Share |

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ - Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ: Η ΖΩΗ ΜΑΣ

 Υπάρχουν κάποια πράγματα που γίνονται στην Κεφαλονιά, αλλά αφορούν όλη την Ελλάδα και καταδεικνύουν το ρόλο των κομμάτων και το πώς εξουδετερώνουν κάθε αντίδραση του λαού από την οποία υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί μαζική αναταραχή και μια ολική αμφισβήτηση του καθεστώτος (θυμηθείτε τους "αγανακτισμένους").

 

Κάναμε μια ερώτηση, που αφορούσε τις κινητοποιήσεις για να μην κλείσει το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων:

Επειδή πέρασαν οι μέρες, ας απαντήσουμε μόνοι μας. Κάθε φορά που ο λαός συσπειρωμένος προσπαθεί να σηκώσει κεφάλι το κομματικό σύστημα χάνει τα λόγια του και εκτίθεται ανεπανόρθωτα. Είδαμε το ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, της ΧΑ, του Δήμαρχου κ.ά., οι ενέργειες, οι παρουσίες και οι απουσίες των οποίων έχουν σχολιαστεί αρκετά τις τελευταίες μέρες.  Εμείς θα ασχοληθούμε κι σείς θα "απολαύσετε" και τον "αγωνιστικό" ρόλο των γνήσιων αγωνιστών. Γράφουμε με θλίψη κι όχι χαιρέκακα. Βάζουμε μια νότα από χαμόγελο, για να μη γίνει η θλίψη κατάθλιψη.

Πρόσεξε τη θλίψη
Γίνεται συνήθεια

Gustave Flaubert

Για το συλλαλητήριο της 6/2/2012, το ΚΚΕ και οι οργανώσεις που επηρεάζει προέβησαν στις εξής ενέργειες:

- 4/2/2012: Το ΚΚΕ εκδίδει ανακοίνωση: "Η ΝΕ Κεφαλονιάς & Ιθάκης καλεί σε συμμετοχή στην παγκεφαληνιακή κινητοποίηση την Τετάρτη 6/2/2013..."

- 4/2/2012: Το Εργατικό Κέντρο: "Το Δ.Σ. Του Εργατικού Κέντρου με ομόφωνη απόφασή του συμμετέχει στο Πανκεφαλληνιακό συλλαλητήριο στην Κεντρική Πλατεία του Αργοστολίου"

- 5/2/2012: Η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης(ΕΛΜΕΚΙ): "Όλοι και όλες Τετάρτη 6 Φλεβάρη 1 το μεσημέρι Κεντρική Πλατεία Αργοστολίου"

- 6/2/2012: Η ΕΛΜΕΚΙ σε δεύτερη ανακοίνωση: "ΟΛΟΙ την ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΦΛΕΒΑΡΗ 12 το μεσημέρι στο Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς – Ιθάκης!!!" (Είχαν ξεχάσει στην πρώτη να αναφέρουν το σημαντικό γεγονός της προσυγκέντρωσης στο Εργατικό Κέντρο)

---------------------

Ας δούμε, τώρα, τι έκαμαν το ΚΚΕ και οι οργανώσεις που επηρεάζονται από αυτό, για το συλλαλητήριο, μπροστά στη Νομαρχία, στις 9/3/2012:

- 9/3/2012: ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ ”Ο ΑΓ.ΜΗΝΑΣ”: "Για τις εξελίξεις στον χώρο της Παιδείας με αφορμή το κλείσιμο του Τ.Ε.Ι. στο νησί μας". ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ πρόσκληση για συμμετοχή στη συγκέντρωση.

- 9/3/2012: ΕΛΜΕΚΙ: "ΕΛΜΕ-ΚΙ προς Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων: Καμία συναίνεση στην αντιεκπαιδευτική πολιτική – καμία υποταγή". Αναφέρεται σε άσχετο με το ΤΕΙ θέμα.

- 9/3/2012: "ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ" (επικεφαλής ο υποψήφιος δήμαρχος με το ΚΚΕ Ν.Γκισγκίνης): καλούν τους επαγγελματίες να μην πάνε σε εκδήλωση που διοργανώνει ο Σύλλογος και τους καλούν να λάβουν μέρος σε "σε σύσκεψη στο εργατικό κέντρο τη Τετάρτη 20 Μάρτη 2013 και ώρα 18:00 με αντικείμενο τα προβλήματα στο συνδικαλιστικό χώρο των ΕΒΕ, την χρησιμότητα ανασύνταξης του". (Για την ιστορία: Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος έχει καλέσει τα μέλη του για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της 11/3, αλλά αυτό το θέμα δεν είναι σημαντικό, για να τους απασχολήσει).

- Δεν βγήκε ποτέ ανακοίνωση - κάλεσμα από το ΚΚΕ και το Εργατικό Κέντρο.

- 9/3/2012, ώρα 18.55: Η ημετέρα αθλιότης βλέπει τις κραυγαλέες απουσίες και γράφει για αυτές.

-11/3/2012, ώρα 07.18: Η ΕΛΜΕΚΙ βγάζει ανακοίνωση, ανήμερα του συλλαλητήριου: March 11th, 2013 → 7:18 am @ Kefalonia_News "Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ ΟΜΟΦΩΝΑ στηρίζει την απόφαση των Σπουδαστικών Συλλόγων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στην Κεφαλονιά, για συλλαλητήριο ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά». Συμμετέχουμε στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ που οργανώνουν οι σπουδαστές, τη Δευτέρα 11 Μάρτη, 12 το μεσημέρι στο Αργοστόλι".

-11/3/2012, πρωί: Τηλεφώνημα Προέδρου ΕΛΜΕΚΙ σε σχολείο: "Λάβατε ένα email που σας στείλαμε;" Οι καθηγητές ρωτούν ο ένας τον άλλο και κοιτούν το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τους. Η απάντηση είναι "Όχι". "Σας στείλαμε, πώς και δεν το λάβατε;  Σας το ξαναστέλνουμε". 

(Κάτι μας λέει ότι το ίδιο τηλεφώνημα θα έγινε και σε άλλα σχολεία).

Πού ξανάγινε μια συνδικαλιστική οργάνωση να βγάζει ανακοίνωση συμμετοχής σε προγραμματισμένη από μέρες εκδήλωση, το πρωί της εκδήλωσης;

Τώρα, θα καταλάβατε γιατί οι μαθητές που ήθελαν να πάνε στη συγκέντρωση της 11ης Μαρτίου απειλήθηκαν με απουσίες. Βεβαίως,θα πει κάποιος ότι  η ΕΛΜΕΚΙ δεν είναι αρμόδια για το πότε γράφονται απουσίες. Συμφωνούμε κι αν θέλετε θα την απαλλάξουμε από αυτή την ευθύνη, αλλά... Στην ανακοίνωση της 4ης Φεβρουαρίου γράφουν:

"Με δεδομένο ότι η Δημοτική Αρχή (ΝΔ – Ανεξ. Έλληνες), που ηγείται της κινητοποίησης για τα ΤΕΙ, ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ, το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ προκηρύσσει δίωρη στάση εργασίας 12 με 2 το μεσημέρι.Καλεί σε μαζική συμμετοχή εκπαιδευτικών – γονέων – μαθητών στο παγκεφαλληνιακό συλλαλητήριο ...".

Αυτή η φρασούλα απουσιάζει στην ανακοίνωση "κάλεσμα" της 11/3: "Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ προκηρύττει τρίωρη στάση εργασίας 11 πμ με 2 το μεσημέρι και καλεί τους συναδέλφους να δώσουν μαζικό «παρών»".

Κάποιες φορές, τα λόγια στα κείμενα προδίδουν προθέσεις. Το δεύτερο "κάλεσμα" αφορούσε μόνο καθηγητές, οι οποίοι, βεβαίως, δεν ανταποκρίθηκαν σε αυτό. Μάλλον, κατάλαβαν ότι δεν πρόκειται για κάλεσμα, αλλά για μια ανακοίνωση - στάχτη στα μάτια του κόσμου.

 

Αν νομίζετε ότι τελειώσαμε με το θέμα, είστε γελασμένοι.

Στην πραγματικότητα, όλα τα προηγούμενα γράφτηκαν με κακεντρέχεια και όχι με "θλίψη".

Η ΕΛΜΕΚΙ έκανε το χρέος της απέναντι στους φοιτητές και στο πρόβλημα που λέγεται "κλείσιμο του ΤΕΙ". Ο Γκισγκίνης και οι φίλοι του, απλώς, θεώρησαν πιο σημαντικό ένα κομματικό - παραταξιακό κάλεσμα για τα σοβαρά προβλήματα των επαγγελματιών. Και το ΚΚΕ , το Εργατικό Κέντρο και το ΠΑΜΕ είχαν τους λόγους τους που δεν εξέδωσαν ανακοίνωση, γεγονός που εμείς εκμεταλλευθήκαμε για να διαστρεβλώσουμε τις προθέσεις τους.

Στο επίσημο ιστολόγιο τους "Λαϊκή Κεφαλονιά", γράφουν:

"Η σημερινή κινητοποίηση στη πρώην νομαρχία Κεφαλονιάς & Ιθάκης «ξεβράκωσε» στην κυριολεξία τους διάφορους «ακομμάτιστους» όπου  με περίτεχνο τρόπο προσπάθησαν να καπελώσουν την συγκεκριμένη κινητοποίηση. Την παράσταση τους την «χάλασε»  ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου όταν μίλησε για συγκεκριμένες πολιτικές ευθύνες και καμουφλάρισμα από τους διοργανωτές του φιάσκου. Δίνοντας έτσι ένα τέλος στην «αριστερή» φλυαρία των «ακομμάτιστων» και λοιπών παραγόντων περί καπελώματος του κινήματος από το ΠΑΜΕ, το όποιο να πούμε προς τιμήν του ξάφνιασε ευχάριστα με την παρουσία του..."

Δεν έβγαλαν ανακοίνωση γιατί ήθελαν "προς τιμήν τους" να μας "ξαφνιάσουν ευχάριστα". Μας το φύλαγαν για έκπληξη κι εμείς τους αδικήσαμε, αντί να τους τιμήσουμε.

 

Μη ξανάρθει κάποιος να μας ρωτήσει "γιατί δεν ξεσηκώνεται ο λαός". Τι δεν καταλαβαίνετε;

Ας το ρίξουμε στα ποιηματάκια.

Ταξιδιώτη δεν υπάρχει δρόμος

Ταξιδιώτη, τα ίχνη σου

είν’ ο δρόμος, τίποτ’ άλλο:

Ταξιδιώτη, δεν υπάρχει δρόμος,

ο δρόμος ανοίγει περπατώντας

Περπατώντας ανοίγει ο δρόμος

κι όταν κοιτάξεις πίσω θα δεις

το μονοπάτι που είναι πια

κλειστό για πάντα.

Διαβάτη δεν υπάρχουν δρόμοι,

μόνο τα ίχνη του πλοίου στη θάλασσα.

 

Antonio Machado (1875-1939)

 

Ότι ζούμε δεν είναι η εξαίρεση. Είναι ο κανόνας των ανθρώπων που δεν ξέρουν τι θα πει θνητότητα κι ότι μια μέρα θα πάρουμε μαζί μας τι;

Η μικρή φωτογραφία, στη μνήμη των κοριτσιών-των παιδιών- που έφυγαν και φεύγουν γρήγορα και απρόσεκτα από τη ζωή. Μια στιγμή μπορεί να γίνει αιωνιότητα. Ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα ο θάνατος. Ένα δυστύχημα η ζωή (εξ αιτίας τους και με υπαιτιότητα μας).

"...Απαλές κοιλάδες έχει ό ύπνος ακριβώς όπως
Και ή επάνω ζωή"
Οδυσσέας Ελύτης