(Οι συντομογραφίες ανανεώνονται στη διάρκεια της ημέρας)
-
Ο πρωθυπουργός μας δήλωσε, σήμερα, αισιόδοξος πως οι τράπεζες μπορεί να επανέλθουν, ίσως, και εντός του 2010 στη διατραπεζική αγορά.
-
Εμείς δεν βλέπω να γυρνάμε ποτέ.
-
Εκείνα τα 73 δις, σε εγγυήσεις ή μετρητά, που τους δώσαμε , θα μας τα δώσουν πίσω; (Χαζή ερώτηση).
-
Τα δικά μας δανεικά τα ζητούν. Τα δικά τους είναι αγύριστα.
-
Θέλω κι εγώ εγγύηση του δημοσίου. Ίση μεταχείριση στην ελεύθερη αγορά.
-
Και κάποια εκατομμύρια ακόμα άνθρωποι, το ίδιο θέλουν.
-
Και τους δίνουμε και μας παίρνουν. Δίκαιη μοιρασιά.
-
Να παρακολουθείτε τον ΚΙΜΠΙ (Γιάννη Κιρμπόπουλο), στον "Κόσμο του Επενδυτή". Κι εδώ. Κάτι έχει να πει.
-
Φίλος από τη Γερμανία, μας έλεγε πως οι Γερμανοί δουλεύουν, ακόμα και με ένα ευρώ την ώρα! Και δεν έκανε πλάκα, ούτε ο λόγος του χαρακτηρίζεται από υπερβολές. 1 ευρώ την ώρα. Σήμερα.
-
Βάζεις μια ταμπέλα στο μαγαζί σου πως θέλεις ωρομίσθιο υπάλληλο και πάνε 30, ξέροντας τι θα πει ωρομίσθιος.
-
Το μέλλον είναι εδώ.
-
Για όσους τον ξέρουν, ο Γρηγ. Βαλλιάνος τα είπε σε παρέα. Κάποιοι τον θυμούνται με σεβασμό. Είναι πάντα παρών.
-
Ο θησαυρός του Αλή Μπαμπά και οι 40 κλέφτες θα μας σώσουν.
-
Η βλακείς δίνει παράσταση στα ΜΜΕ. Αυτά τα μέσα της αντικειμενικής πληροφόρησης έχουν γ΄νει χορηγοί της.
-
Κι εμείς δεν πάμε πίσω. Καθόμαστε και τα συζητάμε, σοβαρά!
-
Στο τέλος του φτάνει το ανθρωπομάζωμα για τα ψηφοδέλτια. Τι ήταν κι αυτό!
-
Σνιφ. Κανείς δε μου ζήτησε να είμαι υποψήφιος κάπου. Τόσο άχρηστος!
-
Αλλού, για να εξασφαλιστούν σημαντικές υποψηφιότητες, κόντεψαν να διαλύσουν οικογένειες. Απειλήθηκαν διαζύγια!
-
"... the basic problem in Greece, unluckily, is that we have systemic corruption, from the top to the bottom".Papandreou/ Interview on CNBC/ personal site. Για όσους χρειάζονται μετάφραση: "...το βασικό πρόβλημα της Ελλάδας, δυστυχώς, είναι πως έχουμε συστημική διαφθορά, από την κορφή ως τη βάση". (Από συνέντευξη του ΓΑΠ στο CNBC).
-
H "βάση" είμαστε εμείς. Να συμφωνήσω. Ένας, μόνο ένας υποψήφιος, από τις δεκάδες που κυκλοφορούν αυτές τις μέρες ανάμεσα μας, έχει καταγγείλει κάτι τις; Ολόκληρος πρωθυπουργός εκθέτει τη χώρα, ανεπανόρθωτα και όλοι αυτοί δεν έχουν δει τίποτα;
-
Σ' αυτές τις εκλογές, όπως και σε όλες τις προηγούμενες, θα κερδίσει η διαφθορά.
-
Οι αισθητικές αντιλήψεις των ανθρώπων σήμερα είναι όλες υπαγορευμένες από ένα καθολικό σύστημα χειραγώγησης το οποίο έχει πρωτίστως έναν στόχο και ένα ενδιαφέρον: να ανακυκλίζει το πολιτικό εμπόρευμα και να παράγει συμπεριφορές τέτοιες που να εγγυώνται την αέναη ανακύκλιση του εμπορεύματος. (Πες με παιδεία)
-
Αν η λέξη «Θεός» θα είχε για μένα κάποιο νόημα, θα όφειλε να διαχυθεί αδιαχώριστα μέσα στην έννοια Φύση. Οποιαδήποτε διάκριση αυτών των δύο τη θεωρώ απαράδεκτη. Κι αυτό βέβαια έχει συνέπειες σε μια σειρά από πράγματα: στη σχέση μας με τον νόμο, με το σώμα, με τις επιθυμίες, χιλια δυο άλλα πράγματα.(Φώτης Τερζάκης)
-
Οι περισσότερες ασιατικές θρησκείες ––εννοώ τις μεγάλες, ανεπτυγμένες θρησκείες–– είναι πιο κοντά σε αυτή τη σύλληψη. Άλλωστε, πολλές απ’ αυτές δεν έχουν καν την έννοια του «Θεού», και αυτό το θεωρώ ενδεικτικό. Ο Βουδισμός δεν έχει καν την έννοια του «Θεού», ο Ταοϊσμός δεν έχει καμία έννοια θεού… Η ίδια η φύση (όπως και αν λέγεται, είναι σε τελευταία ανάλυση η ίδια η φύση) αντιπροσωπεύει την υπέρτατη αρχή. Ακόμη και ο Ινδουισμός όμως, ο οποίος έχει πολλές θεότητες, δεν διαφέρει πολύ από τον ελληνικό πολυθεϊσμό. (Φώτης Τερζάκης)
-
Είναι η πλευρά η καθαρά βιωματική, που έχει σχέση με την τελετουργία. Θεωρώ ότι οι θρησκείες πρωτίστως είναι ζήτημα όχι πίστης, αλλά τελετουργικής στάσης. Οι θρησκείες έγιναν δόγματα.(Φώτης Τερζάκης)
-
Και λίγη πνευματικότητα ανάμεσα σε πεζά πράγματα δεν βλάπτει.
-
Κοιτάω τις προγραμματικές θέσεις ενός υποψήφιου Περιφερειάρχη. Περιβόλι! Μπορώ να κοιμάμαι ήσυχος, πως κόντρα στο ΔΝΤ θα κυλήσει πολύ χρήμα, υγεία και ευτυχία στα νησιά μας.
-
Προσέξατε το κειμενάκι του Σεβ. Μεταλληνού; Μιλά για διαφθορά και μιλά με ονόματα. Οι υποψήφιοι ούτε βλέπουν ούτε ακούν.
-
Ο Σεβαστιανός δεν είναι υποψήφιος.
-
Η ζωή μας, από εδώ και πέρα, θα είναι από "Μνημόνιο" σε "Σύμφωνο Σταθερότητας". Και δε φαίνεται να μας χαλάει.
-
Κάνω λάθος; Απόγονοι των ένδοξων ελλήνων;
-
"Η ανθρώπινη φύση είναι ουσιαστικά ανταγωνιστική και ταυτόχρονα α-κοινωνική, δηλαδή ο ανταγωνισμός και η αμοιβαία εχθρότητα είναι στοιχεία σύμφυτα με την ανθρώπινη φύση, τα χαρακτηριστικά του ανθρώπου, στο σύγχρονο καπιταλισμό, είναι τα φυσικά του. «Ο οικονομικός άνθρωπος (Homo economicus) είναι ένα κατασκεύασμα, η υποτιθέμενη φύση του οποίου - απομονωμένος, ακοινωνικός, άπληστος, ανταγωνιστικός - κάνει τον καπιταλισμό να ανταποκρίνεται θαυμάσια στη ανθρώπινη φύση και τον θέτει έξω από κάθε είδους κριτική», μας λέει ο «ιδρυτής» της ψυχολογίας, επεξηγώντας ευρηματικά την επικράτηση του «αιμοβόρου» καπιταλισμού παγκοσμίως. (Βασ. Βιλιάρδος, κάνοντας χρήση ρήσεων του Sigmund Freud)
-
Eίναι και έτσι. Η Παιδεία είναι αυτή που γαληνεύει ψυχές, συγκροτεί σχέσεις, κοινωνίες και ένα "ανώτερο" είδος που λέγεται άνθρωπος. Το πρωτοείπε ο Αριστοτέλης: Ή κοινωνικό ζώο ή σκέτο ζώο. Διαλέγουμε και παίρνουμε.
-
Η παιδεία είναι το ζητούμενο, αλλά ο περαστικός πρωθυπουργός, παρέα με την Υπουργό της Λέσχης Bilderberg την πυροβολούν ψηφιακά, κάθε μέρα.
-