Share |

Παρίσης απαντά και ...κουλουβάχατα, αν περάσει η ένσταση

φοτό: Στέλλα Λιάτου

 Αργοστόλι, 14 Δεκεμβρίου 2010

 Δυο αλλεπάλληλες ήττες μέσα σε 8 ημέρες και μάλιστα με την ετυμηγορία του λαού της Κεφαλονιάς, δεν ήταν αρκετές, ώστε ο επικεφαλής του επιλαχόντος Δημοτικού Συνδυασμού «Νέα Εποχή για την Κεφαλονιά» κ. Μάρκος Κοτσιλινης, να συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι «δια βίου παντρεμένος με την εξουσία» όπως προφανώς είχε πείσει τον εαυτό του τόσα χρόνια.

Αρνούμενος να δeχθεί το ξεκάθαρο αποτέλεσμα των πρόσφατων Δημοτικών Εκλογών που ανέδειξε Δήμαρχο τον Αλέξανδρο Παρίση και επιτυχόντα Συνδυασμό την ΙΣΧΥΡΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ, ζει ακόμη το μύθο του, και αντιμετωπίζει τις δημοκρατικές διαδικασίες της κοινωνίας μας με περισσή αλαζονεία!

Κατανοούμε την παθολογία του στην εμμονή της «καρέκλας», κατανοούμε ότι ο κ. Κοτσιλινης και πολλοί άλλοι της παρέας του πρέπει να βγουν στον επαγγελματικό στίβο για να ζήσουν καθώς δεν θα είναι πλέον τρόφιμοι της πολίτικης, κατανοούμε με συμπάθεια την ανθρώπινη διάσταση της κατάστασης τους, αλλά εάν είναι να τους βοηθήσει και μια τρίτη μεγάλη ήττα μέσα από την απόρριψη των αβάσιμων ισχυρισμών τους, τότε ας τη βιώσουν για τα καλά.

Εμείς, στην Δημοτική παράταξη ΙΣΧΥΡΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ, σεβόμαστε την λαϊκή ετυμηγορία, εργαζόμαστε από την επομένη των εκλογών να διεκπεραιώσουμε έναν τεράστιο όγκο ενεργειών σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, την κεντρική διοίκηση και τα αξία διοικητικά στελέχη των πρώην ΟΤΑ Κεφαλονιάς, ώστε να φέρουμε εις πέρας το μεγάλο έργο του σχεδίου μετάβασης και της ενοποίησης των πρώην ΟΤΑ του νησιού μας.

Σχετικά με την προσπάθεια του κ. Κοτσίλινη να σπιλώσει το πολιτικό κύρος  εκλεγμένων δημοτικών μας συμβούλων, θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε, ότι σε αντίθεση με εκείνον, εμείς ουδέποτε λειτουργήσαμε με τακτικές φακελώματος, δεν διακατεχόμαστε από ιδιοσυγκρασία τύπου ΣΤΑΖΙ, δεν κρύψαμε ποτέ τίποτε από τον Κεφαλληνιακό λαό, γιατί ακριβώς δεν έχουμε τίποτε να φοβηθούμε και φυσικά δεν πασχίζουμε εκ των υστέρων να ….μετατάξουμε εκτός δημοτικών υπηρεσιών κανένα Δημοτικό μας Σύμβουλο όπως κάνει ο κ. Κοτσιλίνης, για να μην έχει ασυμβίβαστο!!! Σεβόμαστε τους νόμους της δημοκρατίας μας, είμαστε στη διάθεση κάθε νόμιμου ελέγχου σε όλα τα επίπεδα και το ίδιο ελπίζουμε και για τον κ. Κοτσιλίνη που μας παραδίδει οσονούπω έναν Δήμο με 12ετη δική του διαχείριση!

Ανυπομονούμε να επιβεβαιωθεί για ΤΡΙΤΗ φορά η μεγάλη νίκη της κοινωνίας μας, που σφράγισε την αφετηρία μιας νέας πορείας για τον τόπο μας για τη δημιουργία της Ισχυρής Κεφαλονιάς.

Όσον αφορά στο κύρος των εκλογών και τη συμβολή στο τελικό αποτέλεσα των υποψήφιων συμβούλων. Του θυμίζουμε ότι τόσο σε νομικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο οι ισχυρισμοί του είναι αστείοι καθώς οι εκλογές κρίθηκαν στη δεύτερη Κυριακή που δεν υπήρχαν σταυροί προτίμησης παρά μόνον δυο υποψήφιοι Δήμαρχοι, ο τελικός νικητής Αλέξανδρος Παρίσης και δεύτερος Μάρκος Κοτσιλίνης. Συνεπώς το κύρος των εκλογών μόνο στο φουρτουνιασμένο μυαλό του Μάρκου Κοτσιλίνη τίθεται υπό αμφισβήτηση.

Κλείνοντας, θέλουμε παραβολικά να μηνύσουμε στον κ. Κοτσιλίνη ότι: ο άλλοτε παντοδύναμος και - αυτοανακηρυγμένος - ως δια βίου δικτάτορας Ιούλιος Καίσαρας, δεν χτυπήθηκε πισώπλατα από κανέναν αντίπαλο του η εχθρό του, αλλά από τον θετό υιό του Μάρκο Βρούτο!

Από το γραφείο Τύπου του Συνδυασμού «ΙΣΧΥΡΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ»

 

Σημ."Ι": Την άποψη μας την έχουμε καταθέσει. Δεν είναι πολιτικό το θέμα , αλλά νομικό.

Υπάρχουν νόμοι, ναι ή όχι;  και βέβαια, δεν σπιλώνεται καμιά υπόληψη. Όλοι το ξέρουν πως δεν είμαστε υπέρ του Κοτσιλίνη. Την άποψη μας εκφράσαμε. Και στο "Νυστέρι" που κυκλοφόρησε, γράψαμε πως αν καταπέσουν οι εκλεγμένοι που πλήττονται από τη διάταξη του νόμου, η "Ισχυρή Κεφαλονιά" και ο Δήμος θα απωλέσει ικανά στελέχη. Αλλά, τα λόγια περισσεύουν. Οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται και το λόγο έχει η δικαιοσύνη.

Κατά 13 η ένσταση

Ούτε ένας , ούτε δύο. Σύμφωνα με το kefaloniapress.gr, η ένσταση στρέφεται κατά 13 και όχι 4 , όπως είχαμε προβλέψει. 

Πέραν των 4 , για κώλυμα εκλογιμότητας έχει ο γιατρός Βαγγέλης Μαρούλης, δ/ντης Κέντρου Υγείας Σάμης.

Σε άλλους 8 γίνεται ένσταση "εντοπιότητας".

1. Δημητράτου Αλεξάνδρα , υποψήφια στην τοπική κοινότητα Μεταξάτων ενώ είναι κάτοικος Αργοστολίου

 2. Βαγγελάτος Γεράσιμος του Δημητρίου, υποψήφιος στην τοπική κοινότητα Καραβόμυλου ενώ είναι εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους της Σάμης

 3. Τσίκλης Κωνσταντίνος του Βασιλείου, υποψήφιος στο Ληξούρι, δήλωσε κάτοικος Ληξουρίου αλλά είναι εγγεγραμμένος στο εκλογικό τμήμα Σουλάρων

 4. Κονταρά Σπυριδούλα του Παναγή-Θεοχάρη, υποψήφια στην Αγία Θέκλη, δήλωσε κάτοικος Αγίας Θέκλης αλλά είναι εγγεγραμμένη στους εκλογικούς καταλόγους Ληξουρίου.

 5. Σπανού Μαριέτα του Ιερώνυμου, υποψήφια στην Αγία Θέκλη, δηλωσε κάτοικος Αγίας Θέκλης αλλά είναι εγγεγραμμένη στο 87ο εκλογικό τμήμα Ληξουρίου

 6. Φλαμπουράρης Γεράσιμος του Διονύση-Χαράλαμπου, υποψήφιος στην τοπική κοινότητα στα Καμιναράτα, δήλωσε κάτοικος Καμιναράτων αλλά είναι εγγεγραμμένος στο 88ο εκλογικό τμήμα Ληξουρίου

 7. Αέρη Αγγελική του Παναγή (πρόκειται για την αδελφή του Αλέξανδρου Παρίση), υποψήφια στο Βαρύ, δήλωσε κάτοικος Μάγγανου και είναι εγγεγραμμένη στο 65ο εκλογικό τμήμα Τουλιάτων

8. Αλεξάτου Ευθυμία του Γεράσιμου, υποψήφια στην Αγία Ευφημία , δήλωσε κάτοικος Αγίας Ευφημίας ενώ είναι δικαστική υπάλληλος στον Πειραιά και μόνιμη κάτοικος Πειραιά.

  • Από τους ανωτέρω 8 τοπικούς συμβούλους  οι πέντε είναι γυναίκες που σημαίνει ό, τι σε περίπτωση που γίνει δεκτή η ένσταση από το Δικαστήριο, χάνεται η ποσόστωση των γυναικών από τα συγκεκριμένα τοπικά ψηφοδέλτια του συνδυασμού του κ. Παρίση , και ο συνδυασμός χάνει όλες τις έδρες σε αυτές τις τοπικές κοινότητες.

(φοτό: Στέλλα Λιάτου)