Share |

"Παγκαλιάδας" συνέχεια

Όταν ασχολούμαστε με τον Πάγκαλο, τις πράξεις και τις δηλώσεις του, ασχολούμαστε, με αυτόν που παίζει το ρόλο του "λαγού" στο σύστημα διακυβέρνησης Παπανδρέου-ΔΝΤ.

Ο κ.Πάγκαλος λειτουργεί με σχέδιο και οι πράξεις του δεν αποτελούν "γραφικότητα".

Όταν, πριν λίγες μέρες, έστειλε εξώδικο σε ιστοσελίδα, ζητώντας τα στοιχεία χρηστών επειδή τον "έβριζαν" , δεν ήταν μια ξεκομένη αυθόρμητη πράξη. Ήταν μέρος σχεδίου.

Όταν ο "μεγαλοδημοσιογράφος-εισαγγελέας" αφήνει ανοιχτό τον ελεύθερο σχολιασμό και επιτρέπει στη χυδαιότητα να πάρει θέση, αυτό δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός. Είναι μέρος ενός σχεδίου. Γίνεται, για να βρει αφορμή ο κάθε Πάγκαλος και τελικά η κυβέρνηση, ώστε να κάνουν τα δικά τους παιχνίδια επιβολής.

Γιατί τα χιλιάδες blogs των ανώνυμων, ψευδώνυμων ή επώνυμων πολιτών  προστατεύουν το χώρο τους από τη χυδαιότητα;

Γιατί τα μόνα blogs , στα οποία δημιουργήθηκε "πρόβλημα" "εκβιασμού" ή "εξύβρισης"  είναι blogs δημοσιογράφων; (press.gr, troktiko, zougla)

Τυχαίο; Αν το πιστεύεις, είσαι αφελής.

Να δίνουμε σημασία στις λεπτομέρειες: Την ίδια στιγμή που ο Πάγκαλος στέλνει εξώδικα, η κυβέρνηση ξεκινά "διαβούλευση", με θέμα το διαδίκτυο.

Τυχαίο; (Αν τολμήσεις να πεις ναι, θα σε πω βλάκα).

Και ερχόμαστε στο τέλος του σχολίου μας:

Τόσο πολύ φοβάται η κυβέρνηση το, διαβρωμένο από την "κουλτούρα" των τηλεοπτικών ΜΜΕ, διαδίκτυο;  Η απάντηση είναι "ναι".

Στην περίφημη συνέντευξη στην εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ", με θέμα τους "κοπρίτες", ο κ. Πάγκαλος είπε κάτι που πέρασε απαρατήρητο:

«Οι πολίτες σε μεγάλες πλειοψηφίες εκδηλώνουν τη δυσαρέσκειά τους για την πολιτική που ασκείται. Αλλοι γιατί υφίστανται τις συνέπειες, άλλοι γιατί ακούνε το κλίμα που έχει διαμορφωθεί από τον ηλεκτρονικό Τύπο και την προπαγάνδα της αντιπολίτευσης».

Κι όταν μιλά για τον "ηλεκτρονικό τύπο" δεν αναφέρεται στα ελληνοτουρκικά τηλεοπτικά ΜΜΕ. Δεν προκύπτει κάποια ενόχληση, ούτε ακούγεται κάποια παραφωνία, από τον μονοφωνικό "πλουραλισμό" τους.   Επίσης, δεν μπαίνει στον κόπο να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στα έντυπα ΜΜΕ, στο ραδιόφωνο ή στον  "τύπο" γενικά. Δεν τον ενοχλεί ο τύπος γενικά, έτσι που έχει απαξιωθεί, είτε αυτός καταβάλει φιλότιμες προσπάθειες αντίστασης είτε είναι μέρος του συστήματος.  Ο κ.Πάγκαλος "αναγνωρίζει" τη δύναμη του διαδικτύου και παραδέχεται πως το διαδίκτυο έχει διαμορφώσει αρνητικό κλίμα για την κυβέρνηση.

Ο "λαγός" της κυβέρνησης Παπανδρέου-ΔΝΤ, κ. Πάγκαλος δεν κάνει τίποτα το τυχαίο, τίποτα το αυθόρμητο ή το "γραφικό". Επιτίθεται , σήμερα, σε αυτό που έχει γίνει επικίνδυνο, παρά τη διάβρωση από τις σκουπιδοσελίδες  με την "μεγάλη επισκεψιμότητα".

Ο κ.Πάγκαλος είναι κατά των δημοκρατικών κατακτήσεων και ιδιαίτερα της πολυφωνίας. Κι έχουν εντοπιστεί αρκετές αναφορές του, πάνω στο θέμα αυτό. Μία από αυτές τις κατακτήσεις είναι η ελεύθερη φωνή του διαδικτύου.

Τίποτα δεν αφήνει στην τύχη του, ο κ. Πάγκαλος και οι προϊστάμενοι του. ΌΛΑ είναι μέρος σχεδίου.