Share |

Το Γραφείο Τύπου του Δημάρχου απαντά

δημιουργός:Δον Ψυχώτης

 Αναφορικά με τα όσα τις τελευταίες ημέρες συζητούνται και βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το κτίριο της πρώην Τράπεζας της Ελλάδος και το, ήδη, νέο Δημαρχείο της Κεφαλλονιάς ο Δήμαρχος θέλει να κάνει γνωστά τα εξής:

Αναφορικά με τις εργασίες στο κτίριο:

Καμιά οικοδομική εργασία και καμιά παρέμβαση στην αρχιτεκτονική του κτιρίου δεν έχει λάβει χώρα.

Το μόνο που έχει πραγματοποιηθεί είναι η αναβάθμιση των χώρων με

καλλωπισμό και χρώματα.

Όσοι αναφέρουν τα αντίθετα απλά δείχνουν για άλλη μια φορά στην τοπική κοινωνία ότι βρίσκονται ακόμη υπό καθεστώς σύγχυσης μετά το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών, μετατρέποντας το άσπρο σε μαύρο, θεωρώντας ότι έτσι θα πλήξουν την πολιτική ηγεσία του Δήμου.

Επειδή λοιπόν το «ψέμα έχει κοντά πόδια» σύντομα θα μπουν σε αυτό οι πολίτες του νησιού μας και θα αντιληφθούν το μέγεθος των ψευδολογημάτων και των  υποκριτικών δημοσιευμάτων που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες.

 

Αναφορικά με το κόστος των παρεμβάσεων και της αγοράς εξοπλισμού:

Η αναβάθμιση των Δημαρχείου καθώς και τα έπιπλα που θα χρησιμοποιήσει ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς είναι εξ ολοκλήρου δωρεά από τον ίδιο τον Δήμαρχο , θα καλυφθούν όλα τα έξοδα από τον ίδιο και καμιά επιβάρυνση δεν θα έχει ο Δήμος μας από το παραπάνω κόστος.

Ωστόσο τα αντικείμενα αυτά (φωτιστικά, γραφεία κ.λ.π.) παρότι θα πληρωθούν από τον ίδιο τον Δήμαρχο στην συνέχεια θα αποτελούν περιουσιακά στοιχεία του Δήμου μας χωρίς κανένα κόστος για τους πολίτες.

Αν και οι προκάτοχοι του Δημάρχου και σήμερα τιμητές των ενεργειών του λειτουργούσαν έτσι, ίσως σήμερα οι Κεφαλονίτες δεν θα βρίσκονταν στο σημείο να χρωστάνε 40 εκατομμύρια ευρώ περίπου από την διαχείριση των πρώην Δήμων του νησιού μας.

 

Σχετικά με τις διαδικασίες και την  νομιμότητά τους.

Εφόσον τα χρήματα της συγκρότησης του γραφείου θα καταβληθούν προσωπικά από τον Δήμαρχο, τότε καμιά υπηρεσία και κανένα Δ.Σ. δεν θα κλιθεί εκ των υστέρων να εγκρίνει οποιαδήποτε δαπάνη.

Αυτές ήταν πρακτικές και μεθοδολογία των προκατόχων μας είναι ξένες προς την φιλοσοφία του νέου Δημάρχου και άρα μάλλον «ανοιχτές πόρτες παραβιάζουν».

Όσον αφορά την νομιμότητα των εργασιών δεν τίθεται κανένα θέμα αφού αυτές περιορίζονται στο «φρεσκάρισμα»   των χρωμάτων, τα οποία παρεμπιπτόντως έμειναν σε αποχρώσεις τα ίδια που προϋπήρχαν και άρα δεν τίθεται κανένα θέμα.

Άλλωστε γι αυτό ήδη έχει κατατεθεί και σχετική αίτηση στην Διεύθυνση Πολεοδομίας  του νησιού μας.

 

            Τέλος θέλουμε να κάνουμε γνωστό στους ανώνυμους κονδυλοφόρους και εραστές του συστήματος της 30ετίας που διαχειρίζονταν το νησί μας ότι με λαϊκή εντολή η πολιτική ηγεσία του τόπου μας άλλαξε.

Σύντομα θα αλλάξουν πολλά.

Σύντομα το νησί μας θα έχει άλλη όψη.

Σύντομα θα δουν στην πράξη ότι στο τιμόνι του τόπου μας είναι ένας Δήμαρχος με όραμα, δυνατότητες, ταχύτητα παραγωγής έργου, με όρεξη για δουλειά με στόχους υψηλούς για την ιδιαίτερή μας πατρίδα.

Σύντομα θα καταλάβουν ότι το «ποτάμι» της λαϊκής εντολής δεν γυρίζει πίσω και όσο πιο γρήγορα το κατανοήσουν αυτό τόσο πιο ανώδυνα θα είναι γι αυτούς τα χρόνια που έρχονται.

            Ο Αλ. Παρίσης δεν έγινε Δήμαρχος για να ανέχεται την  «επαναστατική γυμναστική»  των νοσταλγών του παρελθόντος.

            Ο νέος Δήμαρχος θα  κάνει καθημερινή «γυμναστική» αγωνιζόμενος, έχοντας απέναντί του, όχι τους «νοσταλγούς του παρελθόντος», αλλά τα προβλήματα του τόπου, την προκοπή του και την προοπτική του.

            Αυτά προς το παρόν….

 

                                                ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ