Share |

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ

Τα τελευταία γεγονότα στην Νομική Σχολή Αθηνών, πέρα από τις ακροδεξιές υστερίες του ΛΑΟΣ της ΝΔ και της κ. Μπακογιάννη ( ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται ) , ανέδειξαν με πολύ σαφή και ξεκάθαρο τρόπο, την αποτυχία της προσπάθειας συνένωσης της ευρύτερης Ριζοσπαστικής Αριστεράς, στα πλαίσια του ΣΥΡΙΖΑ.
Όταν πριν μερικά χρόνια, ο Συνασπισμός ξεκίνησε αυτήν την προσπάθεια, αντί να απευθυνθεί στη βάση της ελληνικής κοινωνίας και σε προσωπικότητες με ευρύτερη κοινωνική αποδοχή και  προοδευτικό προσανατολισμό,  πήρε βόλτα τα αμφιθέατρα και μάζεψε διάφορους απίθανους τύπους, που η μόνη σχέση τους με την Αριστερά, ήταν και παραμένουν τα διάφορα μαρξιστικά,μαοικά ακόμα και σταλινικά τσιτάτα, που κάπου κάποτε διάβασαν και με αυτά αλώνιζαν τα φοιτητικά αμφιθέατρα, προς τέρψιν της μεγάλης πλειοψηφίας των φοιτητών! Αυτό το 0,5% των αμφιθεάτρων λοιπόν, μαζέψαμε και φιάξαμε τον ΣΥΡΙΖΑ. Ένα συνοθύλευμα σεχταριστικό, άρα και στην πολιτική  ουσία του συντηρητικό, συγκολήθηκε με τον Συνασπισμό, για να κάνουμε την Μεγάλη Ριζοσπαστική Αριστερά! Το πόσο ακραία συντηρητικό είναι αυτό το κομμάτι, φάνηκε στις Περιφερειακές-Δημοτικές εκλογές (ιδιαίτερα στην Περιφέρεια Αττικής ) αλλά και σταπρόσφατα γεγονότα της Νομικής.
Στην μεν πρώτη περίπτωση, λειτουργώντας καθαρά σεχταριστικά, έφιαξαν ένα << Μέτωπο >>, ξεκομμένο από την κοινωνία και τις προσδοκίες της με αποτέλεσμα να ακυρώσει την προσπάθεια του Συνασπισμού για μία συμμαχία ευρύτερων Προοδευτικών Δυνάμεων στην συγκεκριμένη Περιφέρεια, που θα συσπείρωνε ευρύτερες λαικές δυνάμεις, δυσαρεστημένες από την νεοφιλελεύθερη πολιτική του ΠΑΣΟΚ και φυσικά έκανε την εκλογική αυτή μάχη στην Αττική, υπόθεση των δύο κομμάτων, του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. Δηλαδή έριξε νερό, στον εκλογικό μύλο αυτών που υποτίθεται αντιπάλευε!
Στην δεύτερη περίπτωση, έπαιξε κανονικά, στο πιο αντιδραστικό γήπεδο της πολιτικής σκηνής ( της ακροδεξιάς ) αλλά και της κυβέρνησης και φυσικά έχασε!!! Σε μια περίοδο, ιδιαίτερα φορτισμένη, από την βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης και των συμμάχων της, έφερε 300 μετανάστες από την Κρήτη, τους στοίβαξε μέσα στην Νομική Σχολή, θεωρώντας ότι έτσι αναδεικνύει τα πραγματικά σοβαρά και χρονίζοντα προβλήματα των μεταναστών!!! Τι κατάφερε; Να ανοίξει την όρεξη των ακροδεξιών Καρατζαφέρη,Σαμαρά,Μπακογιάννη και λοιπών πολέμιων του πανεπιστημιακού ασύλου, αλλά και τμήματος της ελληνικής κοινωνίας, που μέσα από την έλειψη μεταναστευτικής πολιτικής των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., έχει συντηρικοποιηθεί απέναντι στους μετανάστες.
Έπαιξε επίσης στο γήπεδο της Κυβέρνησης, η οποία ήθελε και θέλει αλλαγή της πολιτικής ατζέτας, ( ΖΗΜΕΝΣ, οικονομική πολιτική κλπ) και της χάρισε το ανέλπιστο δώρο που τόσο επιθυμούσε!!!
Ένα πρόβλημα  ( το μεταναστευτικό ) της Ευρωπαικής Ένωσης και της Κυβέρνησης, αντί να το αναδείξει, μέσα από συντεταγμένες πολιτικές και δράσεις ( ερωτήσεις στην βουλή, στην Ε.Ε., ημερίδες και εξορμήσεις ενημέρωσης της κοινής γνώμης), κατάφερε και το έκανε δικό του πρόβλημα!
Αυτά τα δύο παραδείγματα λοιπόν ( των εκλογών και της Νομικής ), δείχνουν το πόσο ξεκομμένοι είναι από την κοινωνία οι << σύντροφοι >> του ΣΥΡΙΖΑ και πόσο συντηριτικά-αντιδραστικά δρουν μέσα στον << επαναστατικό >> μικρόκοσμό τους, με καταστροφικά όμως αποτελέσματα για τον κόσμο που προσδοκά προτάσεις  και λύσεις από την Ριζοσπαστική Αριστερά, αλλά και για τον Συνασπισμό! Όσο για τον << σύντροφο >> Αλαβάνο, αδυνατώ να ερμηνεύσω τις τελευταίες πολιτικές του μεταμορφώσεις! Ίσως χρειάζεται εξιδικευμένη επιστημονική έρευνα η υπόθεσή του!
Το ερώτημα λοιπόν που μπαίνει  για τον Συνασπισμό, είναι τι κάνουμε ύστερα από όλα αυτά; Θα συνεχίσουμε να σερνόμαστε πίσω από το άρμα των γκρουμπούσκουλων του Σύριζα 'η θα ανοιχτούμε στον λαό και θα συναντηθούμε με τις δυνάμεις εκείνες, που πέρα από αριστερίστικες ιδεοληψίες, επιθυμούν την ανατροπή του σημερινού σάπιου πολιτικού κατεστημένου και την πραγματική αλαγή στην χώρα μας;
Για μένα σύντροφοι του Συνασπισμού, η λύση είναι μονόδρομος!
Ευχαριστούμε τους << συντρόφους >> του Σύριζα για << τις υπηρεσίες >> που προσέφεραν στο κίνημα, και προχωράμε μαζί με τον λαό, για την πραγματική αλλαγή στον τόπο μας.
Το εγχείρημα ΣΥΡΙΖΑ σύντροφοι απέτυχε! Απέτυχε γιατί ήταν μια πολιτική συρραφή από τα πάνω.
Όσο αυτό δεν το βλέπουμε, θα θαλασσοδέρνουμε στην ανυπαρξία μας και στον αριστερίστικο μικρόκοσμο των διαφόρων ομάδων, της δήθεν επαναστατικής αριστεράς!
Εξάλου η ιστορία δείχνει ότι, οι συμμαχίες γίνοντε από τα κάτω, μέσα στους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες, και όχι σε κομματικά γραφεία με μοναδικούς μάρυρες τα πορτραίτα των Τσε, Μάο Μαρξ κλπ.
Τάσος Καβαλλιεράτος.
Μέλος του Συνασπισμού.