Share |

Υπάρχουν και αυτοί που αντιστέκονται

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ κ. ΒΑΣ.ΡΟΥΧΩΤΑ:

Επειδή προσωπικοί λόγοι δεν επιτρέπουν τη παρουσία μου στα Δημοτικά Συμβούλια της 11ης Απριλίου 2011, θέλω δημοσίως να ενημερώσω τους συμπολίτες μας ότι δεν συμφωνώ με την αποδοχή και παραλαβή από το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλλονιάς του ΑΡΝΗΤΙΚΟΥ χρηματικού υπολοίπου του Δήμου Λειβαθούς ύψους 3.104.077 ευρώ.

Επειδή όμως και ο εισηγητής της πλειοψηφίας κ Δ Πυλαρινός, στην εισήγηση του προς το Δημοτικό Συμβούλιο, προτείνει αυτολεξεί, « Για το Δήμο Λειβαθούς εισηγούμαι να μη γίνει παραλαβή του χρεωστικού ανοίγματος και να περιμένουμε την έκθεση του ελέγχου» αισθάνομαι απόλυτα δικαιωμένος για τη στάση μου απέναντι στις μέχρι σήμερα επιλογές του κ Δημάρχου αφού μια από τις σοβαρότερες διαφωνίες μας υπήρξε και στο κορυφαίο αυτό θέμα.

Είναι προφανές ότι μετά την εισήγηση του κ Πυλάρινού ανακύπτουν μερικά ερωτήματα

• Τι θα ψηφίσει η πλειοψηφία?
Αν ψηφιστεί η πρόταση του κ Πυλαρινού μπορεί ο κ Δήμαρχος να συνεχίσει να συνεργάζεται με τον κ Μιχαλάτο?
• Αν καταψηφιστεί η εισήγηση του κ Πυλαρινού θα τον αποπέμψει?
• Ποια σκοπιμότητα επέβαλε την εισαγωγή του θέματος στο Δημοτικό συμβούλιο σήμερα, ενώ είμαστε υποχρεωμένοι ως Δήμος να έχουμε κλείσει ταμείο από τις 3 Ιανουαρίου 2011, και το πρόβλημα ήταν γνωστό από τις αρχές Δεκεμβρίου του 2010.

Τέλος, με δεδομένο ότι έχουμε ξεπεράσει κατά τρείς ολόκληρους μήνες μία από τις κρισιμότερες προθεσμίες που έθετε ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, πιστεύω ότι ο χαρακτηρισμός των θεμάτων ως κατεπειγόντων ή υπο πιεστική προθεσμία, θα σταματήσει να προβάλλεται ως δικαιολογία και δεν θα εισάγονται προς ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο θέματα με «το κυβικό» όπως συμβαίνει με τα σημερινά θέματα τα οποία ξεπερνούν σε αριθμό τα 30.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΟΥΧΩΤΑΣ

-----------------------------

ΣΗΜ."Ι": Ο κύριος Πυλαρινός έπραξε το αυτονόητο και δεν πρόκειται να αποπεμφθεί. Το δημοτικό συμβούλιο είναι υποχρεωμένο να μην αποδεχτεί το "χρέος", που προέκυψε από τη λεηλασία του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, εφ' όσον εκρεμμεί "διαχειριστκός - οικονομικός έλεγχος". Ακόμα και ο Μιχαλάτος θα ψηφίσει την μη αποδοχή του ελλείμματος. ("Έλλειμμα" και όχι "χρέος". Το Υπ.ΟΙΚ δεν κάνει ελέγχους σε χρέη, αλλά μόνο σε ελλείμματα).

Τα καθεστωτικά ΜΜΕ, αμετανόητα και άσχετα με την αλήθεια, δε διστάζουν , ως τη τελευταία στιγμή, να παραποιούν, να αποκρύπτουν και να παραπλανούν. Αμοιβόμενα, επαρκώς, από το επιχειρηματικο- πολιτικό κατεστημένο, αναφέρονται σε "διαφοροποίηση Πυλαρινού" , αναφερόμενα στο θέμα "Λειβαθώ".

Διαφοροποίηση από τι; Από το τίποτα, λέμε εμείς. Ο κ.Πυλαρινός είναι υποχρεωμένος, από την πραγματικότητα και όσα γράφτηκαν από τον έλεγκτη, να εισηγηθεί "μη αποδοχή του κόκκινου ταμείου". Και, βέβαια, σπεύδουν να βγάλουν πόρισμα "αθωότητας Μιχαλάτου", πριν βγει το πόρισμα του ελέγχου, που γίνεται με εντολή του Υπ.Οικονομικών. Για να μην έχει πρόβλημα ο δήμαρχος μας, στις ερωτήσεις που βάζει ο κ. Βασ. Ρουχωτάς. Απαντούν, πριν από αυτόν, για αυτόν! 

Ούτε μία λέξη για τις διαφορές στην απογραφή και την "απογραφή" . Μην περιμένετε να συζητηθεί άλλο θέμα, σήμερα, από τα 31 +1 που έχει η πρόσκληση.

Φυσικά, στο δημοτικό συμβούλιο δεν υπάρχει θέμα "αποδοχής χρέους" , εξ αιτίας του έργου της αποχέτευσης Σκάλας.

Η  αυθαίρετη αναφορά του δημάρχου, σε αυτό το "χρέος" έγινε με  κακό σκοπό και όχι μόνο για τη δημιουργία εντυπώσεων.