Share |

Hannah Arendt Για την Επανάσταση

Γράφει ο, εκ των αθλίων του ithacanet (και του Βίκτωρος Ουγκώ), Ιαβέρης ο Τάφιος:

Αυτό το ενοχλητικό site των “αθλίων” με τις εμμονές εναντίον των καταχθόνιων έχει και μια μικρή εμμονή με την Hannah Arendt.
Με πενιχρά μέσα προσπαθεί να δημιουργήσει ένα  ανθρώπινο ελεύθερο βήμα επικοινωνίας διαφορετικό και με σεβασμό στο πεδίο της πολιτικής.
Άλλο ένα μικρό απόσπασμα από το βιβλίο της Ηannah Για την Επανάσταση
(για σταλινοαριστερούς και ξεσαλωμένους συριζαίους,μη τους ξεγελά ο τίτλος ,ουδεμία σχέση με τη δική τους “επανάσταση”).
....Οι μάζες των φτωχών, αυτή η συντριπτική πλειονότητα του συνόλου των ανθρώπων,που η Γαλλική Επανάσταση τους αποκάλεσε  les malheureux, που τους μετέτρεψε κατόπιν σε enrages, μόνο για να τους εγκαταλείψει και να τους αφήσει να πέσουν στην κατάσταση των les miserables, όπως τους αποκάλεσε ο 19ος αιώνας,κουβαλούσαν μαζί τους την Αναγκαιότητα,την οποία είχαν υπομείνει για όσο μπορεί να φτάσει η μνήμη,μαζί με τη βία που πάντα χρησιμοποιούνταν για να ξεπεραστεί η αναγκαιότητα. Και τα δύο μαζί τους έκαναν να φαίνονται ακαταμάχητοι (φευ)...
Το αποτέλεσμα ήταν ότι η ανάγκη εισέβαλε στο πολιτικό πεδίο, το μόνο πεδίο όπου οι άνθρωποι μπορούν να είναι πραγματικά ελεύθεροι!

 

στις εικόνες και στα πιο κάτω, είτε ως γραφή είτε ως επιλογή, υπεύθυνος είναι ο Δον ΨΥΧΩΤΗΣ:

- ΚΑΝΤΕ ΦΟΡΜΑΤ, ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΒΙΑ, ΜΑΤ!

- μπλε το αιμα τ'ουρανου.. που εμεις λεμε θαλασσα...

- εσυ ζεις στην πιστα,, εγω χορευω παντου..