Share |

Του "ανταποκριτού μας" , από το Παρίσι: ΧΑΧΑΧΑ

Για την εκδίωξη του Πάγκαλου από την εστία του Παρισιού

Με μεγάλη χαρά λαμβάνω την τιμή να σας ανακοινώσω ότι σήμερα το απόγευμα ετρέχθη ο Πάγκαλος στο Παρίσι. Δείτε το κείμενο που γράψαμε στα γρήγορα μετά το συμβάν και ορισμένες φώτο. Υπάρχουν και αρκετά βίντεο τα οποία προσπαθούμε να ανεβάσουμε (προς το παρόν η τεχνολογία μας έχει μπερδέψει λιγάκι). Άλλο πράγμα πάντως να τον βλέπεις τον Πάγκαλο λάιβ, εμπειρία ζωής! Είχε κοκκινίσει και κόντευε να σκάσει.

 

Η στάση του Γαβρά, επίσης, ήταν το λιγότερο απογοητευτική. Επιλέξαμε να μην αναφερθούμε σε αυτό το ζήτημα στο κείμενο, αλλά ουσιαστικά υποστήριξε τον Πάγκαλο. Κάτι πήγε να πει για τους μετανάστες, αλλά μόνο γενικότητες, ενώ μετά υποστήριξε ότι "ο Πάγκαλος είναι εκλεγμένος από τον ελληνικό λαό δημοκρατικά", όταν εμείς είπαμε ότι δεν είναι δημοκρατία το σύστημα που έχουμε (καθώς είχε προσπαθήσει να παρέμβει η διευθύντρια της Εστίας, λέγοντας "η Εστία δεν είναι πολιτικός χώρος, τώρα δεν κάνετε δημοκρατικό διάλογο με τον κο Πάγκαλο" κ.λπ.). Κι όταν ο Πάγκαλος είπε "ακυρώστε την εκδήλωση" και σηκώθηκε κι έφυγε, τον ακολούθησε αυτόματα. Κι ο άντρας της διευθύντριας ένας απαράδεκτος τύπος που άρχισε να μας λέει φασίστες και να μας βρίζει, να λέει ότι επειδή δε ζήσαμε τη Χούντα δε μπορούμε να μιλάμε περί δημοκρατίας. Κι όταν εγώ του είπα "δε λέω ότι έχουμε χούντα σήμερα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι έχουμε δημοκρατία" και "ξέρεις πώς αποκαλεί ο Καστοριάδης τα σημερινά πολιτεύματα;" μου λέει ο ξεφτίλας "μην τον πιάνεις στο στόμα σου τον Καστοριάδη!". Αστείες καταστάσεις.

 

Παρών ήταν και ο Κ. Βεργόπουλος -μέσα στο κοινό- αλλά ούτε το λόγο πήρε ούτε προσπάθησε να κάνει κάτι για να παρέμβει με οποιονδήποτε τρόπο. Το κοινό γενικά ήταν μοιρασμένο, εφόσον όταν ζητήσαμε να ψηφίσουμε για το αν θέλουμε τον Πάγκαλο ή όχι, κάποιοι σήκωσαν χέρι λέγοντας ότι τον θέλουν, ενώ άλλοι μας υποστήριξαν. Αν μάλιστα δεν υπήρχαν και δύο υστερικές αριστερίστριες που ούρλιαζαν, θα είχαν πάρει και άλλοι το λόγο. Μετά αρκετός κόσμος έκατσε και περίμενε να γίνει η εκδήλωση -μη μασώντας στον εκβιασμό του Πάγκαλου "έργο θα δείτε μόνο μ' εμένα παρόντα"-, ενώ ορισμένοι μάλιστα -Γάλλοι- μας ευχαρίστησαν, λέγοντάς μας "δίκιο έχετε", "μάθαμε κάτι σήμερα, εφόσον απομυθοποιήθηκε ο Γαβράς που τον είχαμε πολύ ψηλά σε εκτίμηση χάρις στα πολιτικά του έργα" κ.λπ.

 

Γενικά, όπως φαντάζεστε, έπαιξε πολύ το επιχείρημα "είναι φασισμός να ζητάτε να φύγει ο Πάγκαλος" κ.λπ. και μάλλον θα παίξει και αν λάβει δημοσιότητα το ζήτημα. Φυσικά εδώ πρόκειται για μια συμβολική κίνηση κι όχι για στέρηση κάποιοι δικαιώματος στην ελευθερία της μετακίνησης (πόσο μάλλον όταν υπάρχει τέτοια λαϊκή δυσαρέσκεια που στην Ελλάδα οι υπουργοί έχουν περιορίσει τις πολλές μετακινήσεις) και μόνο ένας νομικιστής φιλελεύθερος θα το εξελάμβανε έτσι. Έπαιξε επίσης και το επιχείρημα "δεν κάνετε δημοκρατικό διάλογο", ενώ -με εξαίρεση τις φωνασκούσες αριστερίστιες- φωνάξαμε τα συνθήματά μας αλλά πήραμε και το λόγο, είπαμε επιχειρήματα κ.λπ.

 

Φωνάχτηκε και μεγάλο σύνθημα μεταξύ άλλων: 

ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΚΑΙ ΤΥΝΗΣΙΑ ΕΣΤΡΩΣΑΝ ΤΟ ΧΑΛΙ, ΠΑΓΚΑΛΕ-ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΜΠΕΝ ΑΛΙ!

 

 

http://hungerstrike300.espivblogs.net/2011/02/19/paris-fondation-hellenique/