Share |

CHAOS

  • Σήμερα, έχουμε "προεκλογική"  φορτοεκφόρτωση. Πατάτεεεεες! Όπως λέει και ο Δον ΨΥΧΩΤΗΣ, η καταγωγή της πατάτας είναι από την Κεφαλονιά: Έχει κατάληξη -άτα!
  • Με αυτά που κάνουν οι "προειδοποιητικές" και απειλητικές δηλώσεις των ντόπιων και ξένων  εκπροσώπων των τραπεζιτών, όλοι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ. Για να δέσει ένα γλυκό, με άγνωστο εραστή. Πριν την παραδείσια άνοδο, θα κατεβούμε όλα τα σκαλιά της καθεστωτικής κόλασης.
  • Με την εμμονή τους στην τρομοκρατία του ευρώ, θα βγάλουν τον κόσμο στους δρόμους να διαδηλώνει υπέρ της δραχμής, όπως είπε και  ένας καλός δημοσιογράφος.
  • Τι με νοιάζει το ευρώ, αφού δεν έχω; "Τι να τα κάνεις τα λεφτά, άμα δεν έχεις φράγκο;", όπως έλεγε ο αείμνηστος Μανώλης Ρασούλης.
  • Fitch προς ευρωζώνη: "Να παρακαλάτε να μην βγει η Ελλάδα από το ευρώ, γιατί αλλιώς..."
  • ΤΟ € OR NOT TO €?
  • Είμασταν οι μόνοι που προσδιορίσαμε την ψήφο προς τη Χρυσή Αυγή, σαν "αντισυστημική". Αυτή ήταν η πρόθεση πολλών ψηφοφόρων της, άσχετα με τη διαχείριση που θα έχουν αυτές οι ελπίδες, από τον "εκπρόσωπο" τους. Όπως και στη Γαλλία, οι ψήφοι της άκρας δεξιάς στους δεύτερους γύρους, πάνε στην αυτοαποκαλούμενη αριστερά. (Από τη Λεπέν στον Ολάντ, από τη Χ.Α. στον ΣΥΡΙΖΑ).
  • Όταν ο Σαμαράς απάντησε στον Τσίπρα, για την ανάκληση υπογραφών, ανάμεσα στα άλλα, είχε πει: "...Να ξέρει, όμως, ότι απέναντι του, θα βρει το Ευρωπαϊκό Κεντροδεξιό Μέτωπο. Και δεν θα περάσουν τα σχέδια του..."  Η λογική των υποταγμένων, όπως τη σχολιάζει πιο κάτω η Λουκρητία Βοργία. Όπως την είδε το δικό της μάτι. (Οι "άλλοι", οι ευεργέτες οι μεγάλοι, την προσπέρασαν, ως παρατήρητη. Απαρατήρητοι και οι ίδιοι.
  • Η ζωή και οι έλληνες είναι αλλού. Ξεφορτώνουν, αγοράζουν, παράγουν, αδιαφορώντας, για τις καιροσκοπικές δημοσκοπήσεις . Όλα προσπαθούν να τα θέσουν υπό έλεγχο, με βάση τα σχέδια τους. Η ψήφος στον  ΣΥΡΙΖΑ είναι τόσο "αντισυστημική" , όσο και η προαναφερθείσα. Όπως και τόσες άλλες. Όμως...
  • ...Aυτό το "όμως" βρίσκεται κρυμένο στην παροιμίες. "Άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα της κουκουβάγιας" ή "λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο". Και η δική μας αλήθεια είναι πως "δεν ξέρουμε ποια είναι η αλήθεια και τίνος είναι τα δικά μας μάτια". Μπορεί να κάνουμε και λάιθος... μπορεί και το αντίθετο.

Aγνοείστε όλα τα πιο πάνω και χαθείτε στη σκέψη μιας Βοργία.

CHAOS

Η συλλογική σοφία, η σοφία των εθνών και των λαών, εκφράζεται λιτά, απέριττα, με σαφήνεια. Η φλυαρία είναι άγνωστη ιδιότητα στο συλλογικό λόγο. Όπως και η βλακεία. οι Έλληνες προκλήθηκαν επανειλημμένα να ξεχυθούν στους δρόμους, να επαναστατήσουν κατά των βιαστών τους. Το έκαναν. Με μέτρο, σύνεση και σχέδιο. Ακόμα και όταν νόμιζαν ότι δρουν παρορμητικά. Ήταν η Μνημοσύνη που στάθηκε φύλακας άγγελος σε όλους εκείνους που αδικήθηκαν στο πλαίσιο ενός απάνθρωπου κοινωνικού πειράματος.

Τις προηγούμενες δεκαετίες, η εξουσιαστική ελίτ σπατάλησε αμέτρητες εργατοώρες για να σβήσει από τη συλλογική μνήμη την εμπειρία του απώτερου και σχετικά πρόσφατου παρελθόντος. Η καθημερινή αμεριμνησία της κοινωνίας μέχρι κάποια στιγμή τους παραπλάνησε. Πίστεψαν, αλαζονικά, ότι πέτυχαν το στόχο τους. Αμ, δε! Τους προηγούμενους μήνες ανυπομονούσαν να δουν αυτό το λαό σφαγιάζεται στους δρόμους. Έβαλαν τα φερέφωνα τους να ουρλιάζουν ασταμάτητα, με κάθε τρόπο. Αρνητική προβολή, καλλιέργεια άκρατης πόλωσης,  ψυχολογικό σφυροκόπημα, απειλές, σαδιστικές περιγραφές της απόλυτης καταστροφής, διαστρέβλωση εννοιών, συμπερασμάτων, φαινομένων, καταστάσεων. Μονότονη επανάληψη χαοτικών εικόνων, λες και το Χάος είναι κακό. Στην πρεμούρα τους ξέχασαν να κοιτάξουν ένα καλό λεξικό.

Η οργουελική επίθεση που δεχτήκαμε απέτυχε! Οι Έλληνες, τιμώντας το αίμα που έχει χυθεί σε τούτη τη γη αρνήθηκαν να παίξουν το παιχνίδι τους. Απέδειξαν την πολιτική ωριμότητα που κατέκτησαν με κόπο. Έμειναν στους καναπέδες τους, χάζευαν τηλεόραση, υπέμειναν τις προσβολές και τις χυδαιότητες εναντίον τους. Στήθηκαν σε ουρές, πλήρωσαν ότι τους ζήτησαν, εξαθλιώθηκαν, αλλά δεν έπαιξαν το παιχνίδι κανενός. Μέχρι που στήθηκαν οι κάλπες. Αθόρυβα απάντησαν σε όλους.

Καταβαράθρωσαν ένα ολόκληρο σύστημα, φαινομενικά βαθιά ριζωμένο στην κοινωνία. Θα αποτολμούσα να χαρακτηρίσω το εκλογικό αποτέλεσμα προϊόν του κοινωνικού ένστικτου αυτοσυντήρησης.

Κύριοι, εσείς που γαντζωθήκατε στις καρέκλες της εξουσίας τα τελευταία 40 χρόνια, μόλις γίνατε παρελθόν. Ήσασταν χρήσιμοι κάποτε. Όχι πια. Σας επιτρέψαμε να πλουτίσετε, να ψηλώσετε, να αφήσετε για λίγο το εφήμερο χνάρι σας στην άμμο του χρόνου. Αλλά είστε αγνώμονες. Γίνατε άπληστοι και η απληστία είναι ύβρις που τιμωρείται με αφανισμό.   Μπορείτε να πηγαίνετε λοιπόν, ουδείς αναντικατάστατος σε τούτη τη ζωή.

Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι σαφέστατο. Μόλις έγινε το πρώτο βήμα σε ένα καινούριο Τώρα. Σίγουρα θα το πληρώσουμε ακριβά, τα πρώτα σημάδια είναι ορατά και αποκαλυπτικά. Τα εγχώρια όργανα μιας ολιγομελούς ομάδας ανθρώπων που λυμαίνονται τον πλανήτη ήδη αναπαράγουν ηχητικά τις άμεσες και συγκαλλυμένες απειλές που εκτοξεύονται εναντίον των Ελλήνων. Ώρα την ώρα η αντίδραση ξεδιπλώνεται, μαζί της αποκαλύπτεται ο πανικός τους. Έχει τέτοια ένταση που χάνεται κάθε μέτρο. Τολμούν να περιγράψουν εικόνες πολέμου. Εναντίον ενός λαού που έχει ζήσει όλες τις μορφές πολέμου. Εθνικό και εμφύλιο. Οι αυτόκλητοι σωτήρες μας εκτοξεύουν επιπόλαια ΑΠΕΙΛΕΣ για συγκρότηση κεντροδεξιού μετώπου σε ευρωπαϊκό επίπεδο εναντίον μιας αριστερής κυβέρνησης στην Ελλάδα. Οι λέξεις που ειπώθηκαν σχολιάστηκαν συγκαταβατικά για να περάσουν στη λήθη. Μάλλον θεωρήθηκε από κάποιους ότι είναι πρόωρο να μιλήσουν. Από αυτούς που παίζουν το ρόλο του φίλτρου για … το καλό μας. Αυτοί είναι οι  πατριώτες που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για την καημένη, πολύπαθη πατρίδα. Έχουν απύθμενο θράσος. Σε ένα λαό, όπου μετράει ακόμα πληγές στον ψυχισμό του από τον μεταπολεμικό κοινωνικό διχασμό που επιβλήθηκε με ανελέητο τρόπο, επισείουν τη σημαία του ιδεολογικού πολέμου. Σε ένα λαό όπου, η κάθε οικογένεια έχει θύματα από την απάνθρωπη δράση δυνάμεων εναντίον της κοινωνικής ευημερίας και ευδαιμονίας, τολμούν να εκτοξεύουν ρουκέτες φόβου, επικείμενης κατασταλτικής δράσης ενάντια στη θέληση και τις προσδοκίες του. Ξεχνάνε ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί. Δύσκολα πείθεις κάποιον να ξεπεράσει τη διάθεση αντίστασης ενάντια στον κοινωνικό θάνατο. Για μια ακόμα φορά κάνουν άστοχες επιλογές. Και επικίνδυνες. Βέβαια, σε τελική ανάλυση καλά κάνουν. Μέσα στον δικό τους τρόμο, καθώς αναιρούνται οι λόγοι ύπαρξης τους, μας ενημερώνουν για τις προθέσεις τους. Για την ολοκληρωτική έλλειψη ηθικών και πολιτικών φραγμών μπροστά στο δικό τους όφελος, το δικό τους συμφέρον. Επιβεβαιώνουν τόσο το ένστικτο εκείνων που τους γύρισαν την πλάτη, όσο τα μεγάλα ερωτήματα που πλανώνται στον αέρα καιρό τώρα. Ποιο είναι το πραγματικό ζητούμενο που οδήγησε στο πείραμα Ελλάδα; Ίσως, ωθούμενοι από την εκδικητικότητα εναντίων των…. Ψηφοφόρων, πουν ΜΙΑ φορά την αλήθεια. Έχουν πιθανότητες να διεκδικήσουν συγχώρεση από όλους εμάς. Κάποιες πιθανότητες.

Η διάταξη των πολιτικών δυνάμεων, όπως καταγράφτηκε την περασμένη Κυριακή είναι λειψή για οποιαδήποτε λύση με τα σημερινά συνταγματικά, οικονομικά και νομικά δεδομένα. Οι ελλείψεις ξεπερνιούνται μόνο με φαντασία και απαγκίστρωση από κανονιστικές συμπεριφορές του παρελθόντος. Αν θα υπάρξουν τολμηροί θα το δούμε σύντομα. Αν υπάρξουν, οι συνέπειες θα είναι οδυνηρές. Έτσι και αλλιώς ο πόνος είναι πάντα ίδιος. Το μόνο σίγουρο, έγινε ένα πρώτο αποφασιστικό βήμα για μια διαφορετική προσέγγιση της ζωής. Γι’ αυτό όλοι τρόμαξαν. Ακόμα και όσοι επιζητούσαν την αλλαγή, τώρα που δόθηκε η ευκαιρία ενδέχεται να σταθούν μικρότεροι των περιστάσεων. Αδιάφορο. Ο πραγματικός νικητής είναι η ψυχή του ελληνικού λαού.

Πήρε το αίμα της πίσω. Τα υπόλοιπα αφορούν τον Χρόνο.

Λουκρητία Βοργία

Η επανάσταση θα ξεκινήσει , όταν οι γυναίκες πάρουν τα λάβαρα, στα δικά τους χέρια. (Κατά προτίμηση γυμνόστηθες).

 

(Είμαστε ψευδώνυμοι και είμαστε παντού)

 

Εικόνα , από Δον ΨΥΧΩΤΗ