Share |

Παρακαλώ, μη με ενοχλείτε

 Με ξύπνησαν σήμερα, για να μου πουν να λάβω μέρος σε κάτι που θέλει δημοκρατία, αλλά δεν πρόκειται να κατέβει στις εκλογές.

Και ένας άλλος έγραψε:

  • «Δεν πιστεύω ότι «η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα». Το πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό σύστημα στο οποίο ζούμε είναι από το σχεδιασμό του ελαττωματικό και ταγμένο να οδηγεί σε κρίσεις και αδιέξοδα…»..

Ο ένας θέλει δημοκρατία, αλλά δεν θέλει συμμετοχή σε εκλογές. Ο άλλος αποκαλεί "δημοκρατία" αυτό που ζούμε.

--------------------

Έχω πάει οπουδήποτε με έχουν καλέσει και μου επιτρέπουν να λέω τη γνώμη μου. Και νιώθω ότι ανοίγω τρύπες στο νερό, γιατί, μονίμως, συναντώ αυτές τις δύο "αντιστασιακές" καταστάσεις.

----------------

Η «Ευρωπαϊκή οικονομική ερευνητική ομάδα» της JP Morgan  εξέδωσε, πριν λίγες μέρες, ένα 16σελιδο έγγραφο στο θέμα της προσαρμογής του ευρώ και γράφει:

  • «Τα πολιτικά συστήματα γύρω από την περιφέρεια εκφράζουν τυπικά τα εξής χαρακτηριστικά: αδυναμία οργάνωσης, αδύναμες κεντρικές εξουσίες, συνταγματική προστασία των δικαιωμάτων εργασίας, οικονομικό σύστημα βασισμένο στη δωροδοκία, και το δικαίωμα να αντισταθούν σε κάθε πολιτική η οικονομική αλλαγή… Οι χώρες αυτές έχουν λίγη αποτελεσματικότητα κι επιτυχία δημοσιονομικών, με κυβερνήσεις που εμποδίζονται από το σύνταγμα (Πορτογαλία) – παντοδύναμες περιφέρειες (Ισπανία) και άνοδο κοινωνικών κομμάτων (Ιταλία και Ελλάδα)».

Οι προθέσεις των τραπεζιτών είναι ξεκάθαρες και είναι τα δικά τους λόγια:

Ακόμα και πολιτεύματα, σαν αυτό το άθλιο που ζούμε,  «δίνουν δικαιώματα αντίστασης» και «κατοχυρώνουν το δικαίωμα στην εργασία».

 

Ιδού ο λόγος ανάκλησης του ναζισμού από τον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας και της επιστράτευσης του στην υλοποίηση των πιο πάνω στόχων. Είναι το ιδεολογικό μόρφωμα που βρίσκεται πιο κοντά στις επιδιώξεις και τα σχέδια της Τραπεζικής Αυτοκρατορίας. Για να επιβληθούν όλα όσα, σήμερα, βρίσκονται σε διαδικασία υλοποίησης χρειάζεται λιγότερη «δημοκρατία» και το μόνο κόμμα που μιλά για δικτατορία, δίχως την υποκριτική ντροπή των άλλων κομμάτων, είναι ένα. Και θα πάρει την εξουσία, μέσω εκλογών. Με την ψήφο του λαού. Τα υπόλοιπα κόμματα είναι η «γαρνιτούρα» του κοινοβουλευτισμού, ενός πολιτικού συστήματος που οι τραπεζίτες δεν χρειάζονται, πια, και πνέει τα λοίσθια.  Είναι οι ορντινάτσες που απλώνουν το κόκκινο χαλί στον Ερχόμενο.

Οι Τραπεζίτες, με πιο έξυπνο τρόπο, δίχως πολέμους και πραξικοπήματα, έρχονται για να μείνουν και φέρνουν και την πολιτική τους οικοσκευή για μόνιμη εγκατάσταση.  Φέρνουν δικτατορία, με την ψήφο του λαού.  Κι αυτό, γιατί όλοι όσοι δηλώνουν "αντιστασιακοί" είτε πιστεύουν είτε όχι στη δημοκρατία, αρνούνται να ορθώσουν πάσης φύσεως  πολιτικά εμπόδια στην επέλαση της Ναζιστικής – Τραπεζικής Αυτοκρατορίας.

Ο Ναζισμός είναι το επίσημο πολιτικό όργανο των τραπεζιτών κι αυτοί, απλώς, "αντιστέκονται", με τα μάτια, με εκδηλώσεις, ανακοινώσεις, διαμαρτυρίες και πορείες.Και κάνουν αυτά, γιατί δεν έχουν ιδέα για το που βρισκόμαστε, το πού πάμε και ποιος είναι ή πρέπει να είναι ο ρόλος του καθένα ("αντιστασιακού" ή φιλοκαθεστωτικού).

-------------------

 Η κυριαρχία των ιδιοκτητών του χρήματος πάνω στις ζωές των ανθρώπων ξεκίνησε το 1688 και βρίσκεται στην τελική φάση ολοκλήρωσης, η οποία, «πειραματικά» και με πολύ θετικά για τους ίδιους αποτελέσματα, ξεκινά από την Ελλάδα. Είναι η φάση εφαρμογής μιας πολιτικής, δίχως προσχήματα και δίχως παλιομοδίτικους ενδοιασμούς ή «κοινωνικές ευαισθησίες». Νιώθουν δυνατοί και γνωρίζουν ότι δεν μπορεί κανείς και τίποτα να τους εμποδίσει. Σε αυτό το "κανείς" και "τίποτα" έχουν σημαντική συμβολή και οι "αντιστασιακοί", οι "αντιμνημονιακοί" και λοιποί δημοκράτες και μη.

Το 80% του πληθυσμού της γης δεν χρειάζεται στην οικονομία του 21ου αιώνα, είτε ως παραγωγοί είτε ως καταναλωτές.

Ο πληθυσμός πρέπει να μειωθεί (κατάργηση δημόσιας περίθαλψης, μείωση συντάξεων, μείωση δωρεάν παροχής φαρμάκων, τεκμαρτή φορολόγηση παιδιών, ανεργία για αποθάρρυνση γεννήσεων).

Ο πληθυσμός που θα απομείνει πρέπει να περιέλθει στην κατάσταση του δουλοπάροικου (φορολογία ανέργων και μη εχόντων, αύξηση ΦΠΑ, προϊούσα διαδικασία εξαθλίωσης, κατάργηση μισθών, απολύσεις, ανεργία, κατάργηση παιδείας, μείωση αμυντικών δαπανών, κατάργηση δημοκρατικών κατακτήσεων και «δικαιωμάτων» και, κυρίως, ΧΡΕΟΣ). Μαζική παραγωγή χρέους, μέσα από την επιβολή φόρων και μέσα από τον τοκογλυφικό δανεισμό κράτους και ιδιωτών. Ως ότου η ιδιωτική και δημόσια περιουσία, η δυνατότητα εργασίας και η συνολική εκμετάλλευση του ανθρώπινου μόχθου περιέλθει σε Εταιρείες – Φεουδάρχες.

 

Αυτή η κατάσταση χρειάζεται Δικτατορία και Ναζισμό, για να μείνει και να διαιωνιστεί.

-----------------------------

 

Ο άνθρωπος που θα μου πει ότι δεν πιστεύει στη δημοκρατία ή ότι τη θεωρεί «αδιέξοδη», ο άνθρωπος που θα μου πει ότι δεν θέλει να λάβει μέρος σε εκλογές(πάντα, με το όπλο παρά πόδας), αφήνοντας την εξέλιξη των πραγμάτων στα χέρια όσων έχουν σχεδιάσει το ζοφερό παρόν και μέλλον μας, να μη με ενοχλήσει, ξανά.

Και να μη κατηγορεί το λαό για το τι ψηφίζει, όταν δεν συμβάλλει σε μια αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση.

Όποιος δεν θέλει να ενοχλήσει το ολιγαρχικό καθεστώς, με όλους τους τρόπους που του έχουν απομείνει, όποιος δεν καταλαβαίνει τι είναι αυτό που ζούμε και αναμένει τη «Δευτέρα παρουσία» ή τη «μέλλουσα επανάσταση», παρακαλώ, να μη με ενοχλεί (έτσι κι αλλιώς, δεν μπορώ ούτε τον εαυτό μου να βοηθήσω).

Ας κάνει αυτό που του προτείνει ο Φουκουγιάμα:

«Σ΄ αυτό το συγκεκριμένο σημείο η Ιστορία φθάνει στο τέλος της και η ανθρωπότητα οφείλει να κατέβει από το τρένο».

--------------------

 

ΥΓ: Μετά λόγου γνώσεως και με αστείρευτη πίστη στις δυνατότητες του λαού, γράφω:

 

Ο άνθρωπος δεν είναι αυτό που ήταν. Μεταλλάσσεται «ες άλλον είδος», για να χρησιμοποιήσω μια φράση του Αριστοτέλη. Χάνεται, με γρήγορους ρυθμούς, το «κατέχον», για να χρησιμοποιήσω μια άλλη, σκοτεινή στην ερμηνεία της, λέξη του Απόστολου Παύλου(Επιστολή Β' προς Θεσσαλονικείς).

Αυτό που ζούμε είναι η διαδικασίας άρσης του "κατέχοντος" (του εμπόδιου στον ερχομό του άνομου), όπου «κατέχον» είναι η  Πολιτεία, ο Nόμος, το Kράτος, όπως τα ξέραμε και με όλα τα ελαττώματα τους.

Αυτό που ζούμε είναι η κατασκευή ενός χυλού, ενός άλλου είδους "ανθρωπίνου" πλάσματος. Αυτό το πλάσμα – χυλός μετατρέπεται σε ένα απλό ενεργούμενο ον (ούτε κάν σε ζώον), το οποίο πρέπει, υλικά και μηχανιστικά να ενταχθεί στον κόσμο του ανόμου ή, ακριβέστερα, στον κόσμο του νόμου των ολίγων.

Επειδή αυτά συμβαίνουν- βρίσκονται σε εξέλιξη- ανησυχώ και βιάζομαι.

Κι επειδή δεν προσδοκώ, σύντομα, Δευτέρα Παρουσία του Θεού επί της γης, μήτε αυτόματη "Επανάσταση ανθρώπων":

Πόλεμος με όλα τα μέσα, ακόμα και με τα νόμιμα.

 

 

Εικόνα Δον ΨΥΧΩΤΗΣ (κι όταν την είδα "συμπλήρωσα": "...εκτός από τις ώρες κοινής ησυχίας. δηλαδή όλες")