιδόματος ανεργίας προτείνει η Κομισιόν

Την κατάργηση του επιδόματος ανεργίας σε όσους έχουν αυξημένα περιουσιακά και εισοδηματικά στοιχεία πρότεινε την Πέμπτη (3/3) η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με τον επίτροπο Όλι Ρεν, το επίδομα πλέον θα δίνεται σεεπιλεγμένες κοινωνικές ομάδες, και ειδικά σε όσους δεν έχουν συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Ρεν, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή, είπε ότι η εξοικονόμηση του μισού δισεκατομμυρίου ευρώ που είναι ο στόχος για το 2012 για την Ελλάδα θα προκύψει από τον έλεγχο των εισοδημάτων και των περιουσιακών στοιχείων των ανέργων που λαμβάνουν το επίδομα. 

Το επίδομα ανεργίας στην Ελλάδα ανέρχεται σε 454,25 ευρώ και χορηγείται για 6 έως 12 μήνες,ανάλογα με τις ημέρες εργασίας που είχε ο άνεργος.

-----------------

 

 

ΣΗΜ."Ι": Τα πιο πάνω γράφει τηλεγράφημα του "Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων" και πρόκειται για ένα καθαρό επικοινωνιακό κόλπο της κομματικής εξουσίας. Ο Χουντής κάνει πως δεν ξέρει και ρωτά τον Όλι Ρέν. Και ο Όλι Ρεν απαντά.

Το ΑΠΕ βγαίνει , με αυτό το τηλεγράφημα και τα "ΜΜΕ-παπαγαλάκια" το κάνουν πρωτοσέλιδο: "Ο Όλι Ρεν κόβει τα επιδόματα, η Κομισιόν κόβει τα επιδόματα, η Ε.Ε., το ΔΝΤ και ο κακός μας ο καιρός κόβει επιδόματα". 

 

Και βγαίνει η κυβέρνηση να πει πως δεν κόβονται επιδόματα, αλλά πάνε στην επιδότηση εργασίας.

5,5% αύξηση της ανεργίας μέσα στον Ιανουάριο ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ. Αυτό πέρασε σε δεύτερη μοίρα, χάρις στην ερώτηση και την απάντηση των Χουντή - Όλι Ρεν.

 

Και , βέβαια, η αλήθεια είναι ότι η περικοπή κατά μισό δις των επιδομάτων είναι, από το Μάιο , νόμος του κράτους!! Περιλαμβάνεται στο νόμο 4845 για το Μνημόνιο! Επαναλαμβάνεται, τώρα, και στο Μνημόνιο 4.

 

Κι όλοι μαζί , μας λένε πως το ...βλέπουν , πρώτη φορά!!!!

 

Βάλτε τους σε χαρτόκουτα και στον σκουπιδοτενεκέ. (Αθάνατε Δον ΨΥΧΩΤΗ, έγραψες, πάλι) .