Share |

Το 1821 στον τηλε-«Ουρανό» :

Το 1821 είτε το κατανοείς και το ΑΠΟΔΕΧΕΣΑΙ, είτε όχι. Είτε προσπαθείς να κατανοήσεις το Μέγεθος του, την ΜΕΘΕΞΗ, σκαρφαλώνοντας στον έβδομο ουρανό- είτε πάλι το Μιζεριάζεις, το Ρεπουσοποιείς, προσπαθείς να το αποδομήσεις μέσω του τηλε-«Ουρανού»..

 Ξεκινάω από τον τίτλο:Γιατί Γέννηση ενός Έθνους; Προέκυψε από Παρθενο-Γέννηση; Γιατί όχι ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ και ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ; Ποιοι φοβούνται τις λέξεις, οποιαδήποτε αναφορά σε ότι έχει σχέση με ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟ φρόνημα; Αν Γέννηση, πως εξηγούνται τα 400 χρονιά σκλαβιάς; Ποιοι ήταν σκλαβωμένοι; Οι Όρθόδοξοι Ρωμιοί –και εν συνεχεία, ξανά Έλληνες ΄Ή, οι εν γένει «υπόδουλοι»; Ποιο ήταν το ΚΟΙΝΟ –ΕΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟ σημείο των «υπόδουλων»; Γλώσσα-Θρησκεία-Καταγωγή-Παράδοση; Ή, όχι; Αν ναι, πως αμφισβητείται η ΥΠΑΡΞΗ του Έθνους ΠΡΙΝ , όχι απλά του «1821» αλλά και των 400 χρόνων υποδούλωσης στους Οθωμανούς, με άλλα λόγια ο Λαός μας το 1821 ήταν άμεσος γνώστης, άμεσα ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ με το 1453 και την Άλωση της Κωνσταντινούπολης

 Ανάμεσα στα άλλα, ακούσαμε ότι η οθωμανική αυτοκρατορία ήταν χαρωπή, κάτι σαν παιδική χαρά! Κατά την διήγηση του τηλε-«Ουρανού»,   τους δύο πρώτους αιώνες όλα ήταν “μέλι-γάλα” αλλά, η συνταγή χάλασε όταν οι Τούρκοι ανάθεσαν στους Κλέφτες και στους Αρματωλούς να μαζεύουν τους φόρους των ραγιάδων.!

 Μετά:  ήταν οι Κλέφτες και Αρματολοί, όντως κλέφτες, τυχοδιώκτες, αγράμματοι και παράνομοι όπως αναφέρει ο (μορφωμένος! άλλα τις!...) τηλε- «Ουρανός»; Ή, μήπως από αυτούς προέκυψε το πρόπλασμα των Επαναστατικών Απελευθερωτικών τμημάτων ενάντια στην Τουρκιά; Καταλαβαίνω, μαντεύω την συνέχεια(χωρίς να την ξέρω) : σε προσεχές επεισόδιο θα «θεοποιηθεί» ο Μαυροκορδάτος (ως εκπρόσωπος της Δυτικής Διαφώτισης-ενάντια στους βρώμικους και άξεστους ντόπιους..)

  Ερμηνεύονται όλα υπό το απλοϊκό , εισαγόμενο από την Δύση ερμηνευτικό σχήμα του Έθνους-Κράτους. Το Κράτος, προϊόν του Διαφωτισμού, που γέννησε το Έθνος. Αυτό μπορεί να ισχύει για την Δύση, όχι για τον Ελλαδικό Χώρο , όπου το ΕΘΝΟΣ ΠΡΟΫΠΗΡΧΕ.

  Αφού οι εκσυγχρονιστές, οι Αναθεωρητές, οι πάσης φύσεως Αποδομιστές μισούν, φρίττουν με τον Κ.Παπαρρηγόπουλο, ας διαβάσουν Βακαλόπουλο ,Aσδραχά και Νίκο Σβορώνο για την συνέχεια του (Νέο)-Ελληνικού Έθνους, ας διαβάσουν Τάσο Βουρνά για το 1821.ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΝΕ!

 PaxOttomanica, Ραγιαδισμός διαρκείας για τους οπαδούς του νέο-Οθωμανισμού. Κρίμα!

 Τους αφιερώνουμε την φράσητου Γεώργιου Καραϊσκάκη (αυτός τουλάχιστον έγινε ΩΔΗ από τον Νιόνιο) ,που είχε πει όταν λαβώθηκε πριν πεθάνει - “Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον μπούτσο!”

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛOΣ

 

ΣΗΜ."Ι": Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο "Παρόν". Ο Γιώργος Παπαγιαννόπουλος ήταν εκ των συντακτών της "διακήρυξης της 3ης του Σεπτέμβρη, μέλος του ΠΑΚ και ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, στην Κεφαλονιά.

Του τα θυμίζω.