Share |

Πολιτική ...Μεγάλης Ομορφιάς!

παλιά κείμενα στις "μικρές" συντομογραφίες, κάτω από τον τίτλο.
δημιουργός:Δον Ψυχώτης

Ο Γκαίμπελς ζει και κάνει παρέα με τη Μαφία.

Ένα επιχειρηματικό λόμπυ, που έγιναν "επιτυχημένοι επιχειρηματίες", χάρις στην τοκογλυφία, τις παράνομες συναλλαγές με την εφορία, την εκμετάλλευση της πολιτικής για ίδιο όφελος και τη διαχείριση κονδυλίων, κατά τις ορέξεις του είναι διάχυτο στο κομματικό και παραγοντίστικο πολιτικό σύστημα.

Σε αυτές τις εκλογές, τα επί μέρους τμήματα του, διαγκωνίστηκαν και διαγωνίστηκαν σε όλες τις παραλλαγές, κάτω από τη σιωπή των αυτοαποκαλούμενων "έντιμων" και "καθαρών".

Η εβδομάδα, ανάμεσα στον πρώτο και τον δεύτερο γύρο, είναι δική τους.

Κλείνοντας, θέλουμε να δηλώσουμε, πως η εισαγωγή στο θέμα μας δεν έχει καμία σχέση, με όσα πιο κάτω αναφέρουμε. (Συμβαίνουν στη Σικελία κι εδώ είναι Κεφαλονιά. Απλώς, μας ήρθαν διάφοροι συνειρμοί).

                     1. Για την ιστορία, προηγήθηκε κείμενο μας για την Κέρκυρα, (θα το βρείτε στις μικρές "συντομογραφίες") και το οποίο δεν ανασκεύασαν οι ενδιαφερόμενοι, παρ' όλο που αναμεταδόθηκε από μεγάλα blogs και ιστοσελίδες της Κέρκυρας.  Το "περίεργο" είναι πως "ανάποδη" αναφορά στο θέμα έκαμε κεφαλονίτικο blog, που στήριξε Φόρτε! Και αναπαράγεται από κεφαλονίτικα blogs  και ιστοσελίδες, που στήριξαν Φόρτε και Μιχαλάτο! Σε κάποια από αυτά, φίλοι του ithacanet έστειλαν σχόλια, αλλά τα σχόλια δεν δημοσιεύτηκαν!

Τα επηρεαζόμενα από τον Φόρτε blogs , μέσω της αλχημικής, συρραπτικής  και αφαιρετικής πολιτικής μεθόδου , επιτίθενται στον Γεωργάτο, για κάτι που έγινε στην Κέρκυρα! Τι θέλει να πει ο ποιητής, που "συλλογάται λεύτερα και καλά"; Όχι στον Μπεριάτο - Γεωργάτο -Βαλλιανάτο, δηλ. ψήφο στον Σπύρου; Με όσα του έσυρε ο Βαλιανάτος δικαιούται ο Φόρτες να είναι θυμωμένος και χολομένος. Αλλά, να το πει στα ίσια και όχι δια της τεθλασμένης.  

Υπονοούμενα αφήνονται και για το Θ.Γαλιατσάτο, για τον οποίο αφήνουν να εννοηθεί πως πήρε θέση αντιπεριφερειάρχη, με αντάλλαγμα τους ψήφους του 4,5%. Σιγά, μη ξέρει ο Θόδωρος ποιοι είναι οι ψηφοφόροι του σε 4 νομούς. Και σιγά το ποσοστό, που θα του έδινε θέση αντιπεριφερειάρχη.

Με δικά μας λόγια: Κάποιοι "αντάρτες" του ΠΑΣΟΚ προσπαθούν , με πονηρούλικο τρόπο, να σπρώξουν ψήφους  μακριά από το ΠΑΣΟΚ.

                       2. Ας έρθουμε στις μετεκλογικές ανακοινώσεις του Θόδωρου.

Δεν τις καταλάβαμε: Η μία απειλούσε με μηνύσεις όσους έλεγαν πως το ψηφοδέλτιο του δεν καταλαμβάνει έδρα στην περιφέρεια! Η άλλη έλεγε "Η αντίθεση και η αντίδραση στις πολιτικές του μνημονίου, του «Καλλικράτη» και του δικομματισμού πρέπει να αναδειχθεί και στην κάλπη των επαναληπτικών εκλογών της 14ης Νοέμβρη."! Δηλαδή;

Αν ψηφίσω "αντιμνημονιακά", πρέπει να ψηφίσω Σπύρου. Αν ψηφίσω "αντιδικομματικά" δεν πρέπει να ψηφίσω κανέναν! Μήπως, μόνο ο Θόδωρος ξέρει πως στο δεύτερο γύρο , υπάρχει υποψήφιος που είναι κατά του μνημονίου και δεν ανήκει στον δικομματισμό; Πάντως, ανεξάρτητα, από τη διατύπωση, οι αποστάσεις είναι μάλλον σαφείς.

                       3. Πάμε στο καλύτερο τώρα.

Την επομένη των εκλογών, ο κ. Θ. Μιχαλάτος πήγε στην Αθήνα, για προσωπικές δουλειές του. Μετά την επιστροφή του,  το ψηφοδέλτιο του Θεόφιλου Μιχαλάτου συγκεντρώθηκε και αποφάσισε, σύμφωνα με την ανακοίνωση του, "να καλέσει τους ψηφοφόρους του να σταθμίσουν με σοβαρότητα και νηφαλιότητα τα πράγματα και να ψηφίσουν κατά συνείδηση ό,τι ο καθένας επιθυμεί!".

Στη συνέχεια, "ανεξάρτητο" έντυπο γνωστών επιχειρηματικών συμφερόντων βάζει πρωτοσέλιδο "60 από τους 64 υποψήφιους του Μιχαλάτου ψηφίζουν Παρίση". (Για την ιστορία, ο μόνος που εκφράστηκε υπέρ του Παρίση, στη σύσκεψη της "Αγαπημένης Κεφαλονιάς" ήταν ο κ. Ανδρέας Μαρκαντωνάτος).

Το ίδιο απόγεμα, βγαίνει μνημειώδης ανακοίνωση του κ. Παρίση, την οποία παραθέτουμε ολόκληρη:

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης, ευχαριστεί όλα τα στελέχη και υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους του συνδυασμού «Ανεξάρτητη Αγαπημένη Κεφαλονιά», που την κρίσιμη αυτή ώρα δίνουν την μάχη της δεύτερης Κυριακής δίπλα στο ψηφοδέλτιο της «ισχυρής Κεφαλονιάς», για την δημιουργία ενός μεγάλου κοινωνικού μετώπου στο νησί μας.
Ο Αλέξανδρος Παρίσης τους ευχαριστεί και τους διαβεβαιώνει ότι Θα δικαιώσει την επιλογή τους, ενώ νοιώθει συγκίνηση γιατί αυτή η στήριξη έρχεται χωρίς αλισβερίσια και χωρίς ανταλλάγματα αλλά σε μια υγιή βάση με στόχο την κοινή αγωνία για την Κεφαλονιά του αύριο.
Πάμε λοιπόν όλοι μαζί ενωμένοι στην μάχη της Κυριακής. Πάμε λοιπόν όλοι μαζί για την Κεφαλονιά που αγαπάμε. Πάμε ενωμένοι στην κάλπη για μια μεγάλη νίκη του λαού μας
.

Ακολουθεί ανακοίνωση του κ. Θεόφιλου Μιχαλάτου, εξ ίσου μνημειώδης:

Σε απάντηση παραπλανητικών δημοσιευμάτων και ανακοινώσεων που προβάλλονται από τοπικά μέσα ενημέρωσης τις τελευταίες ώρες, ο συνδυασμός ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ δηλώνει ρητώς και κατηγορηματικώς τα ακόλουθα:
Οι υποψήφιοι του συνδυασμού ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ μετά από διαλογική συζήτηση αποφάσισαν ότι ο συνδυασμός ως ανεξάρτητος και μη σχετιζόμενος με κομματικούς παράγοντες, δεν παίρνει θέση υπέρ κάποιου υποψήφιου και καλεί τους συμπολίτες να αποφασίσουν κατά συνείδηση στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής
.

Χα! Ο κ. Θεόφ. Μιχαλάτος δεν τα βάζει με τον Παρίση που έστειλε την ανακοίνωση, αλλά με τα μέσα, που τη δημοσίευσαν!

Ο Σπ. Αλεβιζόπουλος, που δημοσίευσε την ανακοίνωση του Παρίση έγραψε:

Σχόλιο του kefaloniaphotonews.gr:
"Δεν υπάρχουν παραπλανητικά δημοσιεύματα, υπάρχει συγκεκριμένο δελτίο τύπου, του Αλ. Παρίση όπου αναφέρει καθαρά ότι "την κρίσιμη αυτή ώρα δίνουν την μάχη της δεύτερης Κυριακής δίπλα στο ψηφοδέλτιο της «ισχυρής Κεφαλονιάς», για την δημιουργία ενός μεγάλου κοινωνικού μετώπου στο νησί μας". Γιατί λοιπόν δεν απευθύνεστε προς τον συνδυασμό ΙΣΧΥΡΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ώστε να διορθώσει το δελτίο τύπου; Γιατί ρίχνετε τα βάρη στους δημοσιογράφους;"

Αν είχε συμβεί στον καθένα μας, κάποιος να διαστρεβλώσει τα λόγια μας, με αυτόν που τα δημοσίευσε θα τα βάζαμε;  Θα τον είχαμε περάσει γενιές 14.

Δε θα κάνουμε άλλα σχόλια, τώρα. Στο επόμενο θα μάθουμε για τον Γκαίμπελς. 

Οι υποψήφιοι που πήγαν με τον Θεόφιλο, επειδή ήταν "ανεξάρτητος", ας πρόσεχαν.  Τον βοήθησαν να κάμει τη δουλειά του.

                      4. Κάποιοι φίλοι του Τσιλιμιδού, που καρφώθηκαν στον α γύρο να ψηφίζουν Παρίση, έσπευσαν να δώσουν το βροντερό παρόν τους στην τελευταία συγκέντρωση του Κοτσιλίνη.

Χα!

                        5. Ο Βλάχος της "Δημοκρατικής Αριστεράς" έβγαλε ανακοίνωση υποστήριξης Μπεριάτου, από την Κέρκυρα. Έξαλλη η Νομαρχιακή Κεφαλονιάς, που δεν ρωτήθηκε. 

Παιδιά, "Δημοκρατική Αριστερά" λέγεται. Δεν είναι απαραίτητο πως είναι.

Μόνο εσείς δεν ξέρετε πού το πάει ο Κουβέλης. Θνησιγενής προθάλαμος του ΠΑΣΟΚ είναι. Τι το ψάχνετε;

 

Τώρα, να πάτε να ψηφίσετε.  Εμείς δεν μπορούμε.