Share |

O κ. ΠΑΡΙΣΗΣ απέλυσε τους 59 της Διαδημοτικής

Είτε από άγνοια, είτε από ανικανότητα, είτε για κάποιον άλλο λόγο, ο κ. Παρίσης έστειλε στο σπίτι τους 59 εργαζόμενους.

Διαβάστε την "ερώτηση", που υπαγόρευσε ο κ. Παρίσης σε βουλευτές , οι οποίοι και την κατέθεσαν.

Γράφει σε ένα σημείο:

  • Για την ενέργεια αυτή έπρεπε να συγκροτηθεί πρωτόκολλο παράδοσης-παραλαβής ανάμεσα στον Δήμο και στην Εταιρεία αναφορικά με την υλικοτεχνική υποδομή της αποκομιδής και μεταφοράς, καθώς και να διαπιστωθεί το προσωπικό της επιχείρησης στο νέο Δήμο και να καταταχθεί αυτό σε προσωποπαγείς θέσεις σύμφωνα με την νομοθεσία.Κατά την διαδικασία διαπίστωσης του προσωπικού στο νέο Δήμο αποκαλύφθηκε ότι,  κανένας από τους 59 εργαζόμενους στην Διαδημοτική Επιχείρηση δεν πληρούσε τις απαιτούμενες προϋποθέσεις, αφού όλοι έχουν προβληματικές συμβάσεις με την εταιρεία και καμία από αυτές δεν θεωρείται νόμιμη παρότι υπάρχουν εργαζόμενοι σε αυτήν 25 χρόνια.

Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο, ακούστηκε πως ΜΟΝΟ τα δικαστήρια μπορούν να πιστοποιήσουν ποιος μπορεί να εργαστεί και ποιος όχι.

Τι προηγήθηκε  και με βάση ποιες εγκυκλίους, γνωματεύσεις ή γνωμοδοτήσεις, ο κ. Παρίσης διεπίστωσε πως όλοι έχουν προβληματικές συμβάσεις;

Με ποιο δικαίωμα το έκανε;

Είχαν ΟΛΟΙ συμβάσεις. Από που έβγαλε το συμπέρασμα πως οι συμβάσεις τους ήταν προβληματικές;

Γιατί δεν πιστοποιούσε το πραγματικό γεγονός ότι οι άνθρωποι αυτοί εργάζονταν και να στείλει την πρώτη μισθοδοσία στον επίτροπο του Ελεγκτικού Συνέδριου, ώστε να πάρει αυτός την ευθύνη;

Οι συμβάσεις στη διαδημοτική ήταν νομότυπες. Οι εργαζόμενοι σε αυτήν διέπονται από το ιδιωτικό εργασιακό δίκαιο και τη νομολογία των δικαστηρίων, η οποία έχει χαρακτηρίσει τις συμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα, "αορίστου χρόνου", μετά τους 6 ή 9 μήνες απασχόλησης. Εφ' όσον υπήρχε πρώτη σύμβαση και εργάζονταν , πέραν των 6 ή 9 μηνών, ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι ήταν συμβασιούχοι αορίστου χρόνου.

Η προϋπόθεση του ΑΣΕΠ εισήχθη στις διαδημοτικές επιχειρήσεις το 2009. Αν υπήρχε κάποιο πρόβλημα, αυτό αφορούσε όσους προσλήφθηκαν μετά το 2009.

Αλλά, ο αρμόδιος να γνωμοδοτήσει ήταν ο επίτροπος ή τα δικαστήρια.

Ο κ. Παρίσης δημοσιοποιώντας την "γνωμοδότηση" του δήμου(;) έστειλε στα τάρταρα 59 οικογένειες και ρίχνει την ευθύνη στους προηγούμενους και όχι στη δική του αδυναμία, να χειριστεί την υπόθεση.

Ήδη, τα αρμόδια δικαστήρια στην Αθήνα δικαίωσαν τους εργαζόμενους, όπως διαβάζουμε:

  • Δικαιώθηκαν οι 166 συμβασιούχοι εργαζόμενοι του Δημου Αθηναίων
  • ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΙ με αποφάσεις του Πρωτοδικείου οι συμβασιούχοι του Δήμου Αθηναίων, που προσέφεραν πολυετείς υπηρεσίες στον τομέα καθαριότητας.
  • Το Μονομελές Πρωτοδικείο (Τμήμα Ασφαλιστικών Μέτρων) με δύο αποφάσεις του, έκανε δεκτές τις προσφυγές 166 συμβασιούχων για τους οποίους έκρινε ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στον Δήμο. Έτσι κρίνει ότι οι συμβάσεις των 166 πρέπει να μετατραπούν σε εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου.
  • Η απόφαση του δικαστηρίου , που ουσιαστικά δίνει παράταση στην εργασιακή σχέση των 166 με τον Δήμο, έχει ισχύ έως την εκδίκαση της κύριας αγωγής των εργαζομένων.

 

Στο παρελθόν , το Ελεγκτικό Συνέδριο και δεκάδες δικαστήρια, έχουν, επίσης, χαρακτηρίσει "αορίστου χρόνου" τις συμβάσεις εργαζομένων, που καλύπτουν πάγιες ανάγκες.

Γιατί βιάστηκε η νέα δημοτική αρχή να διαπιστώσει προβλήματα;

Γιατί δεν έστειλε το μπαλάκι στον επίτροπο και την πολιτική ηγεσία της χώρας;

 

ΥΓ. Για τους "προηγούμενους" της διαδημοτικής , θα τα πούμε, σύντομα.

Γιατί κανείς δε μιλά για τη σκανδαλώδη διαχείριση πολλών θεμάτων στη διαδημοτική;

Γιατί κανείς δεν έχει αναφερθεί στην ύπαρξη μυνητήριας αναφοράς , για παράβαση καθήκοντος;

Τι είδους παράβαση ήταν;

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Σημείωση
"Προς το παρόν ας έχει καλά ο θεός τον κύριο Τρισέ που έχει δανείσει 100 δις ευρώ τις ελληνικές τράπεζες και έχει αγοράσει άλλα €40 δις ελληνικά ομόλογα.  Αυτός, μας δίνει οξυγόνο. Εμείς θα δώσουμε μία ανάσα στον εαυτό μας;"
 Παύλος Παπαδάτος,  οικονομολόγος – επικοινωνιολόγος - εκκολαπτόμενος υποψήφιος βουλευτής