Share |

Σοφια Λουκερη: "Ο Καλλικράτης που γκρεμίζει, μέρος 2ο"

Κάθε μέρα αποδεικνύεται, δυστυχώς, με το χειρότερο τρόπο η ανεπάρκεια και η προχειρότητα της ισοπεδωτικής εφαρμογής του Καλλικράτη.

Το εγχείρημα «Καλλικράτης» εκ μέρους της σημερινής κυβέρνησης αντιμετωπίστηκε ως ταχύρυθμο projectπου συντελέστηκε με συνοπτικές διαδικασίες. Προσπάθησε, έτσι ο κ. Ραγκούσης να κερδίσει τις εντυπώσεις με την εκπόνηση ενός «δήθεν» μεγαλόπνοου σχεδίου ανάπτυξης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, χωρίς καν να έχει προηγηθεί μια προσεκτική μελέτη του όλου κοινωνικοοικονομικού πλαισίου του. Η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και οι αυθεντίες της θεώρησαν «ελαφρά τη καρδία» ότι το πλάνο συνένωσης Δήμων και Κοινοτήτων είναι μόνο θέμα αθροίσματος οικονομικών μεγεθών και ανθρώπων. Ωστόσο, ούτε και στην απλή πρόσθεση δεν κατάφεραν να καταστήσουν το  εγχείρημα «βιώσιμο», αν και ο Πρωθυπουργός της χώρας συνέχεια μιλά για την ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Θύμα, λοιπόν, αυτής της ανάλγητης πολιτικής έπεσαν, δυστυχώς, δεκάδες νεοσύστατοι καλλικρατικοί δήμοι, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος της Κεφαλονιάς. Έτσι, λοιπόν, απροσχημάτιστα και προκλητικά ο συγκεκριμένος Δήμος οδηγήθηκε σε καθεστώς στυγνής μνημονιακής επιτήρησης, ακυρώνοντας κάθε αναπτυξιακή μας προοπτική, με διαφαινόμενη δυσκολία να εξασφαλίσει στους πολίτες του ακόμα και τα αυτονόητα. Γιατί αυτονόητα είναι η καθαριότητα και η προστασία του περιβάλλοντος, η ασφάλεια, η δημόσια υγεία, οι στοιχειώδεις συνθήκες  εκπαίδευσης, η απρόσκοπτη πρόσβαση των μαθητών στα σχολεία, η πολιτισμική ανάπτυξη, αυτονόητα, τέλος, είναι η κοινωνική αλληλεγγύη και πρόνοια καθώς και η στήριξη των πολιτών του Δήμου μας όπου και αν ζουν, δηλ. αυτονόητη είναι η αξιοπρέπεια που πρέπει να διασφαλίζεται στους πολίτες. Μάλλον όμως στην Ελλάδα του «σήμερα» υπάρχει αυτόματη άρση του αυτονόητου. Σίγουρα, για αυτήν την κατάσταση μερίδιο ευθύνης, δυστυχώς, έχουν πολλοί. Εκείνο όμως που πρωτεύει είναι η άμεση αντιμετώπιση της δύσκολης αυτής κατάστασης και απαιτείται η στενή συνεργασία δημοτικής εξουσίας και του βουλευτή του νησιού μας, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο τη συλλογική δυναμική των πολιτικών και κοινωνικών  δυνάμεων του τόπου μας.

Αυτό θα ήταν το αυτονόητο!

Ωστόσο, είναι το ζητούμενο!

Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, εκφράζοντας και εγώ την αγωνία και το θυμό της συντριπτικής άποψης της πλειοψηφίας του λαού της Κεφαλονιάς, αισθάνομαι την ανάγκη να υψώσω τη φωνή μου και να επιστρατεύσω όλες μου τις δυνάμεις μαζί με εκείνες που θα αγωνιστούν για τη συντομότερη απεμπλοκή του Δήμου μας από τους επαχθείς όρους της επιτήρησης με μια πολιτική που θα ισορροπεί πάνω στη σκληρή πραγματικότητα και θα ευθυγραμμίζεται με τα όνειρα του κάθε υπερήφανου συμπατριώτη μου.

 

 

Για καλύτερο παρόν και ένα ελπιδοφόρο μέλλον.

Χωρίς διακρίσεις για όλους μας !

 

Σοφία Λουκέρη