Share |

Χωρίς Δικαιοσύνη – Χωρίς Πατρίδα – Χωρίς Θεό

Φυσικά, αυτό το «χωρίς» δεν ισχύει στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων. Κάθε άνθρωπος έχει την αίσθηση ενός κάποιου Δικαίου, έχει ένα δικό του νόημα για το τι είναι η Πατρίδα και μια δική του πίστη σε ένα Θεό (ακόμα και εκείνοι που είναι ή δηλώνουν άδικοι, απάτριδες και άθεοι).

Οι επί της γης «εκπρόσωποι», όμως, αυτών των απροσδιόριστων ή προσδιορισμένων εννοιών και νοημάτων είναι οι μεγάλοι απόντες.

Πίσω από τους εφήμερους πανηγυρισμούς ύπαρξης Δικαιοσύνης, Πατρίδας και Θεού, όταν μεμονωμένες πράξεις ανθρώπων προσφέρουν δείγματα παρουσίας αυτών, υπάρχει το τίποτα.

Οφειλέτης είναι κάθε άνθρωπος, ο οποίος διδάχτηκε να έχει χρέος προς κάτι, είτε αυτό είναι η Πίστη, η Πατρίδα ή το Δίκαιο. «Οφειλέτες» είναι, πια, και εκείνοι που διώκονται και τιμωρούνται, γιατί το «χρέος» τους, μετρημένο σε χρήμα, έγινε, από την «Πατρίδα», ποινικό και αστικό αδίκημα.

 

Οι επίσημοι φορείς αυτών των Μεγάλων εννοιών είναι κάποιοι άνθρωποι.

Για τη δικαιοσύνη, είναι ο αστυνομικός, ο δικαστικός επιμελητής, ο δικηγόρος και ο δικαστής.

Ο δικαστικός επιμελητής βγάζει λεφτά επιδίδοντας διαφόρων ειδών «κοινοποιήσεις».

Ο αστυνομικός παίρνει τηλέφωνο και καλεί τον 75χρονο  «για υπόθεση του». Στο διευκρινιστικό ερώτημα για ποια «υπόθεση» πρόκειται είναι καθησυχαστικός. Ο 75χρονος πάει μια Παρασκευή μεσημέρι στο αστυνομικό τμήμα και …συλλαμβάνεται για «χρέη». Στην παράκληση «να έρθω τη Δευτέρα;» η απάντηση είναι αρνητική. Ο 75χρονος, με ιστορικό καρδιοπάθειας, ανεβάζει πίεση και μεταφέρεται, με χειροπέδες, στο νοσοκομείο, σε ατομικό θάλαμο και φρουρείται από αστυνομικό εντός του θαλάμου. Στην παράκληση «να λασκάρουν λίγο οι χειροπέδες» λαμβάνει την απάντηση «για να βγαίνει το χέρι από μέσα; όχι». Ο επικίνδυνος εγκληματίας αποφυλακίζεται, αφού ορίστηκε ταχτική δικάσιμος. Τα χέρια του μελάνιασαν από τις χειροπέδες.

Η δικαστής ενός κάποιου πρωτοδικείου απορρίπτει τις ανακοπές των δανειοληπτών, με ρυθμούς που δείχνουν ότι δεν μπαίνει στον κόπο να τις μελετήσει.

Η τράπεζα κατάσχεσε το σύνολο της σύνταξης έναντι ληξιπρόθεσμων οφειλών, που υποτίθεται ότι προστατεύεται, όταν είναι κάτω από 1.500 ευρώ.  Ο αρμόδιος εισαγγελέας στον οποίο προσέφυγε η ομάδα των "οφειλετών" , έπρεπε να δεχτεί παρέμβαση πρώην εισαγγελέα (που παραδέρνει μαζί μας), για να δώσει, τελικά, εντολή με συστάσεις για επιστροφή της σύνταξης. Και ως ότου ευοδωθούν όλα, ο συνταξιούχος δεν θα έχει ούτε για φαγητό. Ο συνταξιούχος με τα χρήματα της σύνταξης συντηρεί δύο άτομα της οικογένειας του με αναπηρία και έναν άνεργο γιο. Για να κάνει ασφαλιστικά μέτρα κατά της τράπεζας, διότι αυτή υπεξαίρεσε τη σύνταξη, έπρεπε να καταβάλει παράβολα αξίας 160 ευρώ. Κι ελπίζει ότι με τις συστάσεις που θα κάμει η αστυνομία, η τράπεζα θα επιστρέψει το ποσό. Κάποτε και αν...

Οι περισσότεροι «οφειλέτες» δεν έχουν χρήματα για μια αξιοπρεπή υπεράσπιση ενώπιον της δικαιοσύνης. Και αυτοί που έχουν να διαθέσουν χρήματα για δικηγόρο, σε αυτούς τους δύσκολους και προκατειλημμένους καιρούς, η υπεράσπιση τους αφήνεται στις όποιες νομικές ικανότητες του δικηγόρου.

Το κράτος που εκπροσωπεί την «Πατρίδα» γνωρίζει ότι οι «οφειλέτες» δεν έχουν χρήματα. Στο «νόμο Κατσέλη» είχε συμπεριληφθεί ρύθμιση για επιδότηση δικηγόρου δανειοληπτών. Μόνο 9 δικηγορικοί σύλλογοι αποδέχτηκαν τη ρύθμιση. Σήμερα, η αναστολή πληρωμών όσο διαρκεί η διαδικασία υπαγωγής στο νόμο, με απόφαση της Τράπεζας της «Ελλάδος», καταργήθηκε. Η ιδιωτική αυτή τράπεζα νομοθετεί, εκπροσωπώντας την «Πατρίδα».

Επειδή και τώρα η «Πατρίδα» που εκπροσωπείται από το κράτος, γνωρίζει ότι κάποιοι δεν έχουν να πληρώσουν για μια αξιοπρεπή ή στοιχειώδη υπεράσπιση ενώπιον της δικαιοσύνης, έχει εισάγει και άλλη ρύθμιση. Μέσα από πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, ένας πολίτης μπορεί να επιδοτηθεί για αμοιβή δικηγόρου. Μόνο που πρέπει ο ίδιος να είναι «κάτω των 35 ετών» και ο δικηγόρος «κάτω των 30»! Τα χρήματα του προγράμματος, ο δικηγορικός σύλλογος του μικρού μας τόπου θα τα επιστρέψει, ως αζήτητα.

Τα μηνύματα από τους τόπους των οργανωμένων «οφειλετών» είναι πολλαπλά και ταυτόσημα: Βαδίζουμε ενάντια σε νόμους που άλλοι έφτιαξαν, με μηδενικό ή πενιχρό αριθμό νομικών, δικηγόρων και δικαστών, στο πλευρό μας.

Οι οργανωμένες ομάδες οφειλετών βρίσκονται σε κατάσταση έλλειψης επαρκούς αριθμού νομικών. Οι δικηγορικοί σύλλογοι δεν αντιμετωπίζουν πολιτικά την ανθρωπιστική κρίση, στα όρια της γενοκτονίας, αναμένοντας πελάτες στα δικηγορικά τους γραφεία. Κάποιες οργανωμένες ομάδες από τόπους με μεγάλο πληθυσμό αναγκάστηκαν να αναζητήσουν δικηγόρους σε απομακρυσμένες περιοχές.  

Κι εμείς, οι ασήμαντοι, περιφέρουμε, ανά την Ελλάδα, μια «εντολή ανάθεσης», χωρίς, ως τώρα, αποδέκτη:

Καλούνται νομικοί, οικονομολόγοι και όσοι άλλοι μπορούν να βοηθήσουν στη νομική τεκμηρίωση ότι οι Έλληνες πολίτες, που έχασαν τις δουλειές τους, απώλεσαν μέρος ή όλο το μισθό τους, τη σύνταξη και το εισόδημα τους ή μετατράπηκαν σε οφειλέτες, είναι θύματα οργανωμένου σχεδίου εγκληματικής οργάνωσης.

Τι κι αν δεν έχουμε δικαιοσύνη, δικαστές ή κράτος; Αυτή είναι η επιθυμία μας. Η «εντολή» μας. Η παράκληση μας. Ακούει κανείς;

Το κράτος πια είναι οι εκπρόσωποι των δανειστών, που κατά τις εντολές τους, νομοθετεί και «κυβερνά» η «κυβέρνηση» και κάνουν «αντιπολίτευση» τα κόμματα και οι λοιπές «αντιστασιακές» ομάδες. Όλοι αυτοί είναι η «Πατρίδα». Εκτελούν ένα προσχεδιασμένο έργο εξόντωσης πατρίδας και ανθρώπων.

Πέρα από όλα τα άλλα, η αρμοδιότητα τους μπαίνει και στον χώρο του αγώνα για επιβίωση. Απαγορεύουν τη διακίνηση ελληνικών προϊόντων, χωρίς μεσάζοντες. Εισβάλλουν σε κοινωνικό ιατρείο ...για ναρκωτικά. Απαγορεύουν τη διανομή τροφής, σε "μη πιστοποιημένους" φορείς. Εισβάλουν σε αστικό λαχανόκηπο, ανάμεσα σε παιδιά και γέροντες. Οι προσπάθειες  για επιβίωση είναι έγκλημα.

Και ο άνεργος φορολογείται.

(Το κοριτσάκι της φωτογραφίας πρέπει να ελέγξει την περίπτωση της, γιατί αν το κουκλόσπιτο έχει φως, μπορεί να υπάγεται στις φορολογητέες φωτιζόμενες επιφάνειες).

Οι επίσημοι εκπρόσωποι της Εκκλησίας του Θεού βλέπουν τα τρέχοντα, σιωπούν και βρίσκονται «αλλού». Την ώρα που οι πιστοί προσφέρουν τον οβολό τους για τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες, πρότειναν και το κράτος αποδέχτηκε, εκδίδοντας απόφαση, με την οποία απαγορεύεται ο έλεγχος στα οικονομικά της Εκκλησίας, δίχως την άδεια του υπουργού (της τρόικας).

Οι «εκπρόσωποι» εκείνου του Ιησού, που, στην επί γης ζωή του, μόνο μία φορά άσκησε βία και «ποιήσας φραγγέλιον εκ σχοινίων πάντας εξέβαλεν εκ του ιερού… και των κολυβιστών εξέχεε το κέρμα και τας τραπέζας ανέστρεψε…», είναι οι μεγαλομέτοχοι της Τράπεζας της «Ελλάδος»  και κωφεύουν.  

Ας το διαψεύσουν και ας αποκαλύψουν τους συμμετόχους των στην ΤτΕ. Αυτούς που βρίσκονται στο «μυστικό μετοχολόγιο» της και που δεν αποκαλύπτουν οι «εκπρόσωποι» της Πατρίδας.

(Η Εκκλησία της Ελλάδος έγινε μεγαλομέτοχος της Εθνικής Τράπεζας, ως κληρονόμος, εκ διαθήκης, των Ζωσιμάδων, του Γεωργίου Σταύρου και πιθανά και άλλων χριστιανών. Έκτοτε έχει μέλος στη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, που, σήμερα, ιδρύει εταιρείες επενδύσεων περιουσίας(Εθνική Πανγαία), τις οποίες μεταπωλεί, …χορηγώντας δάνεια στους αγοραστές! Πρόκειται για τις εταιρείες που αγοράζουν και θα αγοράσουν την ιδιωτική και δημόσια περιουσία, που κατάσχει και εκποιεί το κράτος, λόγω «χρέους». Όταν ιδρύθηκε η Τράπεζα της «Ελλάδος», προνομιακό δικαίωμα αγοράς των μετοχών της είχαν οι μέτοχοι της Εθνικής Τράπεζας. Η Εκκλησία δεν έκαμε χρήση του «προνομίου»; Από την ίδρυση της το κράτος δεν επιτρεπόταν να διαθέτει άνω του 35% των μετοχών).  

Τραπεζίτες έγιναν οι «εκπρόσωποι» του Ποιήσαντος φραγγέλιον εκ σχοινίων, με το οποίο, τους εμπόρους εξέβαλεν εκ του ιερού και των κολυβιστών εξέχεε το κέρμα και τας τραπέζας ανέστρεψε…

Οδεύουμε, ως πρόβατα επί σφαγήν.

Χωρίς Δικαιοσύνη, χωρίς Πατρίδα, χωρίς Θεό. Ή, έστω, χωρίς τους «εκπροσώπους» όλων αυτών επί της γης.

 

Αν δεν υιοθετήσει τις επιθυμίες των «οφειλετών» κάποιο πολιτικό μόρφωμα, από τα «Σωτηρία» υποσχόμενα, αναζητούνται άνθρωποι, οι οποίοι συντεταγμένοι  σε Απελευθερωτική και Δημοκρατική Οργάνωση Πολιτών, θα επιβάλλουν το δίκιο και θα συντάξουν τους νόμους, όπως οι πολλοί θα επιθυμούν. Ζητούνται και αναζητούνται εκείνοι που θα  ανασυντάξουν τη ζωή και την Πατρίδα και θα ορίσουν τις σχέσεις των ανθρώπων, με μέτρο τις Μεγάλες Ουσίες της Ανθρωπότητας, τις Μεγάλες Ουσίες των Ελλήνων

Ως άλλοι Διογένηδες, με ή χωρίς φανάρι, αναζητούμε ανθρώπους. Για το Δίκαιο των πολλών, για την Πατρίδα όλων και για την Πίστη του καθένα.

Αν δεν γίνουμε πολλοί και ισχυροί, τίποτα από αυτά δεν θα ζήσει στον κόσμο της τραπεζοκρατίας όλων των πατρίδων και όλων των θρησκειών. Κι εμείς θα ζήσουμε μια γυμνή ζωή στα στρατόπεδα που θα χτιστούν για τους άστεγους, υλοποιώντας την παρότρυνση των «ευαίσθητων» της Τρόικας, που «απαιτούν» στέγαση εκείνων που θα απολέσουν σπίτια και περιουσίες.

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ. ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ

------------------------------

Ζωή είναι το άθροισμα των επιλογών μας. (Αλμπέρ Καμύ)

=================

οι εικόνες(που δεν είναι φωτογραφίες) είναι του Δον ΨΥΧΩΤΗΣ:

οι συντροφοι σας κρατουν σημαίες.. οι δικοι μου, φτερα!..