Share |

Τα ιχθυοτροφεία του Γερουλάνου έγιναν νόμος και χωροταξικό

Ο συμπατριώτης του υπουργός κ. Π.Αλιβιζάτος συνυπογράφει τη διαμαρτυρία!!!!!

Έχασε η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα. Η εξουσία καταγγέλλει την εξουσία!

Έντυπη Έκδοση Ελευθεροτυπία, Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011:

ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ 98 ΦΟΡΕΙΣ, 23 ΔΗΜΟΙ ΚΑΙ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
«Παράνομο και αντισυνταγματικό»
Την άμεση απόσυρση του «παράνομου» και «αντισυνταγματικού», όπως το χαρακτήρισαν, ειδικού χωροταξικού σχέδιου για τις ιχθυοκαλλιέργειες ζήτησε χθες η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Φορέων Περιοχών, που θίγονται από την ανάπτυξη των υδατοκαλλιεργειών.

«Η κοινή υπουργική απόφαση καταπολεμάει τον τουρισμό», είπε χθες ο υφυπουργός Τουρισμού Πέτρος Αλιβιζάτος
Τη διακήρυξη απόσυρσης υπέγραψε ακόμη και ο νέος υφυπουργός Τουρισμού Πέτρος Αλιβιζάτος, ο οποίος στάθηκε αμήχανος μπροστά στο ακροατήριο, όταν τα μέλη της συντονιστικής αναφέρθηκαν στον υπουργό Π. Γερουλάνο και στο γεγονός ότι η σύζυγός του εμφανίζεται ως διευθύνουσα σύμβουλος στην οικογενειακή επιχείρηση ιχθυοκαλλιεργειών.

Με γραπτές τους δηλώσεις -κι ενώ ήταν σε εξέλιξη η εκδήλωση της Συντονιστικής Επιτροπής- η Ουρανία Κλουτσινιώτη, αρχιτέκτονας-μηχανικός, εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) στο Εθνικό Συμβούλιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΣΧΣΑΑ), αλλά και το αναπληρωματικό μέλος του ΕΣΧΣΑΑ, Πάρης Φούντας, πολιτικός μηχανικός Τ.Ε., εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων, ανακοίνωσαν ότι παραιτούνται από το ΕΣΧΣΑΑ διότι ουδέποτε γνωμοδότησαν και ουδέποτε ψήφισαν το ειδικό χωροταξικό για τις υδατοκαλλιέργειες.

Κατά του ειδικού χωροταξικού σχεδίου υπέγραψαν, πέρα από τους 98 φορείς και τους 23 δήμους που θίγονται άμεσα, βουλευτές όλων των κομμάτων (Κώστας Μαρκόπουλος Ν.Δ., Θοδωρής Δρίτσας ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Καρύδης ΠΑΣΟΚ, Ευαγ. Αμμανατίδου-Πασχαλίδου ΣΥΡΙΖΑ κ.ά.) και πολιτικά στελέχη.

35.000 οικογένειες

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, από την πλευρά των ψαράδων επισημάνθηκε ότι θίγονται άμεσα 35.000 οικογένειες που στήριζουν το εισόδημά τους στην αλιεία, ενώ τονίστηκε ότι μόνο στον Αμβρακικό οι ιχθυοκαλλιέργειες αποτελούν μια βραδυφλεγή βόμβα. Τονίστηκε όμως και το γεγονός ότι θέσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν ελήφθησαν υπόψη, όπως θα έπρεπε.

«Η προσφυγή μας στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στη δικαιοσύνη» είναι τα επόμενα βήματά μας, είπε ο Κυριάκος Γεωργίου, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής, ο οποίος πρόσθεσε: «Δεν νοείται υπουργός, ο οποίος έχει άμεσα συμφέροντα, να υπογράφει κάτι τέτοιο. Δεν μπορώ να κατάλαβω πως άλλοι έχουν την ευθιξία και παραιτούνται και ο υπουργός Τουρισμού παραμένει στη θέση του και κάνει παιχνίδι... Είμαστε υπέρ των επενδύσεων που ωφελούν τους πολίτες και γίνονται με ηθικό και όχι με ανήθικο πολιτικό τρόπο».

«Να τεθεί σε νέα βάση με τη συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η κοινή υπουργική απόφαση στερείται επιστημονικής βάσης, κοινής λογικής και κοινωνικής πολιτικής. Δεν έχουν γίνει περιβαλλοντικές μελέτες και μετρήσεις», επισήμανε στην «Ε» ο προέδρος του Περιβαλλοντικού Ομίλου Σαλαμίνας «Περιβός», Μάρκος Ακύλας, ο οποίος τόνισε ότι με τις δύο παραιτήσεις που έγιναν γνωστές ανοίγει περισσότερο ο δρόμος για τη νομική οδό. «Θα πρέπει να τίθεται σε πρώτη προτεραιότητα το περιβάλλον και προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει οι κάτοικοι των περιοχών να αναλάβουν δράση και να υπερασπιστούν τους τόπους τους», κατέληξε ο ίδιος.

Νατ.Μπ.
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=327862

 

(Εικόνα Δον ΨΥΧΩΤΗΣ)