Share |

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΟΥ

Για συμπαθείς και «αγαπημένους».
Θα βρεθούμε ξανά είναι αυτό που μας κρατάει χρόνια ορθούς και όρθιους.

Είμαστε ταπεινοί και τιποτένιοι, πότε έθνος ανάδελφον, πότε κοινότητα πειρατών και κουρσάρων(1) ,πότε κλέφτες και πότε αρματολοί(2).
Είμαστε «ανάγωγοι» και ατίθασα περήφανοι, ευκολόπιστοι αλλά και υποψιασμένοι.
Εξευτελιστικά "φτωχοί" σύμφωνα με τα μέτρα της δυτικής νεωτερικής λογικότητας, από παλαιόθεν.
Είμαστε τα «βρωμόσκυλα» της Μεσογείου που πήραμε αυτή τη θάλασσα και την πήγαμε παντού!
Είμαστε αυτοί που πήραμε μιαν αλλότρια θρησκεία, τον Ιουδαϊκό Χριστιανισμό ,και την «ευτελίσαμε» τόσο πολύ, που την κάναμε αίρεση και με  «θράσος» τη  βαφτίσαμε Ελληνική Ορθοδοξία (κλήρος, κληρικός) έναντι του επισκοπικού Καθολικισμού.
Είμαστε ξεχωριστή περίπτωση, όταν αρνηθήκαμε τη βοήθεια της Παπικής εξουσίας και προτιμήσουμε το ισλαμικό "νυστέρι".
Άραγε  τι πιο  «τίμιο» από έναν έντιμο  θάνατο μια κι όξω, παρά τον καθημερινό  ευτελισμό της ζωής και εξευτελισμό των πάντων....
Στο δια ταύτα, δεν ενοχλούν τόσο τα χαράτσια, δεν ενοχλεί η λιγότερη κατανάλωση αλλοτρίωση, ενοχλεί και δεν υποφέρεται η στέρηση του πολιτικού δικαιώματος.
Το πολιτικό δικαίωμα δεν ΥΠΑΡΧΕΙ, εκεί  όπου  η ανακλαστική νεωτερικότητα της υπερφιλελεύθερης αντίληψης συναντά αρμονικά την αριστερή εκδοχή της, με αποτέλεσμα να μας  καθηλώνει/υποδουλώνει στο ορθολογικό της καταρρέουσας θετικιστικής αντίληψης δεξιάς και αριστεράς.(όσο και να μην αρέσει στη ψευδομαξιστική αριστερά, το ΠΑΣΟΚ είναι αριστερά)
Τι διαφορετικό δηλαδή κομίζει σήμερα η αριστερά απέναντι  στη χρηματιστικοποίηση της οικονομίας και δεν το έχουμε καταλάβει εμείς οι άθλιοι, που και πώς εκφράζεται η αναγκαία όσο ποτέ  Πολιτικότητα της οικονομίας. (Κομμάτι της Δημοκρατίας και ΑΥΤΟ)!!!!
Όμως αυτό είναι που τους «πειράζει» και  τους ενοχλεί, είναι αυτό που αμφισβητεί την καχεκτική πλέον κυριαρχία τους.

Ελαστικές συνειδήσεις που προσπαθούν να εξισώσουν ως  μαλάκια έννοιες ταυτόσημες με τη στάση ζωής όπως ,το Ελευθερία (του ΕΥ ΖΕΙΝ) ή Θάνατος  (φυσικόν  νομοτελιακόν  πέρας, βιαίως επερχόμενον άμα τη απουσία του πρώτου) σε ευθεία σύγκριση, με το Χρεωκοπία ή  Υποταγή.
Και το δικό  μας  δικαίωμα, στον προτεινόμενο  θάνατο  της χρεοκοπίας  που βρίσκεται?
Γιατί να μην έχω την «άθλια» πολυτέλεια να επιλέξω σε ποιόν τουλάχιστον, θα αποφάσιζα να είμαι υποταγμένος?
Γιατί θα πρέπει να εξακολουθήσω να έχω στο κεφάλι μου τον αποδεδειγμένα συστημικό  νταβατζή να καθορίζει το δικό μου μέλλον ?
Γιατί θα πρέπει να γίνω μανιοκαταθλιπτικός για να καταλάβω ότι από όλα αυτά τα σκύβαλα, που παριστάνουν τους σωτήρες, ακόμη και να δεχτώ την αθλιότητά τους ότι μαζί τα φάγαμε, όμως ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν συγκυβερνήσαμε παρέα.
 Καταλαβαίνετε κκ. Παπανδρέου, Σαμαρά, Παπαρήγα, Καρατζαφέρη, Τσίπρα, Κουβέλη και λοιπές κοινοβουλευτικές «δυνάμεις» την διαφορά?
Δεν συμμετείχαμε ΠΟΤΕ και ΠΟΥΘΕΝΑ σε αυτό που λέγεται διακυβέρνηση (άλλο Κυβέρνηση και άλλο διακυβέρνηση) γιατί αυτό είναι το κόλπο μυστικό του κάθε τεχνικού της εξουσίας.
Και εμάς ως κοινωνικό σώμα ανθρώπων προσώπων, χρόνια τώρα, μας ενδιαφέρει η Κυβέρνηση αυτήν απαιτούμε, αυτήν θα  διεκδικήσουμε!

Σε ποιό εγχειρίδιο λογικής υπάρχει η αξίωση των  αυτόκλητων  σωτήρων ?
Αυτού του είδους τα διλήμματα ήταν πάντα η ουσία της Πολιτικής, η εξουσία δηλαδή που έχει κάποιος/οι να θέτει/ουν  μια χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, χωρίς να λογοδοτεί  σε κανένα θεσπισμένο (3) «όργανο».
Σε αυτή τη περίπτωση  ο  αυτόκλητος σωτήρας ήταν είναι και θα είναι πάντα ένας εν δυνάμει, δικτάτορας ή δικτατορίσκος.
Αυτό είναι και το «δράμα» της σημερινής πολιτικής  κατάστασης ,αναδεικνύεται με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι δεν έχουμε απλώς κρίση θεσμών απλώς  δεν είχαμε και δεν έχουμε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Βασικό χαρακτηριστικό της ανακλαστικής νεωτερικότητας  μέσα στο πλαίσιο που κινείται το ΟΛΟΝ του κομματικού συστήματος.
Η σχέση της ρεπούμπλικας  μιντιακής δημοκρατίας σας είναι υπό κατάρρευση, και σε αυτό θα βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να είστε απολύτως βέβαιοι γι αυτό!

Καλημέρα σας.

(1) Κουρσάροι το αντίπαλον  Παπικόν "πειρατικό" σώμα προς αντιμετώπιση των "πειρατών"
(2) Αρματολοί. Το Οθωμανικό σώμα που δημιουργήθηκε για να αντιμετωπίσει τους κλέφτες. Στο τέλος αρματολοί και κλέφτες ενώθηκαν εναντίον του κοινού εχθρού.
 (3)     Το συνταγματικό αυτό όργανο φρόντισε να το «δημιουργήσει» ο πατήρ του σημερινού Πρωθυπουργού, με την άθλια  συνταγματική αναθεώρηση του 1985, με τα χρωματιστά ψηφοδέλτια και τις ψήφους ΟΛΗΣ της αριστεράς, μετατρέποντας ακόμη και τον  κοινοβουλευτικό  χαρακτήρα του πολιτεύματος σε Πρωθυπουργικό.

 

Έγραψε ο Georgios Trs

 

 

(Eικόνα: Δον ΨΥΧΩΤΗΣ)