Share |

Μπερδεύουν το ρύζι με το μπίζι.

Το "Πορτόνι" είχε ανώνυμο σχόλιο στο οποίο μπερδεύει το "ρύζι με το μπίζι", τον ΣΥΡΙΖΑ με τους "Ριζοσπάστες Ξανά". Πιστεύουμε, καλοπροαίρετα και από έλλειψη ολοκληρωμένης πληροφόρησης. Αν μη τι άλλο, δεν παραχαράσσουν τα πολιτικά νοήματα του συνδυασμού. Και το άρθρο, με αυτό το "μπέρδεμα" προσπαθεί να καταγράψει "ανακολουθίες".

Οι δικές μας παρατηρήσεις επί του άρθρου:

α) Οι "Ριζοσπάστες Ξανά" δεν ταυτίζονται με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Το γράψαμε: Μιλούν για εγκαθίδρυση (άμεσης) δημοκρατίας και διαγραφή χρεών πολιτών, δήμου και κράτους, ως προϊόν δόλιας μεθόδευσης. Και όταν λένε "δόλια μεθόδευση" εννοούν την εκχώρηση του "εθνικού" και "ευρωπαϊκού" νομίσματος ως μονοπωλιακή ιδιοκτησία, στους τραπεζίτες και τις αυτοαποκαλούμενες "αγορές". Αυτά δεν είναι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και επί των θέσεων αυτών πρέπει να κρίνονται. Καμία "πονηριά", λοιπόν. Η ερμηνεία φράσεων είναι άστοχη. Μιλάνε για ολική διαγραφή ή πάγωμα χρεών ιδιωτών και κράτους, ως ότου η δημοκρατία, δηλ. ο λαός, αποφασίσει ποιος πραγματικά χρωστά και ποιος όχι. Και προτείνουν ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ. Εμπνέονται από τη "Διακήρυξη που σκοτώνει" της Πλ. Αργοστολίου.

β) Το αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι "μέχρι τα μπούνια" χωμένος στα παιχνίδια της εξουσίας για κάποιους από μας θεωρείται ορθό, κάποιοι άλλοι διαφωνούν και κάποιοι τρίτοι, που είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, μάχονται από αυτό το μετερίζι για τις προσωπικές τους απόψεις και είναι έτοιμοι να πουν: «κύριοι, φοράω το καπέλο μου στραβά και φεύγω» γιατί δεν ανταποκριθήκατε σε αυτό ακριβώς που ήταν ο ρόλος σας.(Φράση Μ. Δημητράτου σε συνέντευξη ...και δεν είναι ο μόνος που το λέει). Αντίθετα, κάποιοι άλλοι παραμένουν σε κόμματα που πουλάνε την Πατρίδα και τους ανθρώπους της.

γ) Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ το 2010 αποφάσισε να στηρίξει Μιχαλάτο, ο Μ. Δημητράτος, εξ αιτίας αυτής της απόφασης, αποχώρησε από τον  ΣΥΡΙΖΑ(επέστρεψε μετά τις εκλογές του 2012).

δ) Ο Μ. Δημητράτος ουδέποτε ήταν στέλεχος της αμαρτωλής Αναπτυξιακής. Είχε προταθεί, ως αναπληρωματικό μέλος, από την "Εταιρεία Προστασίας της Φύσεως", μέτοχο της ΑΝΕΚΙ, πρόταση που ουδέποτε τον έφερε στο τραπέζι του Δ.Σ. της Εταιρείας (Αλοίμονο σε κάποιους, αν είχε συμβεί).

ε) Τα μέλη της οργάνωσης  "Ριζοσπάστες Ξανά" έχουν διαφορετικές αντιλήψεις για το πώς πρέπει να κυβερνηθεί η Ελλάδα. Σε αυτό που συμφωνούμε, επιθυμούμε και επιδιώκουμε είναι να Αυτοκυβερνηθεί και να Αυτοδιοικηθεί η Κεφαλονιά. Μια Κεφαλονιά που μάχεται ενάντια σε ένα τοπικό σύστημα διαπλοκής και μια κεντρική συγκυβέρνηση, όργανα της Ολιγαρχικής αντίληψης για τη διαχείριση της ζωής μας. Μια Κεφαλονιά που θέλει να απελευθερωθεί από τα χρέη, την ανεργία και τη φτώχια.

στ) Αυτό που παραμένει διαρκώς ανοιχτό θέμα: Κανείς δεν έχει ασχοληθεί και  δεν τολμά  να κρίνει την ουσία και το περιεχόμενο της ριζοσπαστικής πολιτικής του συνδυασμού "Ριζοσπάστες Ξανά". Και μας παραπέμπουν στον ...ΣΥΡΙΖΑ.