Τάδε έφη Βαρώνος Ρότσιλντ ( 1840-1915 , Βρετανός τραπεζίτης)
Το "γνωμικό" του τίτλου αποτελεί μία σοφή ρήση του κυρίου αυτού της γνωστής οικογένειας, που μέσω της εταιρείας Black Rock , εξακολουθεί να είναι μεγαλομέτοχος στην Τράπεζα της Ελλάδας, Εθνική Τράπεζα, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και καθ' επέκταση σε όλες σχεδόν τις Κεντρικές και μη τράπεζες της Ευρώπης , των ΗΠΑ και του κόσμου.
--------------------------------------------------------------------------------------
Μετά , απορείτε γιατί έχουμε χρέος ή γιατί χύνεται αίμα;
Ένας άνθρωπος δολοφονήθηκε, στο κέντρο της Αθήνας, για να του κλέψουν κάτι ασήμαντο.
Αγαναχτισμένοι πολίτες (και όχι μόνο η Χρυσή Αυγή) μαζεύονται στην πλατεία Αγίου Παντελεήμονα και ο Θεός με τον Άγιο Παντελεήμονα να βάλουν το χέρι τους.
Αναμένεται μακελειό και εκδίκηση, με τον τρόπο που ο θυμός και η εκδίκηση σκοτώνει στα τυφλά. Με τον τρόπο που "κατασκευάστηκαν" οι γενοκτονίες, οι βασισμένες στο μίσος προς τους αλλόφυλους, τους αλλόθρησκους και τους αλλοεθνείς. Είναι η δική μας λογική και όχι κάποιου κόμματος. Η ολοδική μας λογική των χρεοκοπημένων, ιδεολογικά, οικονομικά, πολιτισμικά, ελλήνων. Των υπερήφανων για τον πολιτισμό και τις αξίες κάποιων που πέρασαν, κάποτε, από τα ίδια μέρη. Είμαστε υπερήφανοι και για αυτά που ζούμε, ψηφίζουμε και κάνουμε; Ας κοιταχτούμε στον καθρέφτη.
Λάθος στόχος. Λάθος "ένοχοι".
Εμείς, η ασήμαντη παρέα του ithacanet, με τη μικρή μας φωνή, το μόνο που έχουμε να πούμε είναι πως ξέρουμε τον ένοχο και είναι γνωστή η αιτία.
Kαι το λένε χίλιες φωνές αυτό. Ιδού μερικές , που καταδείχνουν τον ένοχο, που κανείς ακόμα δεν έχει βάλει στο στόχαστρο. (Η μαγκιά είναι να βάλεις αυτόν για στόχο και όχι τα θύματα του).
Ιδού, λοιπόν, και άλλο απόφθεγμα του μεγάλου ανδρός, η οικογένεια του οποίου, μαζί με άλλες ωραίες οικογένειες, κυβερνούν τον κόσμο, διαχειρίζονται το χρήμα, το έχουν καταστήσει εμπόρευμα και μας το πωλούν. Είναι δυνατόν, να πιστεύει κάποιος πως μπορεί να ξεφύγει από τον φαύλο κύκλο, αν δεν χτυπήσει τον ολιγαρχικό τους κόσμο, την καρδιά του θηρίου;
"Αγοράστε όταν ακούσετε τα κανόνια. Πουλήσετε όταν ακούτε τις τρομπέτες."
Όπως βλέπετε, οι "αγορές" συνεχίζουν να πηγαίνουν αντάμα με το αίμα , στις ρήσεις αυτών των σοφών ανδρών.
Πάρτε κι αυτό:
«Άφησε με ελεύθερο να εκδίδω και να ελέγχω τα χρήματα ενός έθνους και δεν με ενδιαφέρει ποιος ψηφίζει τους νόμους του», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο M.A. Rothschild, επιφανές μέλος της ομώνυμης οικογένειας.
Κι εμείς , ας συνεχίσουμε να κοιτάμε αλλού και όχι τον φταίχτη, που δεν είναι άλλος από τον τραπεζίτη και τον υπηρέτη πολιτικό.
Θέλετε και άλλο γνωμικό "σοφού" γόνου γνωστής οικογένειας;
Τζων Ροκφέλλερ ( 1839-1937 , Αμερικανός μεγιστάνας)
Αμερικανός επιχειρηματίας, ιδρυτής της "Standard Oïl Company", που έφερε επαναστατικές αλλαγές στον κλάδο του πετρελαίου. Υπήρξε ο πρώτος Αμερικανός του οποίου η περιουσία έφτασε το 1 δισ. $. Θεωρείται ο πλουσιότερος άνθρωπος που υπήρξε ποτέ:
"Κανείς δεν κάνει τίποτε αν μπορεί να βρει κάποιον άλλον να το κάνει".
Τώρα, ξέρουμε ποιους εννοούσε, όταν έλεγε αυτά. Χάρις στο "χρέος" (τίνος άραγε;) δουλεύουμε ως άλλοι δουλοπάροικοι. Για να "εξοφλήσουμε" κάτι που δεν μπορεί να εξοφληθεί ποτέ.
Ιδού η απάντηση ή μάλλον η επιβεβαίωση:
Όταν κάποιος σου λέει ότι πλούτισε με σκληρή δουλειά, ρώτησέ τον: «τίνος;»
Don Marquis, 1878-1937, Αμερικανός ποιητής & Αρθρογράφος
Κι άλλη απάντηση ή επιβεβαίωση:
Είναι αλήθεια ότι το κεφάλαιο είναι συσσωρευμένη εργασία. Επειδή όμως κανείς δεν μπορεί να τα κάνει όλα, άλλοι εργάζονται και άλλοι συσσωρεύουν.
Auguste Detoeuf, 1883-1947, Γάλλος συγγραφέας
Να κι ένας δικός μας άνθρωπος:
Η πλουτοκρατία ήτο, είναι και θα είναι ο μόνιμος άρχων του κόσμου, ο διαρκής Αντίχριστος. Αύτη γεννά την αδικίαν, αύτη τρέφει την κακουργίαν, αύτη φθείρη σώματα και ψυχάς.
Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, 1851-1911, Έλληνας συγγραφέας
Κι άλλα για την προέλευση του πλούτου:
Ο πλούτος δεν είναι καρπός εργασίας, αλλά οργανωμένης και νομοθετικά κατοχυρωμένης ληστείας.
Frantz Fanon, 1925-1961, Γάλλος κοινωνικός φιλόσοφος
Άρπαξε να φας και κλέψε να ‘χεις.
Ελληνική παροιμία
Αν θέλετε και κάτι δικό μας:
Αν το χρήμα γίνει δημόσιο εργαλείο, αν η ιδιοκτησία των τραπεζών που τυπώνουν το χρήμα περάσει στα χέρια των πολιτών, με μια μη μεταβιβάσιμη μετοχή ο καθένας, θα ξέρουμε τι να το κάνουμε και πώς να το μοιράσουμε. Στην πραγματικότητα, θα πάψει να έχει αξία. Το κυνηγάμε, γιατί είναι σπάνιο και ακριβό. Ότα θα το έχουμε, θα είναι πιο σημαντικός ο έρωτας και η φιλία, από το κυνήγι της εξασφάλισης, μέσα από την κατοχή πλούτου. Ο πλούτος θα είναι μέσα μας και γύρω μας. Θα χαμογελά.
Κάπως αλλιώς το λέει ένας άλλος σοφός για να κλείσουμε:
Τα λεφτά είναι σαν την κοπριά. Αν τα σκορπίσεις τριγύρω, κάνουν καλό. Αν τα μαζέψεις σ’ ένα σωρό, βρωμάνε απαίσια.
Φραγκίσκος Βάκων, 1561-1626, Άγγλος φιλόσοφος
Με τη βρωμιά ή με το καλό; Ιδού το ερώτημα που πρέπει να θέσει ο καθένας στον εαυτό του.