Share |

Πολιτικό Πρόγραμμα "Ανεξάρτητων Ελλήνων" - Καμμένου

Να το ξεκαθαρίσουμε: Από τη σωρεία κομμάτων που θα κατέλθουν στις προσεχείς εκλογές, εμείς, οι λιγοστοί εταίροι του ithacanet, έχουμε  αποκλείσει 5-6. Τα υπόλοιπα κώματα θα πάνε στην κληρωτίδα, από όπου θα αντλήσουμε το κόμμα που θα ψηφίσουμε. Το κόμμα του Καμμένου είναι μέσα στην κληρωτίδα. (Υπάρχει, βέβαια και η αποχή).

 

Σήμερα, για ορεκτικό σας δίνουμε το Πρόγραμμα. Όχι. Δεν θα σας δώσουμε το βιντεάκι με τα γέλια κάποιου άγνωστου γερμανού. Είναι αθλιότητα κάθε είδους ελληνικός έπαινος σε τέτοιες συμπεριφορές νεοφιλελεύθερων υπαλλήλων της τρόικας.

(Στην πραγματικότητα ανησυχούν, για κάθε είδους επιλογή του λαού, που στοιχειοθετεί αντίσταση, άσχετα με το πού διοχετεύεται αυτή, σε ένα στημένο παιχνίδι γενόσημων κομμάτων. Θέλουν "μνημονιακή" υπακοή κι ας γνωρίζουν πως "μνημόνιο - αντιμνημόνιο" είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Αυτού που κατέχει ο Καίσαρ).

 

Δεν θα τοποθετηθούμε επί του συνόλου. Το κοιτάμε και το ξανακοιτάμε, σιωπηλοί. Είναι μεγάλο το περιβόλι κι είναι πολλά τα φρούτα. Τι να πρωτοκόψεις;

 

1. Η λογική του εκπορεύεται από το "λεφτά υπάρχουν" :

"...πρέπει να αξιοποιηθούν πόροι μεγάλης κλίμακας οι οποίοι σκοπίμως παραμένουν ανενεργοί διότι σε ένα σύστημα που λειτουργεί με εν κρυπτώ παρασιτισμό, η εμπλοκή υγιών δυνάμεων αποκλείεται επί τούτου με κάθε μέσο. Αντίστοιχα, πρέπει να υπάρξει άμεση και ουσιαστική κάλυψη των μικρών αλλά ζωτικής σημασίας αναγκών για την επιβίωση του πληθυσμού".

Αφού υπάρχουν, είναι αρκετή μια παρουσίαση αλλαγών στις "βασικές δομές του κράτους"  και τα λεφτά  (συγνώμη "οι πόροι"),  θα ρεύσουν άφθονα.

Η "άμεση δημοκρατία"  της διακήρυξης και των συμβολαίων τιμής των προηγούμενων ημερών είναι για ταμπαλκόνια και αναζητείται. Ίσως να βρίσκεται μέσα σε κάτι πιτροπές εθνικής και εσωτερικής ασφάλειας, θαλάσσιων θεμάτων, χάραξης ΑΟΖ  και άλλες πολλές και ωραίες.

( Όταν δεν θέλεις να λύσεις ένα πρόβλημα, φτιάξε μια επιτροπή).

Για την παιδεία, επειδή όλα πάνε καλά, το μόνο που έλειπε ήταν η κατάργηση του ασύλου και η δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων. Θα υπάρξει, βεβαίως,  και μια βελτίωση της κριτικής σκέψης στα σχολεία.

 

2. Η στάση του "αντιμνημονιακού"  κόμματος απέναντι στις ως τώρα ρυθμίσεις του μνημονίου είναι ... η "Διαπραγματευτική φιλοσοφία επόμενης ημέρας". Διαβάστε και θα καταλάβετε τι εννοεί "αντιμνημόνιο". Ούτε λέξη για το τι θα συμβεί, με το θέμα της υπαγωγής  στο Αγγλικό Δίκαιο.

Εμείς κρατήσαμε , σαν συγκεκριμένη πολιτική δέσμευση του κόμματος, αυτό:

"Μπορούμε, ελπίζουμε, θα επενδύσουμε στην ποσοτική και ποιοτική διεύρυνση των εναλλακτικών επιλογών μας εντός και εκτός Ευρώπης με σκοπό την αύξηση του χώρου των στρατηγικών επιλογών που τιμούν το χρέος στην ιστορία, στον πολιτισμό και στις δυνατότητες του Ελληνικού Έθνους".

Για μια ελπίδα ζούμε και έμποροι της υπάρχουν πολλοί. Σαφέστατο το κλείσιμο του κεφαλαίου αυτού, όπως σαφές είναι όλο το κεφάλαιο .

 

3. Σημαντικό και όλως απαραίτητο σημείο του προγράμματος:

"Συνεργασία με τους αυτοκινητιστές ταξί της χώρας και παροχή κατάλληλων χρηματοδοτικών εργαλείων μέσω της Νέας Ελληνικής Επενδυτικής Τράπεζας (βλ. πρόγραμμα Υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών) προκειμένου να ανανεωθεί ο στόλος και να βελτιωθούν οι παρεχόμενες Υπηρεσίες".

 

4.  Πολύ καλό είναι και το σημείο, που αναφέρει πως οι μετανάστες που θα δεχόμαστε θα πρέπει να είναι λευκοί: "Προτεραιότητα στους μετανάστες από Ευρωπαϊκή Ένωση, Βόρεια Αμερική και Ωκεανία. Εν συνεχεία προτεραιότητα σε μετανάστες από λοιπή Ευρώπη, Λατινική Αμερική και κατόπιν όλοι οι λοιποί".

(Οι νεοναζιστές συσκέπτονται και ανησυχούν, οι χριστιανοί αγάλλονται και χαίρει η φύσις όλη)

 

Γενικά, το Πρόγραμμα είναι εξαιρετικό, βγαλμένο από τα σπλάχνα του ελληνοχριστιανικού πολιτισμού και ιδεωδών για δημοκρατία, αγάπη, ανθρωπιά, αλληλεγγύη.

 

 

Δεν μας λέει δυο πράγματα:

Ποιος αποφασίζει, (νομοθετεί);

Τίνος είναι το χρήμα;

(Ασήμαντη παράλειψη, με άλλα λόγια)

Το ξέρουμε κι εμείς πως λεφτά υπάρχουν, αλλά τίνος είναι;

 

 

Μη σας τα λέμε εμείς. Διαβάστε τα. Αν και έχει πολύ ωραία στιγμιότυπα για σχόλια.