Share |

Προς δημοτικολογούντες- πολιτικολογούντες: Από "φυσικά" αίτια θα πάω

ΕΙΔΗΣΕΙΣ: 

- "Πρώην επιχειρηματίας, ετών 61, πέθανε άστεγος και αβοήθητος, από φυσικά αίτια, σε εγκαταλελειμμένο σπίτι". 

Φυσική αιτία είναι και το κρύο και η κατάθλιψη και οποιαδήποτε άλλη ασθένεια, που θέλει λεφτά που δεν τάχεις, για να αντιμετωπιστεί.  

"Από "φυσικά" αίτια πέθανε ανασφάλιστη καρδιοπαθής, επειδή δεν την δεχόταν κανένα νοσοκομείο, μια και δεν είχε να πληρώσει".  

- "Εντελώς "φυσικά", ο υπουργός της "υγείας"(τίνος;) δηλώνει στη βουλή ότι δεν υπάρχουν λεφτά για την περίθαλψη 2,5 εκ. ανασφάλιστων". 

- "Κάθε λεπτό γίνεται και μία κατάσχεση στην Ελλάδα".  

- "Οι δικαστές μοιράζουν ποινές σε "οφειλέτες", στο όνομα του λαού". 

-------

Είμαι άνεργος, ετών 63, πρώην "επιχειρηματίας",  ανασφάλιστος, "οφειλέτης"  και κρυώνω, όντας προσωρινός κάτοικος του σπιτιού μου, που θέλει να κατάσχει κάποιος από τους ΟΑΕΕ, Εφορία και Τράπεζα.

(Πάντως, για όσους θα πάρουν εντολή να πλησιάσουν το σπίτι μου: Θα πολεμήσω με ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ που θα έχω στη διάθεση μου. Ή ταν ή επί τας. Η Κούγκι ή Χάνι της Γραβιάς. Δεν το φτιάξαμε μαζί το σπίτι μου και δεν χρωστάω τίποτα. Με μετατρέψατε σε οφειλέτη, κατόπιν σχεδίου, ΕΣΕΙΣ ξεφτιλισμένα κόμματα, που δεν απαντάτε, σε αυτούς που σας καταλογίζουν πραγματικές ΕΥΘΥΝΕΣ).

Έχω όλα τα απαιτούμενα προσόντα για να πάω από "φυσικά" αίτια, κάπου κάποτε. Αλλά έχω και τις δικές μου απέλπιδες λύσεις και απονενοημένα διαβήματα.  

Στα "φυσικά" αίτια έχετε εντάξει και τις αυτοκτονίες . Φροντίστε να εντάξετε και τα θύματα ενός ακήρυχτου πολέμου, υποκριτές, αλήτες και φαρισαίοι όλων των ειδών

Υπάρχω, ακόμα, με τη βοήθεια φίλων, και κοροϊδεύω τον εαυτό μου, αναζητώντας οποιαδήποτε εργασία.  

Είναι "παρηγοριά" το ότι δεν είμαι ο μόνος; 

-----

Πάει, λίγος καιρός, που αναζητώ τον μοναδικό τρόπο διακοπής του κακού: Το ΜΑΖΙ. 

Αυτό το "μαζί" μπορεί να πάρει μορφή, σάρκα και οστά, παρέα με τον γείτονα, τον συντοπίτη, τον ομοιοπαθή, αλλά και τον έχοντα ψυχή και αγάπη, για τον εαυτό του, τον διπλανό του, γι' αυτό που είναι η Πατρίδα: οι άνθρωποι της. 

Να "αυτονομήσουμε" την Κεφαλονιά, έως ότου απελευθερώσουμε την πατρίδα, από τη νομοθετική λαίλαπα των τραπεζιτών και των καταχθόνιων υπηρετών της. Να χρησιμοποιήσουμε και το τελευταίο όπλο που διαθέτουμε για να υψώσουμε τείχη, γύρω από κάθε τι που απειλείται. 

Πέρα από τα όπλα, που μπορεί ο καθένας να χειριστεί, ατομικά, υπάρχει και η λειτουργική κατάληψη όσο γίνεται περισσότερων θεσμών, οι οποίοι θα μπορούσαν να μετατραπούν σε μετερίζια, ταμπούρια, αναχώματα. 

Ας δούμε τι είναι αυτό που λαμβάνω ως απάντηση στις κραυγαλέα απέλπιδες έως υστερικές εκκλήσεις μου (όχι μόνο εγώ, αλλά και όλοι όσοι έχουμε το ίδιο πρόβλημα) : 

- Καμμία απάντηση

Ο Α, ο Β, ο Γ, ...ο Μάκης, ο Αλέκος, ο ..., το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώνουν ή ετοιμάζονται να ανακοινώσουν υποψηφιότητες για το δημαρχείο, αλλά δεν έχουν δώσει καμμία απάντηση για το "μαζί" και για το πρόβλημα που αφορά το 70% των συμπατριωτών τους.

(Χρειάζεται πολλά λεφτά μια υποψηφιότητα.Μόνο οι έχοντες και τα κόμματα μπορούν να λαμβάνουν μέρος σε εκλογές.  Οι χρηματοδοτούμενοι από κάπου και κάποιους). 

Από τους πρώτους, δεν περίμενα κάτι καλύτερο. Στήριξαν και στηρίζουν το καθεστώς, που σχεδιασμένα και μεθοδευμένα, παίρνει τις περιουσίες και τις ζωές των ανθρώπων. Οι υπόλοιποι παριστάνουν τον "αντιστασιακό", δίχως να έχουν συγκεκριμένη απάντηση και δίχως να νοιάζονται για το "μαζί". Το κώμα και το "εγώ" über alles

Οι ΑΝΕΛ είναι αλλού για αλλού. Πώς να βρουν καιρό για απαντήσεις; 

Ένας τέως δήμαρχος είχε έτοιμο, από καιρό, τον "καταλληλότερο". Και τώρα που κανείς δεν υιοθετεί την άποψη του, θα στηρίξει κάποιον από αυτούς που υπηρετούν την καταστροφή των υπολοίπων. Ούτε από εδώ υπάρχει απάντηση για το πρόβλημα των πολλών ανθρώπων. 

Υπήρξαν ή υπάρχουν και οι άνθρωποι, που κατά καιρούς ανακοίνωσαν ή προετοιμάστηκαν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τα δημοτικά πράγματα. Νέοι, σχετικά, άνθρωποι, με όραμα, γνώσεις και θέληση. Με ΟΛΕΣ τις προϋποθέσεις για να κάμουν τη διαφορά. 

Είναι αληθές αυτό το οποίο λένε: "κάποιοι θεωρούν οτι "είναι ανάρμοστο για τη κοινωνία της Κεφαλονιάς να κάνει μεγαλεπήβολα σχέδια ".....και αυτοί μας διοικούν ....ΦΑΤΕ τους !!!!!".

Ούτε από αυτούς ήρθε κάποια απάντηση, ακόμα. Βάζω αυτό το "ακόμα", γιατί πάντα υπάρχει ελπίδα. ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΑΜΕ, πριν μας φάνε. Μας τρώνε, κάθε μέρα. 

Υπάρχουν και οι Ληξουριώτες!!!

Παραμένει ανοιχτή η πρόταση: "Είμαστε όλοι Ληξουριώτες". Δεν έχουμε λάβει απάντηση, ακόμα

 

Υπάρχει και εκείνο το διάχυτο: "δεν αντέχω το μαζί". Εκείνο το ρημάδι το "μαζί", προϋποθέτει σεβασμό της άλλης άποψης, το πάντρεμα με τη διαφωνία, την αποδοχή του μοναδικού τρόπου που μπορούν να υπάρξουν μαζί  οι διαφορετικές απόψεις: Δημοκρατία, ως διαδικασία σήμερα, ως καθεστώς και τρόπος ζωής αύριο. 

Θέλει "άντερα" η ενότητα. Αλλά υπάρχει άλλος τρόπος; 

 

Δεν θέλω (θέλουμε) να διαχειριστώ τους προϋπολογισμούς ενός δήμου. Θέλω να διαχειριστούμε, μαζί, τη ζωή μας. Να την απελευθερώσουμε από ψεύτικα βάρη. 

Δεν επιθυμώ κάτι περισσότερο από τη Σωτηρία ψυχής και ζωής. 

-Ναι, μπορούμε,

-Να φτιάξουμε μια πατρίδα δίχως φτωχούς. 

-Να πολεμήσουμε, ως άλλοι ριζοσπάστες, την Αυτοκρατορία και τα Κατοχικά στρατεύματα. 

-Να δώσουμε Ζωή στα όνειρα και τις επιθυμίες μας. Να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα μας και απαντήσεις στις ανάγκες μας. 

-Να βάλουμε το "Ευ" μπροστά από τις μέρες μας. Ευημερία, για όλους. 

 

Ουκ εν τω πολλώ το ευ, αλλά από τους πολλούς μπορεί να έρθει το ευ για όλους. Από το μαζί και την ενότητα. Από το κοινό μας πρόβλημα και όχι από την ιδεολογία κι όλα όσα τεχνηέντως μας διαιρούν.

 

Αλλιώς η μοίρα και το μέλλον μας, θα είναι αυτά που βρίσκονται στις πρώτες παραγράφους. Αν όχι η δική σας μοίρα, σίγουρα, η δική μου και πολλών άλλων. Ως ότου έρθει η σειρά σας. ΚΑΝΕΙΣ δεν περισσεύει, κανείς δεν θα σωθεί από μόνος του(Πλην εκείνων των ελάχιστων, που υπηρετούν την Αυτοκρατορία του Κακού).  

 

Δεν είναι ευγενική η γραφή μου; Είναι "ευγενικά" αυτά που ζούμε;

Εκτίθεμαι για να εκθέσω (Σκέψεις και εαυτόν). 

Είμαστε συνυπεύθυνοι και συνένοχοι, στηρίζοντας, με πράξεις και απραξία, μία ανθρωπιστική καταστροφή. Ας μην έρθει κανείς να δηλώσει αθώος του αίματος. Εκτός κι αν είναι είδος μη ανθρώπινο. Κυνική κατασκευή. 

ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

 

Odyssey

 

ΥΓ: 

Οι επαναστάσεις μεσιέ, δεν γίνονται με μοιρογνωμόνιο, γίνονται με όνειρα, με την εκρηκτική απελευθέρωση του έρωτα και την αποδιοργάνωση της τάξης.

Είναι ένα προσωπικό μονοπάτι απεξάρτησης.

Πουθενά δεν υπάρχει τάξη στο σύμπαν, γιατί τάξη σημαίνει ορισμένο μέγεθος, χώρο και χρόνο, στασιμότητα, έννοιες ανύπαρκτες για το σύμπαν…

— Χρόνης Μίσσιος

"Και εύρεν εν τω ιερώ τους πωλούντας βόας και πρόβατα και περιστεράς, και τους κερματιστάς καθήμενους. Και ποιήσας φραγγέλιον εκ σχοινίων πάντας εξέβαλεν εκ του ιερού... και των κολλυβιστών εξέχεε το κέρμα και τα τραπέζας ανέστρεψε...". (Ιωάνν. 2:15)

 

"Κάμε ώστε ο μικρός Κύκλος, μέσα εις τον οποίο κινιέται η πολιορκημένη πόλη, να ξεσκεπάζει εις την ατμοσφαίρα του τα μεγαλύτερα συμφέροντα της Ελλάδας, για την υλική θέση, οπού αξίζει τόσο για εκείνους οπού θέλουν να τη βαστάξουν, όσο για εκείνους οπού θέλουν να την αρπάξουν, και, για την ηθική θέση, τα μεγαλύτερα συμφέροντα της Ανθρωπότητος...  Ας φανεί καθαρά η μικρότης του τόπου και ο σιδερένιος και ασύντριφτος κύκλος οπού την έχει κλεισμένη. Τοιουτοτρόπως από τη μικρότητα του τόπου, ο οποίος παλεύει με μεγάλες ενάντιες δύναμες, θέλει έβγουν οι Μεγάλες Ουσίες".  (Διονύσιος Σολωμός, από τους "Ελεύθερους Πολιορκημένους")

 

(Στις εικόνες: Ο εκ Ληξουρίου Δον ΨΥΧΩΤΗΣ)