Share |

Πολιτική και κοινωνία: Έλληνες ξανά!!!!

 

Γράφω το καινούριο μου βιβλίο. Σκέφτομαι να το ονομάσω "Έλληνες ξανά"!!! Μετά το σκέφτομαι ξανά. Ρωτάω κόσμο, κόσμο που μετρώ τη γνώμη τους. Συμφωνούν ότι είναι σάματις εθνικιστικό... Συμφωνώ και γω...

Μετά το ξανασκέφτομαι... Καταλήγω: Στα αρχίδια μου.

Έλληνες ξανά!!!

 

Του Πέτρου Αργυρίου (περισσότερα για το συγγραφέα και το έργο του στο http://agriazwa.blogspot.com)

Σε ένα κόσμο που οι άνθρωποι κυκλοφορούν ελεύθερα με καταστροφικές ταυτότητες όπως πλούσιος, Μπάοκ, Γάβρος, Ορθόδοξος, Καθολικός, Μουσουλμάνος μας μάθανε να ντρεπόμαστε να λέμε ότι είμαστε Έλληνες.

Εντάξει. Το γαμήσανε και ψόφησε το Έλληνας. Το γαμήσαν φασίστες και χουντικοί. Το κάναν της ντροπής.

Άντε να την ξεχάσουμε τη λέξη.

Αμ δε.

Σε αυτό τον πλανήτη υπάρχουν εκατοντάδες εκατομμύρια Έλληνες. Και δεν είναι γενετικά Έλληνες. Είναι αυτοί που αξιώνουν τον ορθό λόγο και ονειρεύονται τη δημοκρατία. Είναι αυτοί που αγαπάν τη ζωή, τον έρωτα και τα ζωντανά.

Φιλοδοξώ να συγκαταλέγομαι ανάμεσα σε αυτούς. Ανεξάρτητα από τον τόπο που γεννήθηκα.

Το Έλληνας αφορά την ποιότητα. Την Ιδέα. Το πνεύμα. Είναι αυτό που μας έβγαλε από το βαρβαρισμό του μεσαίωνα. Το ζωντανό πνέυμα.

Δεν είναι λέξη να την κάνουν γαργάρα οι άμαθοι. Οι βίαιοι. Οι σάπιοι. Τα ζόμπια.

Πραγματικοί Έλληνες είναι αυτοί που δεν έχουν γλώσσα γλιστερή. Αυτοί που το χέρι τους δεν εκτοξεύεται πριν ο νους τους κινηθεί

Φαντάζομαι την αρχαία Αθήνα: Μέλη της χρυσής αυγής δείραν, σκοτώσαν και βιάσαν μετοίκους και δούλους. Ο Περικλής βγαίνει και λέει καταδικάζουμε τέτοιου είδους ρατσιστικά φαινόμενα...

Ρε φασίστες. Πλάκα μας κάνετε; Δεν είστε Έλληνες ρε. Όσα κατεβατά και αν αποστηθίσετε Έλληνες δε γίνεστε. Σας λείπει η ουσία. Είστε ένα μάτσο τραμπούκων. Δεν εξελληνίζεστε με τίποτε. Είστε βάρβαροι. Λείψανδροι μα βάρβαροι. Μια καταστροφική κουλτούρα μίσους. Όποιος δεν είναι μαζί σας απλά θέλετε να τον καταστρέψετε. Μια γαμημένη συμμορία είστε που τολμάτε να μαγαρίζετε την Ελληνικότητα. Χιτλερίσκοι. Σιγά μην μας πείτε ότι παλεύετε για το όμορφο και το δίκαιο. Ένα μάτσο παρανοϊκών νταήδων που δε σέβεστε καν τη θεία ομορφιά του ανθρωπίνου σώματος είστε. Ελληνόφρονες Ουτσεκάδες.

Ρε αριστερά ξεκόλα. Ο διεθνισμός περνά και μεγαλώνει μέσα από το εθνικό. Δεν γίνεται να γίνεται χαλασμός στην οικογένεια και αυτή να αιτεί την παγκόσμια ειρήνη. Καταντά γραφική αυτή η εμμονή. Γραφική και επικίνδυνη.

Τοπογραφικό είναι το θέμα ρεεεε.

Η "Ελλάδα" συστηματικά πολεμά το αρχαίο ελληνικό πνεύμα. Μεθοδικά. Πολεμάει το πνεύμα. Μας έχουν σχεδόν σβήσει. Σχεδόν.

80 φυλες έχουν σήμερα οι Έλληνες. Και είναι όλες τους κατασκευασμένες. Και πολεμοχαρείς.

Δε θέλει πολλά για να είσαι Έλληνας. Να ζεις, να αγαπάς, να είσαι έτοιμος να πολεμήσεις για αυτό που αξίζει να αγαπάς, να αγαπάς αυτό για το οποίο αξίζει να πολεμήσεις.

Αυτό είναι ο Έλληνας.

Για αυτό και ο πόλεμος που συμβαίνει σήμερα στην τοπογραφική Ελλάδα είναι παγκόσμια κρίσιμος.

Γιατί όλοι όσοι μετέχουν αυτού του πολιτισμού με τις τόσες καταστροφικές του πτυχές έχουν μια σπιθαμή Έλληνα μέσα τους. Και κάποιοι από αυτούς είναι ολόκληροι, λαμπεροί Έλληνες. Άνθρωποι του πνεύματος. Καλλιεπείς. Καλαίσθητοι. Υψιπέτες.

Και όλοι τους κοιτάζουν στα κλεφτά ή με αγωνία τι συμβαίνει στην Ελλάδα.

Γιατί τρέμουν στην ιδέα να χαθεί αυτός ο τόπος που συγκεντρώνει τόσους συμβολισμούς-τροφούς για το ανθρώπινο πνεύμα.

Σε συμβολικό και μόνο επίπεδο.

Ότι είναι η Μέκκα και τα Ιεροσόλυμα για τους μισαλλόδοξους της θρησκείας είναι η Ελλάδα για τους ανθρώπους του πνεύματος. Και ας μην την αξίζουν τέτοια τιμή οι κάτοικοι της που καταστρέφουν συστηματικά το κάθετι ελληνικό...

Δεν έχουμε ιδέα για το τι είναι Έλληνας. Και αυτό γιατί δεν έχουμε ιδέες. Και Έλληνας είναι πάνω από όλα Ιδέα.

Για αυτό και σε πείσμα των οχθρών που το κοινό μας αίμα μας έκανε Αδέρφια, θα το φροντοφωνάζω. Είμαι Έλληνας. Κάθε άνθρωπος έχει το ιερό δικαίωμα να επιλέγει τι θέλει να γίνει. Και γω προτιμώ μια παλιά δοκιμασμένη συνταγή επιτυχίας: Ωραίος ως Έλληνας.

Έλληνες ξανά!!!

 

(φοτό: www.delalis.gr)