Share |

Σοσιαληστική Ισότητα

δημιουργός:Δον Ψυχώτης

μετά από πολλές προσπάθειες και αγώνες , για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας επιτεύχθηκε ισότητα : Χωρίς αιτιολογία κάθε επιχειρηματίας μπορεί να μειώσει όλους τους μισθούς στα 740 ευρώ - Χωρίς όριο οι μειώσεις, μόνος όρος η τήρηση του αριθμού θέσεων εργασίας Ουσιαστικά χωρίς όρους που να διασφαλίζουν το εισόδημα των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα το νέο Νομοσχέδιο. Δεν μπήκε κανένα όριο στις μειώσεις. Παράλληλα μπήκε όρος να μην αποκλίνουν οι επιχειρησιακές συμβάσεις μόνο από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση, πράγμα που σημαίνει ότι οι εργοδότες έχουν πλέον το ελεύθερο να μειώσουν όσο θέλουν τους μισθούς, αρκεί μονάχα να μην τους ρίξουν κάτω από τα 740 ευρώ. Ποιοι εργοδότες; Όλοι!

Δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά σε “ειδικές συνθήκες” τις οποίες θα πρέπει να επικαλεστεί ο εργοδότης για να πετάξει τη σύμβαση στα σκουπίδια και να υπογράψει επιχειρησιακή. Δεν χρειάζεται να έχει οικονομικά προβλήματα η επιχείρηση.

Ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι δεν έχουν το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης αφού ενώ το νομοσχέδιο προβλέπει τη διατήρηση του αριθμού των θέσεων εργασίας δεν εμποδίζει τις απολύσεις. Ανοίγει ο δρόμος λοιπόν για απολύσεις “ακριβών” εργαζόμενων και προσλήψεις ανέργων με ανώτατο μισθό και πάλι τα 740 ευρώ.

Κάπως έτσι από τη “γενιά των 700 ευρώ” πάμε στη... χώρα των 740 ευρώ

 

Νομίζω, πως αυτή η ευφυής γενιά , που αυτοαποκλήθηκε g700, βάζοντας χωρίς σεβασμό και με περισσή ηλιθιότητα έναν αριθμό για σύμβολο της, τώρα, δικαιώνεται.

Ένας αριθμός, αυτό που προσδιόριζε την ύπαρξη του "κινήματος". Ένας αριθμός η ανταμοιβή τους.

ΥΓ. Είμαι ετών 59 και το εισόδημα μου είναι πολύ λιγότερο από 500 ευρώ.