Share |

Μια μικρή νίκη των πολιτών

Στο πρωτοχρονιάτικο κείμενο του Γραφείου Τύπου του Δημάρχου, μεταξύ άλλων, γράφτηκε:

  • "Όσοι αναφέρουν τα αντίθετα απλά δείχνουν για άλλη μια φορά στην τοπική κοινωνία ότι βρίσκονται ακόμη υπό καθεστώς σύγχυσης μετά το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών, μετατρέποντας το άσπρο σε μαύρο, θεωρώντας ότι έτσι θα πλήξουν την πολιτική ηγεσία του Δήμου".
  • "...οι προκάτοχοι του Δημάρχου και σήμερα τιμητές των ενεργειών του...".
  • "..θέλουμε να κάνουμε γνωστό στους ανώνυμους κονδυλοφόρους και εραστές του συστήματος της 30ετίας που διαχειρίζονταν το νησί μας ...".
  • "...το «ποτάμι» της λαϊκής εντολής δεν γυρίζει πίσω και όσο πιο γρήγορα το κατανοήσουν αυτό τόσο πιο ανώδυνα θα είναι γι αυτούς τα χρόνια που έρχονται....".
  • "Ο Αλ. Παρίσης δεν έγινε Δήμαρχος για να ανέχεται την  «επαναστατική γυμναστική»  των νοσταλγών του παρελθόντος".

 

Τα σχόλια μας:

1. Από τα μικρά αυτά  αποσπάσματα, γίνεται προφανές πως το Γραφείο Τύπου (και όχι ο Δήμαρχος) καταλογίζει τον "θόρυβο" στους "νοσταλγούς του παρελθόντος" και "πρόσφατα ηττημένους".

2. Από τα λίγα που γνωρίζουμε, ως "Δίκτυο Ιθάκη", δεν προσέξαμε να υπήρξε κάποια ανακοίνωση από συνδυασμό, κόμμα ή πρόσωπο , εμπλεκόμενο με το "αμαρτωλό παρελθόν", εκτός κι αν κατατάσσουν σε αυτή την κατηγορία ,τον μοναδικό υποψήφιο που πήρε θέση,για το Δημαρχείο Κεφαλ(λ)ονιάς, και ακούει στο όνομα Ηλίας Μπεριάτος.

3. Είναι μετρημένοι στα δάχτυλα των δύο χεριών οι άνθρωποι που αντέδρασσαν επώνυμα ή ανώνυμα:

  • -Κώστας Ευαγγελάτος, ζωγράφος (είχε συνυπογράψει στήριξη Αγγ.Μοσχονά, πριν αυτός αποχωρήσει)
  • -Πέτρος Πετράτος, συντ. καθηγητής
  • -Σπ.Αλεβιζόπουλος, διαχειριστής του  kefalonianews.gr
  • -Η αφεντιά μας , ithacanet.gr, γνωστοί και μη εξαιρετέοι στυλοβάτες του συστήματος.
  •  Και δύο ανώνυμοι:
  • -Ο "Αντιταμερλάνος", που στα δύο κείμενα του καταφέρεται κατά του συνόλου του τοπικού κομματικού συστήματος και 
  • -Ο ανώνυμος αργοστολιώτης, που υπέβαλλε μηνυτήρια αναφορά και κατηγόρησε το σύνολο των συνδυασμών και τοπικών εκπροσώπων, για σιωπή.
  • Τέλος, -"αντέδρασαν" -από μέσα τους- και μια σειρά δημοτικοί σύμβουλοι της πλειψοφίας, με τη μέθοδο των διαρροών. Αρνηθήκαμε αναδημοσίευση, γιατί μας θύμισαν την πολιτική των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ: "Διαφωνούμε, αλλά ...τι να κάνουμε; Σκάμε και ψηφίζουμε".  

Πού στα κομμάτια είδε το Γραφείο Τύπου τους νοσταλγούς του Φόρτε και του Τσιλιμιδού;

Ο Τσιλιμιδός, μάλλον, τους κάλυψε, για να καλυφθεί και ο ίδιος από τα κατορθώματα τους. Ο Κοτσιλίνης, ο Φόρτες  και ο Γεωργάτος δεν έβγαλαν κιχ και από κοντά οι λοιποί επικεφαλής ψηφοδελτίων.

Απλοί πολίτες ήταν όσοι αντέδρασσαν και κανείς άλλος.

Το Γραφείο Τύπου εφεύρε το πρώτο του επικοινωνιακό κόλπο: "Όποιος μιλά θα τον χρεώνουμε στο σκοτεινό πράσινο παρελθόν και θα καθαρίζουμε". Κουτσοί στραβοί, όλοι στον Άγιο Παντελεήμονα. Ας γίνουν πιο προσεκτικοί. Απέναντι τους δεν έχουν πια τις κομματικές αντιπολιτεύσεις. Έχουν αδέσμευτους πολίτες, που δεν κάνουν τις κότες.

4. Τελικά, οι αντιδράσεις των πολιτών δεν εμπόδισαν τη μετατροπή της πινακοθήκης σε δημαρχείο με γκλαμουριά. Πέτυχαν, όμως, να μη χρεωθεί το κόστος του της γκλαμουριάς και του μεγαλείου στους πολίτες.

Μπορεί η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου και η προφορική δήλωση του κ. Παρίση να μιλούν για "χορηγία του δημάρχου", όμως, δεν ήταν αυτή η πρόθεση.

Έγινε τόση φασαρία και τόσες συζητήσεις, χάρις στις αντιδράσεις μερικών πολιτών, που δεν τόλμησαν να χρεώσουν τις εργασίες ενός έργου "αντάξιου της ιστορίας και του πολιτισμού μας", στους δημότες.

Ο ντόρος από τη μία και η βιασύνη να πέσουν με τα μούτρα στο "έργο τους" από την άλλη, είχαν σαν αποτέλεσμα να προβούν σε μια σειρά παρατυπιών και παραλείψεων και αυτό τους υποχρέωσε να ανακοινώσουν την εκ των υστέρων χορηγία.

Σκοπός τους ήταν να χρεώσουν τις εργασίες στο δήμο και αυτό γίνεται φανερό, από δύο δηλώσεις:

1. Ο μελετητής και επιβλέπων της "ανάπλασης", παρουσιάζοντας τα σχέδια του στο κοινό, δήλωσε πως "τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα από το Νόμο για την προμήθεια των υλικών και την εργασία των συνεργείων με την διαδικασία του επείγοντος".

Την "αστοχία" αυτή επισήμανε και ο κ.Τσιλιμιδός, ο οποίος βλέποντας τις προθέσεις  τους και κινδυνεύοντας να εκτεθεί, γιατί τυπικά ήταν ο δήμαρχος, δήλωσε εξαπατημένος, μόλις διάβασε τις δηλώσεις του μελετητή.

2. Σε επιστολή του στον "Ημερήσιο", ο υποστηρικτής του έργου και στέλεχος της ΟΝΝΕΔ, δικηγόρος κ. Τάσος Βαλλιανάτος έγραψε: "...συγχαρητήρια στο νέο δήμαρχο, ο οποίος έσπευσε να το ανακαινίσει, προσφέροντας έτσι μια λαμπρή έδρα στο νέο δήμο και μάλιστα χωρίς υψηλό κόστος."

Κι αν ο δεύτερος δεν ήταν καλά ενημερωμένος, ο πρώτος δεν ήταν δυνατόν να μην πρόσεξε τη λεπτομέρεια της "χορηγίας", την ώρα που κάποιος του ανέθετε το έργο. Ο κ.Παν.Ζησιμάτος, στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση , εκτέθηκε , λέγοντας ψέματα,για να καλύψει τον εντολέα του, που στη βιασύνη του δεν πρόσεξε τις λεπτομέρειες του νόμου. Ούτε ο κ. Τσιλιμιδός θα δήλωνε "εξαπατημένος", αν ήξερε τη λεπτομέρεια της "χορηγίας". Από τις δηλώσεις τους, προκύπτει πως δεν ήξεραν τίποτα για χορηγία. Ο κ.Παρίσης τους το φύλαγε για ...έκπληξη.

 

Σύνοψη:

Νενικήκαμεν, σύντροφοι. Έγιναν ρόμπα και για να καλύψουν τα "ακάλυπτα ψέματα τους", μας έκαμαν δωρεά ένα δημαρχείο!

Μπράβο μας.

Τώρα, η αντιπολίτευση, καλό θα είναι να προσέχει. Από κάπου αλλού θα προσπαθήσουν να βγάλουν τα σπασμένα.  (Μεταξύ μας: σιγά την "αντιπολίτευση").

ΥΓ. Η φωτογραφία είναι δώρο από μας στον κ. Π.Ζησιμάτο, ως ελάχιστη ανταμοιβή, για το θεάρεστο έργο, που ξεκίνησε να επιτελεί. Με αγάπη και ευχές για καλή και κερδοφόρα χρονιά. Mοιάζει με αυτές που κοσμούσαν τα φοιτητικά μας δωμάτια.

Σχόλια

χαχαχαχαχαχα τελειο το δωρακι σας !!!!!!!!
Και να σκεφτείτε ότι και σε μενα μου ειχε συστηθεί αριστερός και ειχα στραβωθεί.....