Share |

Άργησε "λίγο", αλλά τελικά καταψήφισε και διαγράφεται

Όταν στο τέλος του 2008 συναντήθηκα με το ντοκυμαντέρ "Το χρήμα ως Χρέος", τάχασα.

Δεν το ήξερα. Δεν το είχα διαβάσει πουθενά.

Ζήτησα από το φίλο που το μεταγλώτισσε να μου το στείλει σε word και το τύπωσα, στέλνοντας το στον Γερ. Αρσένη, με το ερώτημα "είναι σωστό;" (Χρόνια πολλά , Γεράσιμε, για τη σημερινή ονομαστική σου εορτή).

Λίγες μέρες, μετά, μου απάντησε "ναι". Όταν ένας τ. διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας και τσάρος των Οικονομικών σου λέει "ναι" σε ένα τέτοιο θέμα, είναι "σα να ομολογεί συνενοχή". 

Ο καιρός πέρασε κι αρκετές φορές, ζητούσα βοήθεια ή λάβαινα συγχαρητήρια για την έκθεση σκέψεων και πράξεων, από το πολιτικό ζεύγος. 

Κι όταν ήρθε η ώρα της διακυβέρνησης και της υπουργοποίησης, η επαφή κράτησε μόνο τον πρώτο καιρό, με ανάλογο τρόπο. 

Μετά, αποφάσισα να αποφεύγω τις συναναστροφές αυτές, "για τα ησυχότερα".  

Δεν μπορώ να πω σήμερα, "μπράβο Λούκα". Δεν μου πάει. Άργησε , λίγο. Ενώ ήξερε.

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ, όμως.

 

Eσείς, όμως, να κρατήσετε κάτι από αυτή την εισαγωγή:

Ένας διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας και υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών επιβεβαίωσε πως το χρήμα είναι ιδιοκτησία μιας χούφτας τραπεζιτών.

Τα υπόλοιπα αφορούν τον καθένα μας.

Το μόνο αντίκρυσμα που έχει ένα νόμισμα είναι ο δικός μας κόπος. Όποιος κατέχει το νόμισμα, κατέχει τον κόπο και τη ζωή μας.

Odyssey

Καταψήφισε και διαγράφηκε η Λούκα Κατσέλη

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 21:09

Επιμένοντας μέχρι τέλους η Λούκα Κατσέλη, καταψήφισε το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου που παγώνει τις κλαδικές συμβάσεις.

Νωρίτερα είχαν γίνει προσπάθειες για “οριακές αλλαγές” ανάμεσα στους Ευ.Βενιζέλο και Γιώργο Κουτρουμάνη, προκειμένου να μεταπεισθεί η Λούκα Κατσέλη και να το ψηφίσει. Οι δύο υπουργοί ωστόσο, είχαν ξεκαθαρίσει πως δεν επρόκειτο να κάνουν δεκτή την πρότασή της να αποσυρθεί τελείως το άρθρο και να επανακακατεθεί τον Δεκέμβριο μετά από διαβουλεύσεις και συμφωνία των κοινωνικών εταίρων.

Η πρώην υπουργός Εργασίας μιλώντας στην Ολομέλεια το βράδυ της Πέμπτης εξήγησε ότι το άρθρο (“που δεν παγώνει αλλά καταργεί τις κλαδικές συμβάσεις”) θα οδηγήσει σε νέες μειώσεις μισθών που θα συμβάλλουν στη διαιώνιση του φαύλου κύκλου της Οικονομίας “για να έλθει μετά η τρόικα να επιβάλλει νέα μέτρα διότι δήθεν δεν θα έχουμε πιάσει τους στόχους”...

Μετά και το επίσημο "όχι" της, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη διαγραφή της από την κοινοβουλευτική ομάδα.  Η κυβέρνηση πλέον μένει με 153 βουλευτές (από 160 που εξελέγησαν το 2009). Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έχει δηλώσει “εγώ με 153 βουλευτές δεν κυβερνώ”.

Το πρωί ο πρωθυπουργός συναντήθηκε διαδοχικά και με την κ.Κατσέλη και με την Βάσω Παπανδρέου, η οποία τελικά πείσθηκε να υπερψηφίσει το “37” διότι, όπως είπε η ίδια, της εξήγησε ότι εάν καταψηφισθεί δεν θα εκταμιευθεί η έκτη δόση. Η κ.Παπανδρέου προειδοποίησε ότι αυτή είναι η τελευταία φορά που ψηφίζει με συνειδησιακό πρόβλημα και, όπως ανέφερε, ζήτησε από τον πρωθυπουργό να αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες

Διαβάστε ακόμη:

"Ψηφίστε το, αλλιώς η επόμενη μέρα... θα είναι νύχτα"

ΠΗΓΗ: CAPITAL.GR

 

ΣΗΜ. "Ι": Η επόμενη μέρα ή θα γίνει δική μας ή θα είναι νύχτα.

--------------------------------------------------------------------------------

Η δήλωση της κ. Κατσέλη

Λυπάμαι για αυτή την απόφαση. Από τη δική μου τη μεριά θέλω να δηλώσω ότι ήμουν και είμαι ΠΑΣΟΚ και έχω στηρίξει με όλες μου τις δυνάμεις την κυβέρνηση.
Για μένα όμως, θέματα αρχών και συνέπειας, ιδιαίτερα για ζητήματα που έχω προσωπικά χειριστεί και γνωρίζω, είναι αδιαπραγμάτευτα. Για αυτό δεν μπορώ να συναινέσω στην αποδόμηση θεσμών που διασφαλίζουν εργασιακά δικαιώματα και είναι πυλώνες της Δημοκρατίας και του κοινωνικού κράτους.

 

του "διαδικτυακού ανταποκριτή (λέμε τώρα):

 

Στο διαδίκτυο τα σχόλια δίνουν και παίρνουν. Μερικά σχόλια από το twitter:

ΜΠΡΑΒΟ στην κα. Κατσέλη που κράτησε με αξιοπρέπεια την στάση της και δεν πάλευε για "άλλα" σαν άλλος Κουκουλόπουλος

Η Κατσέλη συνέταξε κ έφερε προς ψηφίση το σημαντικότερο νομοσχέδιο που θέσπισε η κυβερνηση ΓΑΠ, τον νόμο 3869 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

----------------------------------------------------

Λούκα , δεν συγκινήθηκα, από τη δήλωση

Odyssey

 

(Εικόνα: Δον ΨΥΧΩΤΗΣ)