Share |

Της αδιαφάνειας το κάγκελο

warning: Creating default object from empty value in /home1/ithaca/public_html/sites/all/modules/openpublish_core/theme_helpers/node-article.tpl.inc on line 48.
18-10-2010

 

    Οικογένειες Κορλεόνε κυβερνούν τον τόπο μας. Μια καλή πρόταση για αδελφοποίηση νησιών θα είναι αυτή μεταξύ Κεφαλονιάς και Σικελίας. Να συσφίξουμε σχέσεις και να εξάγουμε τεχνογνωσία, στην πατρίδα της Μάφια, της Κόζα Νόστρα, της Ντράγκεντα κλπ. 

Ας "αλλάξουμε" θέμα: 

     Με πρωτοσέλιδο και πανηγυρικό τρόπο, ανακοινώθηκε μια σπουδαία υποψηφιότητα για την Περιφέρεια. 

Με εξαιρετικό βιογραφικό.  

Πατήρ, κόρη και εγγονός, μέχρι λίγο καιρό πριν, βρίσκονταν σε θέσεις κλειδιά δύο "οργανισμών", από εκείνους που δεν απολύεσαι ποτέ, αν δεν "εγκληματήσεις" πολύ φανερά.  (Στην ανάγνωση του κειμένου μου δεν περιλαμβάνεται ποινικό αδίκημα. Ας αρκεστούμε σε πράξεις αποτυχημένης διοίκησης και εργασίας). 

Ο πατέρας ήταν υπάλληλος και γενικός δερβέναγας, στον πρώτο "οργανισμό". Η κόρη ήταν εκλεγμένη στη διοίκηση και των δύο "οργανισμών" . Ο εγγονός υπεύθυνος υπάλληλος στον δεύτερο "οργανισμό". 

Η κόρη χάνει σε εκλογές τη διοίκηση του πρώτου οργανισμού. Η διαχείριση αφαιρείται από τον πατέρα και τα εμπορεύματα εξακολουθούν να πουλιώνται φτηνότερα σήμερα, από την εποχή που δερβέναγας ήταν ο πατέρας. 

Ήταν τόσο καλή η διαγωγή του, που ο πατέρας διαγράφεται από μέλος σε μία γενική συνέλευση. (Το κλειδί στην όλη υπόθεση ήταν πως στους "οργανισμούς" αυτούς υπήρχε γενική συνέλευση). 

Η κόρη παρέμεινε στη διοίκηση του άλλου οργανισμού,  με τον εγγονό στην υπηρεσία της. Αλλεπάλληλες απογραφές αποδεικνύουν προβλήματα διαχείρισης και ο εγγονός βλέπει την έξοδο. 

Σύντομα, ο βίος και η πολιτεία της κόρης την οδηγεί προς την έξοδο, με απόφαση γενικής συνέλευσης και του δεύτερου οργανισμού. 

Φυσικά, η όλη ιστορία καλύφθηκε από την πρέπουσα, για τοπικά ΜΜΕ , σιωπή. Μόνο ένα διαδικτυακό μέσο, από αυτά που η αρθρογραφία του θεωρείται "έγκριτη" και αναπαράγεται σε όλη την περιφέρεια, αναφέρθηκε στο θέμα ...για να καταγγείλει τον οργανισμό που προβαίνει σε αλλεπάλληλες απογραφές, κάθε φορά που στη δειγματοληψία έβρισκε διαφορές! 

Σήμερα, όλο αυτό το ιστορικό με τις ανάλογες επιτυχίες, αξιολογούνται θετικά από το κόμμα  και η υποψηφιότητα ήρθε σαν φυσιολογικό γεγονός. Ήρθε η ώρα για το νοικοκύρεμα της Περιφέρειας. 

 - Άλλος επαγγελματίας της πολιτικής ανέλαβε υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης, με σπουδαίο προσόν την καταγεγραμμένη στο βιογραφικό του "επιτυχημένη" διοίκησης της βουλιαγμένης Αναπτυξιακής Εταιρείας. 

Οι "οικογένειες" στο νησί αυτό, που βρίσκεται κάπου στη χώρα του τίποτα και του ποτέ είναι περισσότερες από μία και διαχειρίζονται, τον τόπο μας εδώ και δεκαετίες.  

 Μη περιμένετε ονόματα από μένα.  Ήδη, προειδοποιήθηκα από μέλος μιας "οικογένειας" να προσέχω.

Όποιος θέλει να μάθει , βρίσκει. Και πολλοί ξέρουν και δεν μιλάνε.

Να μιλήσουν αυτοί, που στις ανακοινώσεις τους δηλώνουν "έντιμοι" και συγκαλύπτουν την ατιμία και τη διαφθορά. 

Να μιλήσουν οι δήθεν αντίπαλοι της διαφθοράς και οι δήθεν πολιτικοί τους αντίπαλοι. Ούτε αυτοί μιλούν. (Ούτε η πάλαι ποτέ ένδοξη αριστερά). 

Να μιλήσουν αυτοί που έχουν καταχωνιάσει πορίσματα ελεγκτών και συζητήσεις στη βουλή!!! 

Διαφθορά; Ποια διαφθορά; 

Για κάποιο τόπο μακρινό, μιλώ. Είδατε τους  κ. Μπεριάτο, Σπύρου, Καλούδη, Γαλιατσάτο, Γουλή, Βλάχο, στην πολύχρονη επαγγελματική τους πολιτική σταδιοδρομία να έχουν αποκαλύψει κάποια απάτη; 

Ψηφίστε τους. 

Εκείνη τη μέρα θα έχω πάει εκδρομή.  Ζητώ παρέα. Τι θα λέγατε για τα Τζουμέρκα; 

 

YΓ: Κάθε ομοιότης με πραγματικά γεγονότα είναι συμπτωματική. Το παρόν είναι αποκύημα αποχαλινωμένης πραγματικότητας.