Share |

O ΣΥΝ έφτιαξε "πρωτοβουλία πολιτών"

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

Συμπολίτες και συμπολίτισσες,
Βρισκόμαστε μπροστά σε μια πολύ δύσκολη ιστορική φάση, καθώς τα συνεχή μέτρα που παίρνονται από την κυβέρνηση , σε συνεννόηση με την ΕΕ και το ΔΝΤ, αποβλέπουν πως να ικανοποιήσουν τους διάφορους δανειστές και παραμελούν την πραγματική οικονομία και τα συμφέροντα του Λαού και της Χώρας.
Στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη , όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, κυριαρχεί η ίδια δεινή κατάσταση , μια κατάσταση που συνεχώς χειροτερεύει. Η οικοδομική δραστηριότητα κατέρρευσε ,οι μικρές επιχειρήσεις λειτουργούν με ζημία, ο τουρισμός δεν μπορεί να αντισταθμίσει την ύφεση , τα δημόσια έργα καρκινοβατούν.
Η ανεργία που πλήττει ιδίως τους νέους ,συνεχώς μεγαλώνει και ωθεί το καλύτερο τμήμα της κοινωνίας σε λύσεις εκπατρισμού.
Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι δέχονται απανωτά σοβαρές μειώσεις των μισθών και των συντάξεών τους , φέρνοντάς τους σε απόγνωση και το βιοτικό τους επίπεδο στα κατώτερα όριά του. Το χειρότερο είναι ότι τα μέτρα δεν φαίνεται να έχουν τελειωμό.
Οι επαγγελματίες , οι μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες , προσπαθούν με αγωνία να κρατήσουν ανοικτά τα μαγαζιά και τις επιχειρήσεις τους , ενώ τα λουκέτα συνεχώς αυξάνουν , την ώρα που οι πόρτες των Τραπεζών είναι κλειστές γι αυτούς, που αποτελούν την βάση της πραγματικής οικονομίας.

Φτάνουμε πλέον στο σημείο που πρέπει να πούμε όλοι μαζί ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.
 Ο ΤΟΠΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΡΙΖΙΚΗ ΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΑΛΛΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ.
1. Άρνηση εφαρμογής του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου που συνεχώς στοχεύουν τα λαϊκά στρώματα και αντιστροφή , με ένα πρόγραμμα ριζικής αναδιανομής του πλούτου.
2.Ζητάμε την διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους και αποπληρωμή του υπολοίπου με ευνοϊκούς όρους ανάλογα με τους ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Το απεχθές χρέος δεν μπορεί να ρίχνεται στις πλάτες των Ελλήνων εργαζομένων πολιτών.
3.Το τραπεζικό σύστημα πρέπει να ενισχύσει την πραγματική οικονομία. Ήδη το κράτος του έχει χορηγήσει πάνω από 108 δις. σε ρευστό και εγγυήσεις . Είναι η ώρα να περάσει στην υπηρεσία του κράτους και του λαού.
4. Χρειάζεται να προχωρήσουμε σε ασπίδα αλληλεγγύης και κοινωνικής προστασίας για όσους πλήττονται περισσότερο σε
 αυτήν την κρίση. Η αυτοδιοίκηση πρέπει να αναλάβει άμεσες και δραστικές πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση αυτή.
 Άρνηση πληρωμής των άδικων και ληστρικών χαρατσιών που επιβάλλονται από μια ανάλγητη κυβερνητική ηγεσία.
Όλα τα παραπάνω δεν θα γίνουν αυτόματα και από μόνα τους.
Χρειάζεται κοινή βούληση και κοινός βηματισμός από όλους μας γιατί τα περιθώρια στενεύουν κάθε μέρα και περισσότερο. Η οργάνωση, ο συντονισμός και η μαχητική δράση όλων όσοι εμπνέονται από τις παραπάνω σκέψεις και ιδέες είναι η πρώτη προϋπόθεση για την επιτυχία του αγώνα, για την υλοποίηση μιας εναλλακτικής πολιτικής ταυτισμένης με τα πραγματικά συμφέροντα του λαού και του τόπου.
Η σωτηρία της χώρας και του λαού ,των εργαζομένων και της νεολαίας, δεν είναι, δεν πρέπει να είναι, στα χέρια των δανειστών και των διεθνών και εγχώριων τοκογλύφων αλλά μόνο στα δικά μας.
Η Κεφαλονιά και η Ιθάκη δεν μπορούν να υστερήσουν σ αυτό το προσκλητήριο ενός περήφανου και δίκαιου λαϊκού αγώνα.
Εμείς που υπογράφουμε αυτές τις γραμμές δημιουργούμε τον πρώτο κύκλο επικοινωνίας ,συζήτησης και δράσης.
Ο κύκλος όμως δεν κλείνει! περιμένει και την δική σας παρουσία και συμμετοχή. Κι η ακτίνα του συνεχώς θα μεγαλώνει…
Αλεξανδρόπουλος Νίκος, συνδικαλιστής τ. δημοτικός σύμβουλος Παλικής, Αλυσανδράτου Γεωργία, Αποστολάτος Σπύρος, Αραβαντινός Γιάννης, Αραβαντινός-Σιμωννέτος Νεκτάριος, Βαγγελάτου Κατερίνα τ. δημοτική σύμβουλος Ελειού-Πρόννων,Βλαχούλης Κώστας, Βανδώρος Δημήτρης,Βουτσινά Αγλαΐα πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Παλικής, Γαλιατσάτος Θεόδωρος περιφερειακός σύμβουλος, Γαλιατσάτος Στάθης, Γιαννόπουλος Γιώργος, Γιαννοπούλου Δέσποινα, Δελλαπόρτας Ανδρέας, Δελλαπόρτας Γιώργος, Διβάρης Νίκος, Διονυσάτος Γεράσιμος, Διονυσάτου Ελένη, Δρακουλόγγονας Παναγής τ. πρόεδρος δημ. Συμβουλίου Σάμης,Ευαγγελάτος Γεράσιμος,Καραβίας Τηλέμαχος τ. δήμαρχος Ιθάκης, Καβαλλιεράτος Τάσος, Κρανίτης Αγγελος, Κρανίτου Αναστασία,Λιάτος Γεράσιμος, Λιναρδάτου Μαργαρίτα μέλος δ.σ του Εμπορικού Συλλόγου Παλικής, Μαρκαντωνάτος Δημήτρης, Μαρούλη Παναγιώτα,Μαρούλης Ανδρέας, Μαρούλης Βαγγέλης, Μαρούλης Σαράντης δάσκαλος τ. δημοτικός σύμβουλος Παλικής, Μαρούλης Σπύρος, Ματαράγκας Στέλιος, Ματαράγκας Γιώργος, Μιχαλάκος Κώστας μέλος του δ.σ του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Κεφαλονιάς, Μοσχόπουλος Ηλίας, Μπαζάρογλου Μιχάλης, Μπενάτος Χαράλαμπος, Νεόφυτος Παναγής, Πετράτος Κώστας τ. δημοτικός σύμβουλος δ. Παλικής, Πετράτου Σοφία, Ποταμιάνος-Παγώνης Σπύρος τ.αντιδήμαρχος δ. Ληξουρίου , Σπυράτος Αγγελος, Σπυράτου Αννα, Σταματελάτος Στέλιος, Ταφλαμπάς Αλέξανδρος τ. δημοτικός σύμβουλος δ. Ιθάκης ,Τζιλιάνου Ιωάννα

 

(Εικόνα: Δον ΨΥΧΩΤΗΣ)