Share |

Στ᾿ Ἀστεῖα Παίζαμε!

 

(Το πιο κάτω κείμενο (ποίημα και σχόλια) λογοκρίθηκε τρεις φορές, στην μεγάλη ομάδα του fb, "πραγματική δημοκρατία, τώρα", ως ότου οι κουρλοκεφαλονίτες το ξαναβάλουν, με τον τρόπο που ξέρουν. Στην ομάδα αυτή έχουν επαναληφθεί περιστατικά λογοκρισίας και διαγραφής φίλων. Για να μην ισοπεδώνουμε, αυτό το κάνουν κάποιοι από τους 30 περίπου διαχειριστές, αλλά δεν μπορεί να εντοπιστεί ο δράστης, εξ αιτίας του τρόπου που το fb κάνει τις διαγραφές. Σπάνια, εμφανίζεται κάποιος, για να υπερασπιστεί διαγραφή, όπως με την πιο κάτω ανάρτηση. Τα λέμε όλα αυτά, για να καταλήξουμε στα αυτονόητα:

- Οι "πλατείες" των κεντρικών πόλεων, χωρίς την  απαιτούμενη μαζικότητα, που εξασφαλίζει αντικειμενικότητα και προσδίδει πολιτική εμβέλεια έχουν γίνει κομματικά μαγαζιά.

- Η "επανάσταση" δεν θα γίνει από το διαδίκτυο. Βρίθει κομματικών και καθεστωτικών πρακτόρων, ενίοτε έμμισθων σκοτεινών στελεχών, σε εντεταλμένη υπηρεσία. (Μερικά, παίρνουν ή θα πάρουν "προαγωγή" και θα πάνε στην τηλεόραση).

- Άνθρωποι, με σάρκα και οστά, ψυχή και νου, θα προχωρήσουν , επινοώντας λύσεις. Άνθρωποι που γνωρίζονται μεταξύ τους. Τοπικότητα ενάντια στην παγκοσμιοποίηση).

 

 

 Στ᾿ Ἀστεῖα Παίζαμε! Tου Μανώλη Αναγνωστάκη

Δ χάσαμε μόνο τν τιποτένιο μισθό μας

Μέσα στ μέθη το παιχνιδιο σς δώσαμε κα τς γυνακες μας
Τ
 πι κριβ νθύμια πο μέσα στν κάσα κρύβαμε
Στ
 τέλος τ διο τ σπίτι μας μ λα τ πάρχοντα.
Νύχτες 
τέλειωτες παίζαμε, μακρι π᾿ τ φς τς μέρας
Μήπως πέρασαν χρόνια; σαπίσαν τ
 φύλλα το μεροδείχτη
Δ
 βγάλαμε ποτ καλ χαρτί, χάναμε· χάναμε λοένα
Π
ς θ φύγουμε τώρα; πο θ πμε; ποις θ μς δεχτε;
Δ
στε μας πίσω τ χρόνια μας δστε μας πίσω τ χαρτιά μας
Κλέφτες!

Στ ψέματα παίζαμε!

 

---------------------------------

(Όπως άλωστε το ΟΛΟΝ καθεστωτικόν σύστημα πράτει μονίμως και αδιαλύπτως και με Ηρακλειδείς τους υποτιθέμενους  

μισθωτοκρατικοδίαιτους "αντιπάλους"του). 

 

Αφιερωμένο σε όλες και όλους που κάθε βδομάδα «στήνουν» και από μια επανάσταση μια εξέγερση στο μυαλό τους.
Επανάσταση με παραγγελιές τέλος πότε θα το καταλάβετε «σύντροφοι"; Πότε θα καταλάβετε ότι η τελευταία παραγγελιά ήταν αυτή του Νίκου Κοεμτζή για τις περίφημες Βεργούλες, με τα γνωστά βεβαίως αποτελέσματα.
Η Ελλάδα δεν είναι Λιβύη πολύ περισσότερο Αίγυπτος, αυτό που θα γίνει αν γίνει, από τον λαό της θα σηματοδοτήσει το νέο, το ελευθερωτικό και για το λόγο αυτό δεν αφορά συνήθειες πελατών πολιτών αλλά ανθρώπων προσώπων.
Θα αργήσει είναι βέβαιο γιατί πρώτα από όλα πρέπει να ξεχαρβαλωθεί η καπιταλιστική ατομικιστική νοοτροπία ντυμένη με το μανδύα της μαζικής καταναλωτικής δημοκρατικής αντίληψης που θέλγει σύσσωμο το ΟΛΟΝ του πολιτικού τζαρτζελέ και της κεντρο- αριστεράς και της προόδου.
Μεταμφιεσμένοι πολίτες που υπόσχονται με κευνσιανά μαντζούνια την περεταίρω «υποδούλωση» της συνείδησης του ανθρώπου θηρίου κυρίαρχου και κατακτητή, εν ονόματι της ταξικής δικαίωσης.To  δικαίωμα σε ότι δεν ανήκει σε κανέναν να υποταχτεί ο πλανήτης στα κέφια της «ανθρωπότητας»  δεν σας το «μίλησε» ποτέ κανείς.
Μανιχαιστές και προτεστάντες ένα κουβάρι που υπόσχονται ελευθεριάζουσες νοοτροπίες ακοπίαστης συνέχισης του καταναλώνω και αδιαφορώ για τους επόμενους…
Πελάτες πολίτες της τυφλής βίας και του μίσους που δεν μπορούν ν αρθρώσουν μια λέξη κλειδί παρά μόνο αντανακλαστικές απειλές στην συμπεριφορά του ολιγαρχικού κράτους.
Δεν απαντούν με τη λέξη ζωή, σεβασμός με αποφασιστικότητα, και τότε θα δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος του συστήματος.
Προς το παρόν ο ΓΑΠ άφησε για μια ακόμη φορά καμιά 100αριά μέτρα τους αντιμνημονιακούς σαλτιμπάγκους της συσκότισης και των γενικόλογων συνθημάτων , δημοψήφισμα, συνταγματική αναθεώρηση κ.α, θέτοντας το αμείλικτο δίλλημα στους πελάτες, ζωή ή 4χ4, ζωή ή «συντάξεις», ζωή ή «εξασφαλισμένο «καταναλωτικό» επίδομα, έστω και μια θέση απασχόλησης σε κάθε οικογένεια (φεύ) και απελθέτω η λέξις βιοτικόν, άγνωστη και στους φαντασιακούς «τοίχους» της φατσομπουκάδικης δημοκρατίας των πελατών.

 

Ως τότε κυρίες και κύριοι και τον ΓΑΠ θα υπομένετε, εξ ανάγκης και ένδειας στην πολιτική σας σκέψη και πρόταση και εμάς θα συνεχίζετε να βασανίζεστε με την ακατάσχετη και ανέξοδη μπουρδολογία σας, μη δυνάμενοι ν απαντήσετε επι του κύριου και βασικού που είναι το βιοτικόν  και σε καμία των περιπτώσεων το επιβιοτικό όπως εσείς νομίζετε.

Καληνύχτα "σύντροφοι" η επανάσταση μπορεί να περιμένει χωρίς εσάς για να έχει και μια μικρή πιθανότητα επιτυχίας. 

 

 

ΙΑΒΕΡΗΣ Ο Τάφιος

------------------------------

 

ΣΗΜ."Ι": Στην εικόνα, ο Δον ΨΥΧΩΤΗΣ. Στα πλήκτρα ο Ιαβέρης ο Τάφιος. Αμφότεροι ανανήψαντες κεφαλλονίτες. (Καλά, καλά,  ο ένας Ληξουριώτης)

Κάποια στιγμή θυμήθηκαν τις ρίζες τους και πέσανε πάνω σε άλλους κουρλούς.

 

Ο ένας ψάχνει και για φτηνό σπίτι, μισοερειπωμένο, άθλιο, κάπου που να μη βλέπει θάλασσα, να μην έχει δρόμο, φως και νερό. Ας είναι και στάνη. Η τιμή του να μην υπερβαίνει τα όρια του δώρου.

Εκείνος ο Αιγυπτιώτης παππούς τι στο διάολο γονίδια είχε και μας τον ξανάστειλε, 50 χρόνια αφότου αποδήμησε;

 

(Παρακαλούμε το παρόν να εκληφθεί, ως σοβαρή Μικρή Αγγελία. Στείλτε προσφορές πώλησης, μήπως και γλιτώσω από τη γκρίνια του δεύτερου, που δεν βρίσκω σπίτι, με τέτοιες προδιαγραφές)

 

Να μη το ξεχάσω: Ο ΔΟΝ δεν τα πάει καλά με τις καρέκλες. Ο άλλος στρογγυλοκάθισε στη θέση του "αρχισυντάκτη" του ithacanet. Τον αφήσαμε να κάτσει, γιατί τέτοια καρέκλα δεν υπάρχει και ο γιατρός μας είπε να του λέμε συνέχεια ναι.