Share |

O δρόμος με τους εφιάλτες έχει και ροδοπέταλα

Κάποτε, όταν φτιάξαμε και δώσαμε τίτλο σε αυτή τη στήλη, είχαμε άλλα στο νου.  Βαρεθήκαμε, δεν μπορέσαμε κλπ.

Πάμε να τη θυμηθούμε:

  • Ζορίζονται με τις εκλογές. Τα πραγματικά ποσοστά, και όχι αυτά τωνκαθεστωτικών  εταιρειών δημοσκόπησης, δεν δημιουργούν προϋποθέσεις διακυβέρνησης, με 4 κόμματα. Χρειάζεται και 5ο , πιθανά και 6ο!!!
  • Χα! "Ρυθμιστές" το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή! Να το δω κι ας πεθάνω.
  • Ο λαός ψηφίζει Χ.Α., σα να ψηφίζει Τζούλια. Αυτό λέει η σοβαροφανής έρευνα μας. "Το ξεφτιλισμένο κομματικό σύστημα, πρέπει να πιάσει πάτο".  Σιγά, μη γέμισε η Ελλάδα με οπαδούς του ανεκδιήγητου εμπνευστή αυτού που ζούμε σήμερα.
  • Ο Μίκης μαλώνει με τον Θεοδωράκη. Το κατάφερε και αυτό, με αφορμή μια ανακοίνωση των υποτακτικών του.
  • Η αριστερά; Ποια αριστερά;
  • Θαυμάστε τους! Αγαπούν το λαό, του έχουν εμπιστοσύνη και το λένε: 

    Το τρομακτικό είναι τα σάπια και υπνωτισμένα από την τηλεόραση αντανακλαστικά μιας κοινωνίας που φαίνεται πια να μην ταράζεται με τίποτα, εκτός αν πρόκειται να ξεσπάσει πάνω στα εύκολα θύματα, τους μετανάστες. Η καθημερινή ρουτίνα εργασίας και κατανάλωσης φαίνεται να συνεχίζει ακάθεκτη, και οι άνθρωποι απλά να περιφέρονται σαν ζόμπι στους πεζόδρομους, τις καφετέριες και τα σαλόνια των σπιτιών τους. Ένας ηλικιωμένος αυτόχειρας στο Σύνταγμα, απλά άλλος ένας από τους εκατοντάδες των τελευταίων 2 χρόνων, ένας 18 χρονος στο Τζάνειο, απλά άλλος ένας από τους εκατοντάδες τραυματίες από μπάτσους, άστεγοι, άνεργοι, εξαθλιωμένοι ντόπιοι και μετανάστες, κατεστραμένο σύστημα ασφάλισης και υγείας, σκάνδαλα, μίζες. Λεηλασία οικονομική, κοινωνική, περιβαλλοντική για να μπορεί το σύστημα να δουλεύει, τα γρανάζια να γυρνάνε, τα κέρδη να αυξάνονται. Και οι υπηκόοι συνεχίζουν να κάνουν αυτό για το οποίο τους έχουν εκπαιδεύσει, στο σχολείο, στο στρατό, στη δουλειά, πάντα υπάκουοι, πάντα εργατικοί, πάντα πρόθυμοι, αρκεί να μπορούν να φυτοζωούν... ΗΣΥΧΑ !

  • Αυτό είναι απόσπασμα από πρόσκληση (!) σε πορεία μιας ολιγαρχικής ελίτ, που δηλώνει "αριστερή" και είναι υπεράνω του λαού.Βρίζει χειρότερα από τον Πάγκαλο και βρίζει αυτή η ασημαντότητα, γιατί ο λαός αρνείται να της κάμει τα χατήρια.
  • Κι απορούν γιατί ο λαός ψηφίζει νοσταλγούς του Χίτλερ. Μα, γιατί είναι ο εμπνευστής της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Και ο λαός, όταν η αριστερά δεν παράγει λύσεις, κάνει μαύρο , κατάμαυρο χιούμορ.
  • Για την ιστορία, ο ΛΑΟΣ του καρατζαφέρη δεν θα μπει στη βουλή. Θα μπει ο ΛΑΟΣ της Χ.Α. Το ίδιο κάνει κι ας τρομάζουν μερικοί.
  • Τι θέλει να πει ο ποιητής;

Τάσος Γιαννίτσης. «έτσι κι αλλιώς, πάντα τις εκλογές, είτε κοστίζουν 50 είτε 100 εκατομμύρια είτε και παραπάνω, θα τις πληρώνει ο πολίτης που περιμένει να δει πως θα πάψει να πληρώνει όσα γίνονται και οι πολιτικές δυνάμεις θα πρέπει να πούνε στον λαό ποια είναι η πραγματικότητα σήμερα, τι προτείνουν και ποιες θα είναι οι συνέπειες από την εφαρμογή των προτάσεών τους».

  • Έχει γούστο να μας πουν πως οι εκλογές αναβάλλονται, όχι γιατί πάνε κατά διαόλου όλοι, αλλά γιατί είναι ...ακριβές!

ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ:

  • Αυτοί οι πολιτικοί είναι απλά τα θλιβερά και αλαζονικά σύμβολα του πραγματικού αντικειμένου της οργής μας – η ισχύς του χρήματος και η καθυπόταξη της ζωής μας ολόκληρης στη λογική του κέρδους. Αγάπη και θυμός, θυμός και αγάπη. Η αγάπη είναι ένα σημαντικό θέμα σε ό, τι αφορά τους αγώνες που επαναπροσδιόρισαν το νόημα της πολιτικής τον τελευταίο χρόνο, ένα θέμα υπαρκτό σταθερά στη διάρκεια των κινημάτων “Occupy”, ένα βαθύ συναίσθημα ακόμα και στην καρδιά των πιο βίαιων συγκρούσεων σε πολλά μέρη του κόσμου. Η αγάπη λοιπόν περπατάει χέρι χέρι με την οργή, την οργή του “πώς τολμούν μας κλέβουν τις ζωές μας, πώς τολμούν να μας μεταχειρίζονται σαν αντικείμενα”. Είναι η οργή ενός διαφορετικού κόσμου που προσπαθεί να ξεπροβάλλει μέσα από την αισχρότητα του κόσμου που μας περιβάλλει. Ίσως.(Τζον Χόλογουεϊ)

 

Εικόνα >Δον ΨΥΧΩΤΗΣ