Share |

ΠΕΡΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ Ο ΛΟΓΟΣ...

ΠΕΡΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ Ο ΛΟΓΟΣ...

Tο 2010, τοποθετείται Διοικητής στην ΑΤΕ ο Πανταλάκης, μέχρι τότε Νο2 της Πειραιώς, αφήνοντας ετήσιο μισθό 1,4 εκ. ευρώ για να πάει με 300 χιλιάδες. Σε ερώτημα στη Βουλή, απαντάει ότι το έκανε για να προσφέρει! Αμέσως σταματάει τις χορηγήσεις, αυξάνει τα επιτόκια χορηγήσεων, μειώνει τα επιτόκια καταθέσεων διώχνοντας τις προθεσμιακές, κλείνει καταστήματα, μειώνει τους μισθούς κατά 35% και γράφει τεράστιες προβλέψεις.
Εξαιτίας των τεράστιων προβλέψεων (το διαπίστωσε και η Black Rock, η ΑΤΕ είναι η μόνη που έχει πάρει περισσότερες από όσες έπρεπε – 400 ολόκληρα εκατομμύρια παραπάνω!), η Τράπεζα εμφανίζει ζημιές, όταν όλες οι άλλες εμφανίζουν ακόμα κέρδη. Το πρωτο σούσουρο γίνεται. Ο δε Πανταλάκης, αρχές 2010, κάνει δηλώσεις "η ΑΤΕ δεν αξίζει ούτε ένα ευρώ". Το καλοκαίρι του 2010, ο Σάλλας κάνει τη πρώτη κρούση, αλλά το τίμημα είναι τόσο γελοίο που τον παίρνουν με τις πέτρες. Η Τράπεζα υποβάλει σχέδιο αναδιάρθρωσης, που εγκρίνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τον Ιούλιο του 2011, η ΑΤΕ κάνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 1,3 δις και αποκτάει δείκτη tier core 1 πάνω από 12%, υψηλότερο της Εθνικής! ¨Ένα μήνα μετά και ενώ αρχικά είχαν πει ότι δεν θα μπει στο PSI, αποφασίζουν να συμμετάσχει στο κούρεμα (αν και κατά 97% κρατική). Το ΔΣ διαβεβαιώνεται (από τον Διοικητή) ότι η Τράπεζα θα ανακεφαλαιοποιηθεί όπως όλες οι άλλες. Στη συνέχεια αποφαίνονται ότι δεν μπορεί να ανακεφαλαιοποιηθεί γιατί είναι κρατική (!), βαπτίζεται μη συστημική χωρίς να ανακοινώνονται τα κριτήρια και λένε ότι πρέπει να κλείσει.
Παρά το ότι το μόνο πρόβλημά της είναι το ίδιο που έχουν και οι άλλες, δηλαδή το κούρεμα, και παρά το γεγονός του ότι αν εξαιρέσεις τις συνέπειες του PSI, η Τράπεζα είναι κερδοφόρα! Τελικά, παρά τις διαβεβαιώσεις του Σαμαρά, χωρίς ενημέρωση της Βουλής, η Τράπεζα σπάει.
Τα δάνεια των κομμάτων, του Αλαμανή και του Μπατατούδη θα πληρωθούν από τους φορολογούμενους και το φιλέτο χαρίζεται στην Πειραιώς, ώστε να σωθεί το σαπάκι του MEGA τραπεζίτη, οι αποκαλύψεις εναντίον του οποίου από το Reuters γίνονται γαργάρα. Η Τράπεζα που ίδρυσε ο Ελευθέριος Βενιζέλος, που στο κεντρικό της έχει Ηρώο πεσόντων στους πολέμους, που τάισε τους «συνωστισμένους» της Μικρασίας, που διέμεινε το σχέδιο Μάρσαλ, που επιτέλεσε το οικονομικό θαύμα του 50 και του 60, δεν υπάρχει πια. Η ιστορία που ξεκίνησε με τον Ελευθέριο Βενιζέλο, τερματίζει με έναν συμπατριώτη του, τον κ. Πανταλάκη. Καλοφάγωτο το bonus, κε Διοικητά!

Με μία είδηση στις 17/7/2012 ο συριζα ( τομέας τραπεζουπαλλήλων)έκανε ημερίδα στο ΤΙΤΑΝΙΑ με θέμα την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Παρών για δεύτερη φορά ο κ.Πανταλάκης ως δοιηκητής της ΑΤΕ.Ο Τσίπρας ενώ  ήταν ομιλιτής την "έκανε" δήλωσε κώλυμα και δεν πήγε...ποιός είναι πίσω απο αυτά γνωστός "εργατοπατέρας" του συριζα επικεφαλής του τομέα τραπεζουπαλλήλων απο την ΕΤΕ ο αντίστοιχος παναγόπουλος και ενδεχομένως χειρότερος "αρουραίος".
Σημ.Aλέξη το γεγονός οτι δεν πήγες δεν σε απαλάσσει όσο δεν απαλάσσεις τον χώρο σου απο την παρουσία του εργστοπατέρα (μέλος της Κ.Ε.) της ΕΤΕ και όχι μόνο.

Xristos Giachos • IEK ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ!

( η φωτογραφία από την χθεσινή υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στους υπαλλήλους της ΑΤΕ)