Share |

Όλα γίναν' "συντεχνίες";

warning: Creating default object from empty value in /home1/ithaca/public_html/sites/all/modules/openpublish_core/theme_helpers/node-article.tpl.inc on line 48.
δημιουργός:Δον Ψυχώτης

Πάνε καλά;

Πού βρίσκεται ο κοινός νους; Εντάξει, το ξέρω πως ποτέ δεν υπήρξε τέτοιος. Αλλά λίγο "νιονιό" δεν υπάρχει, πού ’λεγε και η γιαγιά μου; 

Έκαμαν τους μετανάστες , "συντεχνία", με "εξωφρενικά" αιτήματα!

Όπως ο φαρμακοποιός, ο φορτηγατζής, ο μηχανικός, ο υπάλληλος της βουλής, ο συνταξιούχος,  ο  υπάλληλος των ΔΕΚΟ, ο δημόσιος υπάλληλος,  ο αγρότης (κοιμάται τελευταία), κι όποιος άλλος έχει βγει, βγαίνει ή θα βγει  στους δρόμους.

Μια ολιγαρχική κοινωνία χρειαζόταν στηρίγματα κι έφτιαχνε συντεχνίες, μοιράζοντας με άδικο τρόπο  προνόμια.

Και όλοι, τώρα, αλαφιασμένοι, τρέχουν να περισώσουν τα κομμάτια τους. Ο καθένας από μόνος του. Κάθε "συντεχνία" από μόνη της.

Κι έτσι που σε φέτες μάς τεμάχισαν, φέτες και κομματιασμένοι τριγυρνάμε στους δρόμους.

Έχουμε φτιάξει κι άλλες συντεχνίες. Ούτε που τις πήραμε χαμπάρι, αυτές. Αλλά κι αυτές βγαίνουν στο δρόμο, χωριστά  και υποτίθεται διαμαρτυρόμενοι. ΌΛΟΙ με δίκαια αιτήματα.

Το ΠΑΜΕ, το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, ο ΛΑΟΣ, οι εθνικιστές και οι αντιφασίστες, οι αντιρατσιστές και οι ρατσιστές, οι ποδηλάτες και οι οικολόγοι,  το ΣΥΡΙΖΑ, οι Συνιστώσες, το "Μέτωπο", ο διαβάτης των διοδίων, οι "αντιεξουσιαστές", οι μπαχαλάκηδες, οι πυρήνες της φωτιάς και της κακομοιριάς,  οι σέχτες "επαναστατών" και μη, οι επιστημονικοί σύλλογοι, οι κατά του μνημονίου, οι κατά της κακοποίησης των ζώων, τα κάθε καρυδιάς καρύδια - αγωνιστές και από κοντά οι "αλληλέγγυοι"!!!

Αυτοί, οι τελευταίοι, δεν ενδιαφέρονται μόνο για τη συντεχνία. Ενδιαφέρονται και για μένα. Αν συνεχιστεί για καιρό αυτό το ενδιαφέρον, δεν τη γλυτώνουμε. 

 

Από ποιον ζητούν; Από ποιον "διεκδικούν" αιτήματα και αλήθειες, με εκδηλώσεις,αδιέξοδες;  Έχουν απέναντι τους κάποιο καθεστώς με ευαισθησίες; Έχουμε δημοκρατία;

"Ζητούν" δικαίωση και ικανοποίηση αιτημάτων από το απάνθρωπο τραπεζικό ολιγαρχικό πολίτευμα και τους πολιτικούς του μπράβους;

Κι όλα αυτά τα κάνουν, μεμονωμένα και  με πράξεις , που εύκολα απαξιώνονται, γιατί το καθεστώς έχει έτοιμη, για κάθε μεμονωμένη πράξη , μιαν αντίπραξη, με "κοινωνική αποδοχή". Συντηρούμε τη διαίρεση και τη διαιώνιση του τραπεζοκεντρικού καθεστώτος, προβάλλοντας διαιρεμένοι, "συντεχνιακά" αιτήματα.

 

Κάπως έτσι, το τελευταίο "διεκδικητικό" φρούτο ήταν να μετατρέψουν τους μετανάστες, "λαθραίους και μη", σε συντεχνία!!! Είπαν κι αυτοί, να κοιτάξουν, μόνο, το τομάρι τους: "απαιτούμε τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών/τριών που ζουν και εργάζονται στη χώρα, ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους Έλληνες εργαζόμενους και εργαζόμενες."

Με τελείωσαν.

 

Η χαρά της ολιγαρχίας και της πολιτικής του διαίρει και βασίλευε.

 

Ακόμα δεν πήραν είδηση, πως οι έλληνες εργαζόμενοι και εργαζόμενες χάνουν κάθε μέρα "πολιτικά και κοινωνικά διακαιώματα";

Ακόμα δεν πήραν είδηση, πως "οι έλληνες εργαζόμενοι και εργαζόμενες"  διαρκώς λιγοστεύουν;

Ακόμα δεν πήραν είδηση, πως αν αφήσουμε τα πράγματα στο έλεος του Παπανδρέου, των κομμάτων και της διεθνούς τοκογλυφίας δεν θα υπάρχουν μήτε  έλληνες, μήτε εργαζόμενοι ή εργαζόμενες;

Ακόμα δεν πήραν είδηση, πως δεν θα υπάρχει Ελλάδα; Πως ο στόχος τους είναι να γίνει αυτή η έρμη και ιστορική γωνιά της γης , "γεωγραφική περιοχή", υπό τη διεθνή κηδεμονία των τοκογλύφων; Κάτι σαν το κόσοβο ή το αφγανιστάν, την Αϊτή και τόσα άλλα μέρη;

Ή μήπως το έχουν πάρει είδηση και συμβάλλουν ΟΛΟΙ, με τον τρόπο τους, σε αυτό το σχέδιο;

Αν δεν ισχύει η βαριά τελευταία κατηγορία, για κάποια από όλες αυτές τις ομάδες και τις τόσες άλλες, που δεν ανέφερα, απόδειξη. Αποδείξτε το, κύριοι και κυρίες. ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΕ την επιθυμία να ζήσουμε όλοι, με αξιοπρέπεια, ειρήνη και δημοκρατία.  Ή μήπως δεν έχετε τέτοιες επιθυμίες;

 

Ας τελειώσει η πλάκα:

Η χώρα τελεί υπό κατοχή. Η χώρα στερείται δημοκρατικού πολιτεύματος. Νομίζω πως σε αυτό συμφωνεί η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων.

Οι άνθρωποι δεν είναι συντεχνίες. Είναι μια μεγάλη συλλογική οντότητα, με κοινό χαρακτηριστικό πως είναι άνθρωποι. Ακόμα να το καταλάβουμε, όταν όλοι μας βρισκόμαστε χαμένοι σε συντεχνίες, ιδεολογικές, πολιτικές, κομματικές, επαγγελματικές, θρησκευτικές, φυλετικές.

Σμίγουμε, με το μόνο κοινό χαρακτηριστικό που διαθέτουμε: Σαν άνθρωποι. Και πριν το χάσουμε, γιατί αυτό ακριβώς απειλείται σήμερα, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.

Όλες οι προαναφερθείσες "συντεχνίες" καλούνται να σμίξουν. Να ενωθούν σε ένα μεγάλο , πολύ μεγάλο, θα έλεγα τερατώδες σε μέγεθος, κίνημα.

Όσοι ανήκουν σε διάφορες συντεχνίες και είναι ακόμα άνθρωποι,

όσοι κατοικούν πάνω σε αυτή τη γη, που λέγεται Ελλάδα  και δεν ανήκουν στην ντόπια και διεθνή ολιγαρχία,

κάθε καρυδιάς, φυλής, ιδεολογίας, θρησκείας, επαγγέλματος, κομματικής ταυτότητας,  ...καρύδια ή άνθρωποι, 

ας ενωθούν. Επιτέλους. Έχουμε τρελαθεί όλοι;

Αν πράγματι αγαπούν τη γη που πατάνε, τη ζωή και τον διπλανό τους.

Να λευτερώσουμε αυτή τη μικρή γωνιά της γης, να φτιάξουμε δημοκρατία, να ξαναγίνουμε κοινωνία και άνθρωποι και είμαι βέβαιος, πως θα λευτερώσουμε τον κόσμο όλο.

Δεν είναι αρκετό το μεγάλο, τερατώδες σε μέγεθος, κίνημα, που μπορούμε να φτιάξουμε σε αυτή τη χώρα, για να ζήσουμε ειρηνικά, όμορφα και δημιουργικά.

Πρέπει να το πάμε παντού, όπου ζουν άνθρωποι.

Μα, πρώτα, όλοι οι πιο πάνω, ας ενωθούμε. Ας αρχίσουμε με τα βασικά που μας ενώνουν. Ας αποδείξουμε στην πράξη πως αγαπάμε ο ένας τον άλλον και δεν είμαστε πράχτορες ολιγαρχικών και σκοτεινών δυνάμεων. Να το αποδείξουμε στην πράξη. Στην ενότητα. Στον κοινό αγώνα.

Μόλις λευτερωθούμε, θα έρθουν και τα υπόλοιπα. Μέσα στη μεγάλη αγκαλιά του δικού μας πολιτεύματος, θα βρούμε τις άκρες και θα τις ενώσουμε.

-----

Γράφει ο Μάνος, σε ένα email:

Η Αίγυπτος είναι κράτος στα πρόθυρα διάσπασης, δεν ξέρω ακριβώς πως και τι, αλλά οι σφαγές Χριστιανών Κοπτών έχουν σχέση, ο Λίβανος επίσης, το Σουδάν διασπάστηκε ήδη σε δύο κομμάτια, χριστιανικό και μουσουλμανικό.

Ενώ ταυτόχρονα σημειώνονται ΣΗΜΕΡΑ τα παρακάτω:

Μαρόκκο (ταραχές για τις τιμές των τροφίμων)
Αλγερία (ταραχές για τις τιμές των τροφίμων)
Τυνησία (ταραχές για τις τιμές των τροφίμων – πτώση σοσιαλιστικού καθεστώτος)
Αίγυπτος (θρησκευτικές συγκρούσεις – κάποιοι λένε υποκινούμενες)
Ιορδανία (ταραχές για τις τιμές των τροφίμων)
Λίβανος (πτώση κυβέρνησης)

Ποιές χώρες έχουν σειρά?

-----

Όλα αυτά , τριγύρω μας.

Ας ενωθούμε κι ας δράσουμε. Όσο υπάρχουν άνθρωποι, ποτέ δεν είναι αργά.

Όχι για να διεκδικήσουμε, να απαιτήσουμε, να διαμαρτυρηθούμε, αλλά για να επιβάλλουμε τις επιθυμίες μας. Να κάνουμε τα όνειρα , πραγματικότητα. Τίποτα λιγότερο από αυτό.

Μόνο με ένα τόσο τερατώδες μέγεθος ενότητας, αποφασιστικότητας και δράσης, μπορούμε να ελπίζουμε. Είμαστε εκατομμύρια. Είμαστε δισεκατομμύρια. Μπορούμε να νικήσουμε μια χούφτα ολιγάρχες. ΚΑΝΕΙΣ δεν θα μπορεί να μας σταματήσει.  ΑΣ ΕΝΩΘΟΥΜΕ. ΑΣ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΜΕ. ΑΣ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΖΙ.

 

ΥΓ:

Μόλις διώξουμε τους βάρβαρους κυβερνήτες του κόσμου και τους πάρουμε το κάστρο, ας συνεχίσουμε τον καβγά.

Ως τότε, ας μην είμαστε αυτοί που παίζουμε στην αυλή με τα κουβαδάκια μας, παριστάνοντας τους  τσάμπα μαχητές. 

Ας πάψουμε να κόβουμε άσκοπες βόλτες στους δρόμους, διαφημίζοντας σ' ένα πανό την πραμάτεια μας.

Ας πάψουμε να πετάμε πέτρες σε δύστυχες βιτρίνες.

 

Ας πάρουμε όλοι μαζί την εξουσία και να την κάνουμε δημοκρατία. Δεν είναι δύσκολο, αν γίνουμε πολλοί. Χιλιάδες.Εκατομμύρια.

(Στην Κεφαλονιά, ξέρετε που θα μας βρείτε).

ΜΠΟΡΟΥΜΕ

 

 

ΠΗΓΗ: mykefallonia.gr

ΣΠΙΘΑ- ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ - ΙΘΑΚΗ - KINHMA ΑΥΤΟΝΟΜΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ- ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

 

σκίτσο: Δον ΨΥΧΩΤΗΣ