Share |

Τώρα, που απεργούν οι σκουπιδιάρηδες...

δημιουργός:Δον Ψυχώτης

 

  • Τώρα, που απεργούν οι σκουπιδιάρηδες, ποιος θα μαζέψει τους πολιτικούς; (Δον ΨΥΧΩΤΗΣ)
  • Σας αρέσει η φιλοσοφία;

Η απόδειξη της πουτίγκας βρίσκεται στο φάγωμά της (Χέγκελ ή Έγελος)

Ι. Κατ’ αίσθηση βεβαιότητα (βεβαιότητα που βασίζεται στην αίσθηση και μόνο)

Η συνείδηση εμφανίζεται μονάχα όταν υφίσταται, ή υποθέτουμε ότι υφίσταται, μία διαφορά μεταξύ υποκειμένου και αντικειμένου. Η φαινομενολογία ξεκινά από τη συνείδηση, ακολουθώντας στο εγελιανό σύστημα την ανθρωπολογία, στην οποία κεντρικό ρόλο κατέχει το συναίσθημα. Στο συναίσθημα, το υποκείμενο ταυτίζεται με το αντικείμενο. Για παράδειγμα, μία πέτρα είναι σκληρή ως αντικείμενο, αλλά και αυτό που νιώθω υποκειμενικά, αγγίζοντάς την, είναι το σκληρό. Αυτή η ταυτότητα δεν επιτρέπει βέβαια τη γνώση, γιατί η γνώση προϋποθέτει ανάδυση διαφοράς, και η τελευταία συγκαλύπτεται από το συναίσθημα. Η περιπέτεια της γνώσης ξεκινάει για το υποκείμενο με τον διχασμό του από το αντικείμενο...(για τη συνέχεια, κλικ στο κείμενο)

  • "...Πού αποδίδετε την επιτυχία του ψηφοδελτίου Δημαρά;

    Στο ότι εμφανίστηκε ανεξάρτητο, με ελαφρά αντιμνημονιακή χροιά, χωρίς πίστωση σε κάποιο κόμμα. Όταν μου πρότεινε συνεργασία, γνωστοποιώντας μου και δημοσκοπήσεις ότι κερδίζαμε μαζί την Περιφέρεια, οι σοσιαλιστικοί σύλλογοι και εγώ αρνηθήκαμε, επειδή θέλαμε σαφή αντιμνημονιακό λόγο και απροσχημάτιστη καταδίκη των μέτρων απορρύθμισης του κοινωνικού κράτους. Επιπλέον, αρνηθήκαμε και τη διεύρυνση με προσωπικότητες της συντηρητικής παράταξης..." (Τάδε έφη Αλέξης Μητρόπουλος σε συνέντευξη στην Αυγή)

  • Καλά αντι -μνημόσυνα. Την ώρα που απαιτείται εθνική ενότητα, όπως παλιά,ιδού η υπερήφανη "αριστερά". Η άσπιλη, η αμόλυντη. Πάντως, κατάφερε να μη λερωθεί. 
  • Το παιχνίδι του "διαίρει και βασίλευε" το παίζουν καλά οι αμόλυντοι.