Share |

Παύλος Παπαδάτος: "Ο Θεός να έχει καλά τον Τρισέ"!!!!

Ευτυχώς, που η προχωρημένη πολιτική σκέψη του κ. Π.Παπαδάτου δεν θα μας αφήσει να πλήξουμε.

Από συνέντευξη αυτοπροώθησης στη Real News.

Ο προχωρημένος νους του επικοινωνιολόγου ανακάλυψε και ευχήθηκε:

"Προς το παρόν ας έχει καλά ο θεός τον κύριο Τρισέ που έχει δανείσει 100 δις ευρώ τις ελληνικές τράπεζες και έχει αγοράσει άλλα €40 δις ελληνικά ομόλογα. Αυτός, μας δίνει οξυγόνο. Εμείς θα δώσουμε μία ανάσα στον εαυτό μας;"

1. Εάν εσείς τα ξέρατε αλλιώς, δεν πειράζει. Ο κ. Π.Π. ξέρει περισσότερα.

2. Αν εσείς ξέρετε πως δανειστήκαμε 110 δις , από την Τρόϊκα, έναντι άγριας εξαθλίωσης και παραχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων, κάνετε λάθος: Το χρωστάμε χάρη στον κ. Τρισέ.

3. Αν εσείς ξέρετε πως από τα 110 δις, που θα πληρώσουμε με αίμα, τα 108 τα κάναμε εγγυήσεις και ρευστό προς τις τράπεζες κι αυτό είναι λάθος: Εμείς τα δανειστήκαμε . Ούτε η κυβέρνηση , ούτε οι τράπεζες.

4. Αν εσείς ξέρετε πως , πέρα από τα λεφτά, που εγγυήθηκε το ελληνικό δημόσιο, δηλ. ο φορολογούμενος πολίτης, οι τράπεζες πήραν την μερίδα του λέοντος, πάνω από 100 δις  από την ΕΚΤ και τον κ. Τρισέ, λάθος καταλάβατε: Εμείς, οι απλοί πολίτες τα πήραμε

Κι εμείς, οι ανίκανοι, τα πήραμε και τα φάγαμε. Δεν τα δώσαμε πίσω για να εξωφληθούν τα πανοτόκια των τοκογλύφων. Το χρέος δεν πήγε από 300 σε 350 δις, μέσα σε ένα χρόνο, παρ' όλα όσα δανειστήκαμε , χάρις στον κ. Τρισέ, ο θεός να τον έχει καλά.

Εμείς τα φάγαμε κι αυτά.

"Μόνο  μία επιτροπή εξωκοινοβουλευτικών επιστημόνων  διεθνούς κύρους θα μπορέσει  να υποβάλει ένα τέτοιο σχέδιο, και μόνον έτσι οι διεθνείς αγορές χρήματος θα σταματήσουν να μας βλέπουν  ως αναξιόπιστους επαίτες". 

Ναι, ναι! Όπως το διαβάσατε το λέει ο κ. Παύλος Παπαδάτος. "Οι αγορές" και όχι οι τοκογλύφοι. Μόλις βάλουμε επιστήμονες , που θα υποβάλλουν σχέδιο, (ο Παπανδρέου δεν έβαλε μερικούς τέτοιους; ) , οι "αγορές" και όχι οι "τοκογλύφοι", θα μας αγαπήσουν. Θα μας βλέπουν με σεβασμό και αξιοπιστία. Μόλις βάλουμε επιστήμονες να μας συμβουλεύουν (διεθνούς κύρους, σαν τον κ. Π.Π.) , ως δια μαγείας, θα εξωφλήσουμε τα χρέη μας, τα δάνεια θα σταματήσουν νάρχονται και η γη θα βγάλει χορτάρι σε χαρτονομίσματα.

Δεν ξέρει ο κ. Παπανδρέου, αλλά ξέρει ο κ. Π.Παπαδάτος , επικοινωνιολόγος, οικονομολόγος, διαφημιστής του ελληνικού δημοσίου (στο παρελθόν).

Η διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι "επιστημονική". Σαν τη διαφορά, ανάμεσα στην Coca Cola και την  Pepsi Cola. Δηλ. μια διαφορά, ΤΕΡΑΣΤΙΑΑΑΑΑΑΑ!!!

 

Για να μην παραλάβουμε και τα άλλα ωραία που είπε και σας κάνουμε να βαρεθείτε, μήπως ο κ. Π.Π. , δίπλα στις άλλες ερωτήσεις που του έχουμε κάνει, μπορεί να μας απαντήσει, μόνο σε 2-3 που είναι στην πραγματικότητα μόνο μία;

Ποιος είναι ιδιοκτήτης του χρήματος και γιατί; Γιατί δανειζόμαστε από την ιδιωτική τράπεζα του κ. Τρισέ, αντι αυτή να είναι κρατική ή διακρατική ή ακόμα χειρότερα για τις "αγορές" και τους τοκογλύφους: Γιατί το χρήμα να μην τυπώνεται από τράπεζες που θα ελέγχει ο λαός μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες; Πραγματικά , δημοκρατικές.

Όλα όσα μας είπε ο κ. Π.Π, μοιάζουν με αυτά που λέει ο Γ.Α.Π. ή ο Α.Σ(αμαράς). Αυτή την ερωτησούλα, θα την απαντήσουν; Για να ξεκινήσουμε από τα βασικά. Ένας οικονομολόγος - επικοινωνιολόγος πρέπει να τα παίζει στα δάχτυλα αυτά. Ανήκουν στο μάθημα: ΧΡΗΜΑ-ΠΙΣΤΗ-ΤΡΑΠΕΖΕΣ.  Το έχει διδαχτεί. Ξέρει, οπότε πρέπει να τα πει. Εκτός κι αν δεν θέλει.

Για το πάπλωμα και τη θηλειά που πνίγει λαούς και πατρίδες, ρωτάμε. Θα πουν κάτι; Ή θα συνεχίσουν να προσεύχονται για την καλή υγεία του Τρισέ και όχι τη δική μας.

----

"Επενδύσεις", για τον κ. Π.Π. σημαίνει έργο πάνω στο ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας . (Έχει κάμει τη δουλειά του). Σημαίνει απολύσεις και μνημόνια. Σημαίνει φτηνά μεροκάματα, κατάργηση της περίθαλψης και συντάξεις πείνας.

Εμείς λέμε: Επενδύσεις, δουλειά, μισθούς, περίθαλψη, συντάξεις και αξιοπρέπεια, θα έχουμε, όταν πάρουμε το νομισματοκοπείο από τα χέρια των τοκογλύφων. Διαφωνείτε κ.κ. της ψευδοπολιτικής; Πείτε πού κάνουμε λάθος, αν τολμάτε.

Οι ερωτήσεις ισχύουν και για τον κ. Μοσχόπουλο, που μας είπε πως "στις 11 Μαρτίου , η Ελλάδα και οι θυσίες του λαού  δικαιώθηκαν"!!! (Το είπε και ο Καρατζαφέρης).

 

Λίγος σεβασμός στη νοημοσύνη των ανθρώπων και στην προδομένη πατρίδα , από άσχετους επαγγελματίες, δε βλάπτει.

ΟΛΗ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ. Ρωτείστε μας και θα σας πούμε τι θα την κάνουμε.

Τους  "ειδικούς" να τους πληρώσεις από την τσέπη σου, κ. Παύλο.

-----------

Παρατρεχάμενοι, αν δεν πληρώνεστε για να τον προβάλλετε, να τον χαίρεστε. Είναι θέμα εξυπνάδας  και ελάχιστης κριτικής σκέψης και όχι πολιτικής ή κομματικής "ιδεολογίας".

ΠΑΣΟΚ - ΝΔ , ίδια γεύση. Πάρε τον ένα και χτύπα τον άλλον. (Κι από κοντά οι υπόλοιποι).

Κι όλοι μαζί, βαρούν εμάς. (Ως πότε;)

 

(σκίτσο Δον ΨΥΧΩΤΗΣ:  "cut the shit" - τέτοια, υπάρχουν και σε γαλάζια έκδοση)