Share |

MAΡΑΘΩΝ 2013: Η εκκίνηση δόθηκε με κεραυνούς

Τα περάσαμε όμορφα, όμορφα... όμορφα...

...θα τραγουδούσαμε αν είχαμε πάει εκδρομή κι ήμασταν παιδιά. (Είμαστε μόνο το δεύτερο).

Η εκκίνηση δόθηκε, για ένα μαραθώνιο που ξεκίνησε, συμβολικά, από το Μαραθώνα και θα τελειώσει με την εγκαθίδρυση της δημοκρατίας . Με λογισμό και μ' όνειρο καθώς θάλεγε ο Σολωμός. Στον τόπο του Μύθου και της Ιστορίας,  του Συμβολισμού και της Πραγματικότητας. 

Με τρόπο ...εκρηκτικό: 

Άρχισε ο Θεός να βρέχει κι όταν είδε πως οι αποφασισμένοι και πάλαι ποτέ αγανακτισμένοι δεν έφευγαν, το γύρισε σε καταιγίδα. Κι όταν κι αυτό δεν πτόησε κανέναν, κάλεσε και το Δία σε βοήθεια και ο Νεφεληγερέτης γέμισε το τοπίο κεραυνούς! Απίστευτο θέαμα !!  Ήταν τόση η πυκνότητα και η συχνότητα που νόμιζες πως από στιγμή σε στιγμή θα φας έναν και στο κεφάλι. 

Η παράσταση των επουράνιων δυνάμεων έκλεισε με χαλάζι. 

 Ο ουρανός έστειλε κομφετί και σερπαντίνες και εκάησαν και ωραιότατα πυροτεχνήματα. 

Όσοι απέμειναν (πάνω από 50) συνεχίσαμε για τη Λίμνη του Μαραθώνα. 

-------------------

Χωρίς πολλά λόγια το ποτάμι τούτη τη φορά δεν γυρίζει πίσω. Δεν ελέγχεται από "επώνυμους", από πράχτορες, από ολιγάρχες και ολιγαρκείς. Κι ας μη ρωτήσει κανείς από ποιους ελέγχεται. Απλώς, ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ. Τρόπος είναι η Ανοιχτότητα και η Εξωστρέφεια. Οι πρώτοι -που δεν θέλουν να τους γράψει η ιστορία- δεν φοβόνται τους πολλούς και τα μεγάλα μεγέθη. Δεν ομφαλοσκοπούν. Αυτά που ξέραμε, αυτά που μας μάθανε να τα ξεχάσουμε. 

 

Όσο πιο πολλοί, τόσο πιο καλά, τόσο πιο γρήγορα θα έρθει το ποθούμενο: Η ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΚΑΙ Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ στη ζωή των ανθρώπων της μικρής μεγάλης πατρίδας.  

Μένει να γινόμαστε κάθε μέρα περισσότεροι ως ότου γίνουμε πολλοί. 

...κι αυτό είναι υπόθεση του καθένα κι όχι μόνο κάποιων λίγων που δεν ήταν και τόσο λίγοι. Άλλα αντάρτικα ξεκίνησαν με πολύ λιγότερους.  

--------------------

Η παράταξη της δημοκρατίας ιδρύθηκε. Όπου Δημοκρατία είναι ένα πολίτευμα όπου ο λαός θα φτιάχνει και θα ψηφίζει τους νόμους που ρυθμίζουν τη ζωή του. 

ΑΥΤΟ-ΝΟΜΟΣ, ΑΥΤΟ-ΤΕΛΗΣ, ΑΥΤΟ-ΔΙΚΟΣ. 

Και μη ρωτάτε ποιος το ξεκίνησε ή ποιοι βρέθηκαν στην αφετηρία. 

ΗΤΑΝ ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ. Σαν εμάς... σαν εσένα. 

----------------------

Η Δημοκρατία είναι συμπολιτεία και συμπαράταξη πολιτών. Ο κατάλογος άνοιξε, οι εγγραφές ξεκίνησαν.  Απάντηση δεν μπορεί να δοθεί  δίχως το μεγάλο το τερατώδες μέγεθος του πλήθους που θα ορίσει το δρόμο.. τον τρόπο... το περιεχόμενο. 

www.ellinnonvoulisi.org

-------------------------------------

Η Δύναμη της Ενότητας των Πολλών ενάντια στη Βία των Λίγων. 

 

Είμαστε δημοκράτες, αλλά αλλά καλό είναι οι Ολιγαρχικοί της Εξουσίας να μην επιδιώκουν πόλεμο.  

Είναι καιρός να σκέφτονται απόσυρση. 

Προϋποθέσεις για τη συμμετοχή του καθένα μας δεν υπάρχουν. (Αν υπήρχαν, δεν θα ήμασταν εκεί).

------------------------------

θέλουμε να αλλάξουν όλα. Το Σύνταγμα, οι Νόμοι, ο τρόπος σας. Δεν χρωστάμε τίποτα και σε κανέναν. Θέλουμε τις δουλειές μας πίσω, την περιουσία μας τις ζωές μας.  Θέλουμε την Ελλάδα πίσω.   Και η Ευρώπη των Ολιγαρχών καλά θα κάνει να προχωρήσει σε διαγραφή ιδιωτικού και δημόσιου χρέους. Οι πραιτωριανοί , οι ντόπιοι υπηρέτες των Τραπεζιτών και της λοιπής Τιμοκρατίας, είναι καιρός να το ξανασκεφτούν.

ΤΙΠΟΤΑ, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΗΝ ΟΡΜΗ ΤΟΥ ΕΝΩΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ. 

 Από τόπο σε τόπο, από χωριό σε πόλη και κωμόπολη, ως την Κοσμόπολη, σε κάθε μέρος που η σημαία της δημοκρατίας θα στήνεται και η διαδικασία απελευθέρωσης θα ξεκινά, οι ολιγαρχικές φορολογικές, δικαστικές, στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις, όταν η ολιγαρχική εξουσία θα αρνείται  να τις αποσύρει, θα πρέπει να αφήνουν το δρόμο του λαού ανοιχτό. (Τα σωματεία γιατί τα έχουν; Μόνο  για αδιέξοδα συντεχνιακά αιτήματα;)

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ. 

Καμία ηθική, εθνική, νομική υποχρέωση υπάρχει σε ότι ο λαός δεν έχει δώσει την έγκριση του. 

--------------------------

Ο Πόλεμος δεν είναι εμφύλιος. Είναι ο πόλεμος των πολλών Ελλήνων ενάντια στην Νεοοθωμανική Τραπεζική Αυτοκρατορία και τους λιγοστούς ντόπιους συμμάχους και κομματικούς Νενέκους.

Νυν υπέρ Πάντων Αγών. Σε μια στιγμή, που ότι ξέραμε σαν δικό μας απειλείται ή κλέβεται από τους Ολιγάρχες, μέσω της βουλής των άβουλων. Υπέρ Βωμών και Εστιών, κυριολεκτικά και καθόλου μεταφορικά.  

 

Η οργάνωση, η δημοκρατική παράταξη ξεκίνησε. . Οι πολλοί θα αποφασίζουν για το τι και το πώς. . . Ούτε εγώ, ούτε εσύ. Ει μη μόνον η Δημοκρατία. Ο τρόπος των πολλών. Ο μόνος εντολέας είναι ο λαός. 

Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. (Το φόβο μας να έχουν). 

Και μόνο ένα είναι το Τέλος και με τις δυο ελληνικές σημασίες της λέξης (είτε ως σκοπός είτε ως τερματισμός: 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. 

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΞΑΝΑΓΡΑΨΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ. 

 

Όλα είναι ανοιχτά. Όλα παίζονται. 

www.ellinnonvoulisi.org

Ανυπάκουα, Αντάρτικα και Δημοκρατικά. 

 

 

ΥΓ. Περίεργο: κανείς δεν μας έβρισε επειδή ασκήσαμε κριτική. Να το εκλάβετε ως κάτι το πολύ σπουδαίο, γιατί η εμπειρία μας από "δημοκράτες" που συναντήσαμε στο πρόσφατο παρελθόν ήταν τραυματική.