Share |

Προσφυγή Φαρακλάδων για τη Συναδελφική τους Εκκλησία

Ενημέρωση από Γεράσιμο Βαλσαμή, αντ/ρχο ε.α.

---------------------------------------

Σήμερα 22 Μαρτ 2019, κατατέθηκε η Προσφυγή μας, στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο (δια της Οικείας Μητροπόλεως Κεφαλληνίας) των Συναδελφών του Συναδελφικού Ι.Ν. Ευαγγελίστριας Φαρακλάτων, κατά της Απόφασης του οικείου Μητροπολιτικού Συμβουλίου που αρνείται την ύπαρξή μας κλπ κλπ.…

Παραθέτω μόνον το "δια ταύτα" της Προσφυγής μας. 

“….Β. Αναρμοδίως το Μητροπολιτικό Συμβούλιο αποφάνθηκε το πρώτον περί της αδυναμίας διορισμού Εκκλησιαστικού Συμβουλίου στον Ιερό Ναό Αγ. Δημητρίου Φαρακλάτων:
...Στην υπό κρίση περίπτωση, μέχρι το 2014, άπαντα τα μητροπολιτικά Συμβούλια, κατ΄ επίκληση της Απόφασης της Ιεράς Συνόδου – Απαντητικό ‘Έγγραφο με Αριθ. Πρωτ. 2858/17-6-1976 και δυνάμει μεταγενέστερων εγκρίσεων της Ιεράς Συνόδου που μνημονεύονται στα εκάστοτε σχετικά έγγραφα, διόριζε αναντίρρητα τα προτεινόμενα Εκκλησιαστικά Συμβούλια. 
...Κατ΄ επέκταση, εν προκειμένω, αναρμοδίως το Μητροπολιτικό Συμβούλιο αποφάνθηκε το πρώτον, κατ΄ αντίθεση με ό, τι συνέβαινε επί δεκαετίες, για την υπόσταση και λειτουργία του εν θέματι Ιερού Ναού και για το ότι δήθεν θα έπρεπε και αυτός ο ναός να ενταχθεί στους ενοριακούς. Έτσι, όμως, το Μητροπολιτικό Συμβούλιο καταργεί εμμέσως, χωρίς να έχει τη σχετική αρμοδιότητα, τον κατοχυρωμένο από κυρωθείσα δια νόμου διεθνή συνθήκη χαρακτήρα του εν θέματι ιερού ναού ως «Συναδελφικού». 
Συνεπώς, η προσβαλλόμενη απόφαση του Μητροπολιτικού Συμβουλίου είναι σε κάθε περίπτωση ακυρωτέα ως αναρμοδίως εκδοθείσα.
Γ. Η διεθνής Συνθήκη του Λονδίνου που κατοχυρώνει μεταξύ άλλων τα ήδη υφιστάμενα θρησκευτικά δικαιώματα των Επτανήσων υπερισχύει κάθε άλλης νομοθετικής διάταξης: 
Στο άρθρο 28 του Συντάγματος ορίζεται ότι: «1. Οι γενικά παραδεγμένοι κανόνες του διεθνούς δικαίου,...»
…Στο άρθρο 4 του Νόμου «περί ισχύος της μεταξύ Ελλάδος, Μεγάλης Βρετανίας, Γαλλίας και Ρωσίας Συνθήκης περί ενώσεως των Ιονίων Νήσων μετά του Βασιλείου μας Ελλάδος» (ΦΕΚ 25/17-6-1864) με τον οποίο κυρώθηκε η Συνθήκη του Λονδίνου «περί ενώσεως των Ιονίων Νήσων με το Βασίλειο της Ελλάδος» προβλέπεται η διατήρηση όλων των θρησκευτικών δικαιωμάτων και του ιδιαίτερου νομικού καθεστώτος των Επτανήσων...
Επειδή η παρούσα προσφυγή μας είναι παραδεκτή, νόμιμη και βάσιμη, ασκηθείσα, με προφανές έννομο συμφέρον εξ ημών, εντός 1 μηνός, αφότου μας κοινοποιήθηκε η προσβαλλόμενη απόφαση του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της Ι. Μητρόπολης Κεφαλονιάς.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
Και με την επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μας
ΖΗΤΟΥΜΕ
Να γίνει δεκτή η παρούσα προσφυγή μας.
Ν΄ ακυρωθεί η υπ΄ αριθμ. 04/20-02-2019 απόφαση-πράξη του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της Ί. Μητρόπολης Κεφαλληνίας περί τού νομικού καθεστώτος τού Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου - Ευαγγελίστριας κώμης Φαρακλάτων και της δυνατότητας νόμιμης λειτουργίας του, η οποία εκδόθηκε σε απάντηση του υπ' αρίθμ. πρωτ. 70/23-01-2019 κατατεθέντος «φακέλου έκθεσης και απόφασης της Γεν. Συνέλευσης συνάδελφων Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου Φαρακλάτων».
Αντίκλητό μας για κάθε διευκρίνιση, πληροφορία ή κοινοποίηση ορίζουμε τον ( .... δικηγόρο παρ΄ Αρείω Πάγω (ΑΜ ΔΣ….), κάτοικο …., οδός ..., ΤΚ …., τηλ. …., κιν. ....)
Με ιδιαίτερο σεβασμό
Οι προσφεύγοντες

---