Έτοιμοι για «λύση» ή για… κρίση, έτοιμοι να αγοράσουν 18 ελληνικά νησιά, έτοιμοι να «ψάξουν» μαζί μας την υφαλοκρηπίδα, έτοιμοι για συνεκμετάλλευση 50-50 του Αιγαίου, έτοιμοι να αλώσουν τους διεθνείς οργανισμούς. Οι γείτονές μας ήσαν πάντα έτοιμοι για όλα. Τώρα απλώς δεν διστάζουν να το δηλώσουν.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, εκτός από την τουρκική εταιρία Μπαρίσκεντ που επιθυμεί να αγοράσει τα 18 ελληνικά νησιά που προτίθεται να πουλήσει η ελληνική κυβέρνηση, το μεγάλο ενδιαφέρον της για την περιοχή του Αιγαίου εκφράζει τήρα και η τουρκική Ένωση Τουριστικών Ξενοδοχείων Νοτίου Αιγαίου(GETOB).
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης, μεγάλες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις των μικρασιατικών παραλίων ενδιαφέρονται για επενδύσεις στα ελληνικά νησιά και τα ελληνικά αεροδρόμια. Ας τα δώσουμε, λοιπόν, όλα σε Άραβες και Τούρκους, αφού εμείς είμαστε ανίκανοι να τα αξιοποιήσουμε!
Συνέντευξη Μπαγίς
Την ίδια ώρα, σε συνέντευξή του στην κυπριακή εφημερίδα «Σημερινή», ο Τούρκος υπουργός αρμόδιος για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ Εγκεμέν Μπαγίς, προέβη χθες σε σειρά αποκαλυπτικών για τις τουρκικές προθέσεις δηλώσεις.
Ο κ. Μπαγίς, συνοδεύει πάντοτε τον Τούρκο πρωθυπουργό Ερντογάν στις επισκέψεις του στην Ελλάδα. Τον περασμένο Μάιο, μία από τις 21 συμφωνίες που υπεγράφησαν στην Αθήνα – ίσως η πιο σημαντική, αλλά ποιος της έδωσε σημασία; - σε επίπεδο υπουργών, ήταν και το «Μνημόνιο Κατανόησης» μεταξύ των δύο υπουργείων Παιδείας, καθώς και μεταξύ των αρμοδίων για τη συνεργασία σε θέματα επιστήμης και τεχνολογίας του ελληνικού υπουργείου Παιδείας και του Συμβουλίου Τεχνολογικής Έρευνας της Τουρκίας (TUBITAK), με την υπογραφή του Μπαγίς να φιγουράρει φαρδιά – πλατιά!
Η μία από τις δύο συμφωνίες, αφορούσε στα νέα σχολικά εγχειρίδια που θα εκδώσουν στο μέλλον οι δύο χώρες, «για να σβήσουν το μίσος από τα σχολικά βιβλία»! Όπως ειπώθηκε, τα νέα βιβλία δεν θα περιλαμβάνουν «εθνικές αναφορές» και θα δίνουν έμφαση σ’ αυτά που ενώνουν Τούρκους και Έλληνες.
Από την πλευρά της, η υπουργός Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου, είχε τότε δηλώσει πως στόχος της ενέργειας αυτής είναι να μειωθεί η εχθρότητα και να βελτιωθεί το κλίμα. Είχε, βεβαίως, ξεκαθαρίσει ότι η νέα αυτή προσέγγιση δεν θα οδηγήσει σε ωραιοποιήσεις της Ιστορίας και, όπως είχε δηλώσει, «υπάρχουν γεγονότα τα οποία βεβαίως δεν μπαίνουν στη συζήτηση, Το 1821 είναι επανάσταση, η εισβολή στην Κύπρο είναι εισβολή».
Φυσικά, αυτό δεν αποτελεί και πολύ μεγάλη εγγύηση, διότι είναι γνωστό πως όλα αλλάζουν – και η πολιτική και οι πολιτικοί.
Ο κ. Μπαγίς, λοιπόν, με τον οποίο υπογράφουμε τέτοιου είδους συμφωνίες, ξεκαθάρισε με την χθεσινή συνέντευξή του στην «Σημερινή» και στην ανταποκρίτρια της εφημερίδας στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη: «Η Τουρκία είναι έτοιμη για τη μεγάλη λύση, η Τουρκία είναι έτοιμη για άμεση λύση, η Τουρκία είναι έτοιμη για μη λύση, η Τουρκία είναι επίσης έτοιμη για μεγάλη κρίση. Είμαστε έτοιμοι για όλα»!
Μπροστά σε τέτοιου είδους τελεσίγραφο, εμείς, προφανώς, δεν έχουμε παρά να διαλέξουμε και να πάρουμε. Διότι, όπως σαφώς είπε, «ο δρόμος της Τουρκίας προς την ΕΕ είναι προφανές ότι δεν περνάει από την Κύπρο. Δεν αρέσουν οι απειλές στην Τουρκία».
Αυτό σημαίνει, ότι η Άγκυρα δεν σκοπεύει να συμμορφωθεί και να ανοίξει τα λιμάνια και τα αεροδρόμιά της στα κυπριακά πλοία και αεροπλάνα. Και ότι η Τουρκία μόνο εκτοξεύει απειλές, δεν δέχεται…
Θέτει μάλιστα ως προϋπόθεση για να ανοίξει η Τουρκία λιμάνια και αεροδρόμια στην Κύπρο την εκ μέρους της ΕΕ έναρξη εμπορικών σχέσεων με την «Β. Κύπρο». Όπως είπε, «την ίδια ημέρα να φύγει το αεροπλάνο της Λουφτχάνσα από την Γερμανία και να προσγειωθεί στο Ερτζάν και την ίδια στιγμή το ελληνοκυπριακό αεροπλάνο να προσγειωθεί στην Κωνσταντινούπολη. Μπορούμε να το κάνουμε. Και μάλιστα να μπει στο αεροπλάνο και ο Χριστόφιας. Να έρθει στην Κωνσταντινούπολη και να τον πάμε για ψώνια στην Κλειστή Αγορά»!
Επίσης, ο κ. Μπαγίς επικρίνει τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου για την στάση του στο Κυπριακό και τις δηλώσεις του, σύμφωνα με τις οποίες αν δεν υπάρξει λύση στο Κυπριακό δεν μπορούν να εξομαλυνθούν οι σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας.
Την ίδια ώρα, όμως, χαιρετίζει την πρόταση του υπουργού των Εξωτερικών Δ. Δρούτσα για σύνοδο κορυφής ΕΕ-Τουρκίας μέσα στο 2011, αποκαλώντας τον κ. Δρούτσα «καλό του φίλο» και υπενθυμίζοντάς μας ότι η Τουρκία θα έπρεπε να καλείται σε όλες τις Συνόδους του Συμβουλίου, όπου λαμβάνονται οι πραγματικές αποφάσεις. Εν ολίγοις, κατά τον Μπαγίς, η Τουρκία πρέπει να είναι παρούσα κατά την λήψη όλων των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αν και δεν είναι χώρα-μέλος της ΕΕ!
Φυσικά, από την συνέντευξή του δεν λείπουν και οι «επιθέσεις φιλίας»: «Η Ελλάδα δεν είναι εχθρός, αλλά φίλη. Όταν η Τουρκία θα γίνει μέλος της ΕΕ δεν θα έχουμε πρόβλημα με τα μίλια, διότι το Αιγαίο θα μετατραπεί σε μια ευρωπαϊκή θάλασσα κέρδους»!
Έτσι, φτάνουμε και στο «ψητό». Όπως είπε ο κ. Μπαγίς «μπορούμε να ψάξουμε μαζί την υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου και να εξορύξουμε το πετρέλαιο, που πιθανόν να υπάρχει. Έτσι, θα προκύψει πλούτος και αφθονία και για τις δύο χώρες. Συνεκμετάλλευση 50-50 του Αιγαίου. Αυτή είναι προσωπική μου άποψη, όχι της κυβέρνησης», προσθέτει, βέβαια.
Τούρκος δικαστής στο ΕΔΑΔ
Στο μεταξύ, ενισχύεται η παρουσία Τούρκων σε διεθνείς οργανισμούς . Ο πρώην Πρόεδρος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου κ. Σαμί Σελτσούκ εξελέγη μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων(!)
Η επταμελής αυτή Επιτροπή επιλέγει τους δικαστές που θα αναδειχτούν υποψήφιοι για το ΕΔΑΔ.
Κατακτούν όλα τα ευρωπαϊκά όργανα πριν ακόμα ενταχθούν στην Ε.Ε. Φανταστείτε τι θα γίνει μετά. Θα ολοκληρωθεί το όραμα του Πορθητή που ήθελε να κατακτήσει μετά την Κωνσταντινούπολη και την Ρώμη!
πηγή: ελεύθερη ζώνη
Σημ."Ι": Οι βουλευτές και η κυβέρνηση που υποσκάπτει κάθε ένοια πατρίδας να ετοιμάζεται να κάτσει στο σκαμνί.
Κι αν η "δίκη των έξι " αμφισβητείται , σήμερα, ποιος θα αμφιβάλλει, αύριο, για το ποιος ανοίγει τις κερκόπορες, τις πύλες και τα παράθυρα, για να περάσει ο κάθε χρώματος, φυλής και εισοδηματικού μεγέθους εχθρός;