Share |

ΣΠΙΘΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ: Πρωτοβουλία Συγκρότησης Ομάδων Αλληλεγγύης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «ΣΠΙΘΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ»

Η «Σπίθα των Κεφαλλήνων» είναι μια συσπείρωση ελεύθερων ανθρώπων, που μαζί με άλλους πολίτες σε όλη την Ελλάδα, έχει σαν στόχο την απελευθέρωση της χώρας από την οικονομική κατοχή και την εγκαθίδρυση της δημοκρατίας.  
Ως τότε, καλείται ο καθένας μας να προσφέρει δράση, ώστε να ανασυγκροτηθεί ο διαλυμένος κοινωνικός ιστός, να αναδυθεί σαν έμπρακτη προτεραιότητα η αξία των ανθρώπινων σχέσεων, η φιλία, η αλληλοβοήθεια, η ειλικρίνεια, η προσφορά, σαν μεγάλη ενωτική απελευθερωτική δύναμη.
Επειδή η δημοκρατία δεν είναι μόνο ένα καθεστώς ή ένα πολίτευμα, αλλά κυρίως ένας τρόπος ζωής κι ένα σύστημα αξιών και συμπεριφοράς, κάνουμε πράξη, κάθε μέρα, αυτό που θέλουμε να έρθει για όλους τους πολίτες της χώρας και τους ανθρώπους της γης.
Η κατάσταση πολλών συνανθρώπων μας είναι δεινή και πολλοί είναι αυτοί που δεν θα αντέξουν ως την ώρα της απελευθέρωσης και της δημοκρατίας.
Πρέπει να ληφθούν άμεσες δράσεις.      
Οι ανάγκες βοήθειας προς συνανθρώπους έχουν αρχίσει να γίνονται πιεστικές. Άνθρωποι, δίχως τροφή, δίχως ρεύμα, δίχως τα στοιχειώδη βρίσκονται γύρω μας. Άνθρωποι, χωρίς δουλειά, με επιχειρήσεις που καταρρέουν, με χρέη δυσβάστακτα, με περιουσίες που απειλούνται με κατάσχεση και ζωές, γεμάτες καταστροφή και θάνατο δεν μπορούν να περιμένουν. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.
 Ας πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας.  
Ας γίνουμε ξανά κοινωνία.
Ας γίνουμε ξανά φίλοι και άνθρωποι.
Ας συγκροτήσουμε μια μεγάλη φιλική εταιρεία απελευθερωτική και σωτήρια για όλους και για τον καθένα μας.  
Καλούμαστε όσοι θέλουν, ξέρουν και μπορούν να προσφέρουν, μαζί με όσους έχουν περιέλθει σε δυσμενή θέση, εξ αιτίας των απάνθρωπων πολιτικών επιλογών, να συναντηθούμε και να ενώσουν τις δυνάμεις μας σε μια πράξη συλλογικής προσφοράς και δράσης.
Oι άνθρωποι που θα συμπράξουν, θα αποφασίσουν, συλλογικά και ελεύθερα,  για τον τρόπο των παρεμβάσεων τους.

Δηλώσεις συμμετοχής:

-          Στο blog: http://spithakef.blogspot.com/

-          Στο email: spithakefalonias@gmail.com

-          Στο facebook: ΣΠΙΘΑ- ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ - ΙΘΑΚΗ - KINHMA ΑΥΤΟΝΟΜΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ- ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ
http://www.facebook.com/group.php?gid=112424988770802#!/group.php?gid=112424988770802

-          Σε κάθε ένα που ξέρετε πως είναι μέλος της Σπίθας.