Share |

Παύλος Παπαδάτος: "Επικοινωνία ώρα μηδέν"

δημοσιεύτηκε στη RealNews.

-------------------------------------

Αρχικά, η κυβέρνηση και προσωπικά ο κύριος Παπανδρέου διατυμπάνισε στο εξωτερικό ότι οι Έλληνες είναι διεφθαρμένοι και ότι η Ελλάδα είναι χώρα της διαφθοράς. Αφού λοιπόν τα κατάφερε και αντικατέστησε τις αγορές χρήματος με το ΔΝΤ, τώρα επιδίδεται στην ολοκληρωτική οικονομική αποδόμηση της χώρας. Έτσι, σε καθημερινή βάση ακούμε και διαβάζουμε ότι… Θα κατάσχονται ακίνητα, θα ανοίγονται λογαριασμοί, θα ελέγχονται οι κάτοχοι πισινών, επιχειρηματίες, ιδιοκτήτες μεγάλης ακίνητης περιουσίας και φυσικά κάθε πολίτης που πιστεύει ότι ζει σε μια ευνομούμενη πολιτεία.

Σκέψου, να είσαι στρατηγός, να οδηγείς το στράτευμά σου σε πόλεμο και αντί να προσπαθείς με κάθε τρόπο να του ανεβάσεις την ψυχολογία, εσύ να το απειλείς ότι θα το ελέγξεις, θα το μαστιγώσεις, κλπ. λες και ηγείσαι στρατεύματος λιποτακτών.

Καλά, απαγορεύει κανείς στο ΣΔΟΕ ή και σε κάθε αρμόδια οικονομική υπηρεσία να κάνει όποιον οικονομικό έλεγχο προβλέπεται από το νόμο; Οι απειλές και οι δηλώσεις σε τι ωφελούν εκτός από τη δημιουργία αρνητικού ψυχολογικού κλίματος; Η φοροδιαφυγή θα βασιλεύει, όσο θα βασιλεύει και η ανικανότητα της κυβέρνησης να την τιθασεύσει και όσο θα γίνονται «περαιώσεις» που αποτελούν τεράστια αδικία για όλους τους έντιμους φορολογούμενους.

Οι νόμοι υπάρχουν για να εφαρμόζονται και όχι για να ισχύουν μόνο κατόπιν ανακοινώσεως. Αυτά που ανακοινώνονται είναι αναπτυξιακά κίνητρα και όχι φαιδρά Τριετή Εθνικά Σχέδια Καταπολέμησης της Φοροδιαφυγής. Αναπτυξιακά κίνητρα όμως δεν ανακοινώνονται γιατί απλούστατα δεν υπάρχουν. Και δυστυχώς η κυβέρνηση κάνει ό, τι μπορεί, ώστε να απομακρύνει από τη χώρα μας όχι μόνο και τον τελευταίο επενδυτή, αλλά και τον τελευταίο καταθέτη (16 δις ευρώ πήραν το τελευταίο τετράμηνο από τις τράπεζες οι καταθέτες).

Έχω την εντύπωση ότι ο στραγγαλισμός της εθνικής οικονομίας, με τη συνέχιση μιας καταστροφικής φορολογικής πολιτικής, δεν είναι καθόλου τυχαίος. Αυτό το βλέπουν όλοι. Οι μόνοι που δεν το βλέπουν είναι ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του που κάθε φορά που μιλούν, σπέρνουν τον φόβο και τον πανικό. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι συνιστούν να σταματήσουν οι συζητήσεις  περί αναδιάρθρωσης του χρέους, ενώ οι ίδιοι – συνεπικουρούμενοι και από το ΔΝΤ – προβαίνουν σε πράξεις και ενέργειες που οδηγούν τη χώρα όχι σε αναδιάρθρωση χρέους αλλά σε πτώχευση.

Σημείωση

Εν τω μεταξύ τα έσοδα του κράτους υστέρησαν κατά 1.2 δις ευρώ το πρώτο τετράμηνο του έτους!

Παύλος Παπαδάτος

 

(στη φοτό: υποβρύχια κατάδυση σε σπήλαιο της Κεφαλλονιάς, από την ομάδα Θωκταρίδη)