Share |

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ ΚΟΜΠΑΝΙΑ: Ενημέρωση για τη διαδικασία διανομής των φυτών και λοιπών προϊόντων

Μετά την ανακοίνωση και την πρώτη ανταπόκριση, που αφορούν την πρόσκληση για α)συμμετοχή στις διαδικασίες δημιουργίας Κοινότητας Αυτάρκειας και Αλληλοβοήθειας β) τη δωρεάν διανομή φυτών ντόπιας ντομάτας, ντόπιας λεβάντας και σάψιχου και γ) την υποστήριξη παραγωγών μελιού (θυμαρίσιου και έλατου), φυσικών απορρυπαντικών, ταχινιού και φυστικοβούτυρου, έχουμε καλύτερη εικόνα, για να πούμε πιο συγκεκριμένα πράγματα.

Περισσότεροι από τους μισούς, από αυτούς που απάντησαν δήλωσαν συμμετοχή μόνο στις διαδικασίες ίδρυσης Κοινότητας. Η δεύτερη ευχάριστη έκπληξη είναι ότι περσινοί «ξεχασιάρηδες» στέλνουν τους σπόρους, αλλά και φυτά,  που δεν είχαν αποδώσει. Και η τρίτη έκπληξη είναι ότι κάποιοι, αντί να ζητούν, έστειλαν μήνυμα για να προσφέρουν σπόρους.

Στο μεταξύ, συνεχίζουν να έρχονται μηνύματα προσφοράς και ζήτησης.

Κατόπιν όλων αυτών, ενημερώνουμε ότι υπάρχουν ακόμα διαθέσιμες ποσότητες φυτών και λοιπών ειδών με καταληκτική ημερομηνία παραλαβής αιτημάτων την 6η Μαΐου. (Η προσφορά για συμμετοχή είναι αιώνια).  

Παράλληλα ξεκινάμε την προσωπική επαφή με τους ενδιαφερόμενους και μετά από αυτή την ημερομηνία, η κατανομή και η διανομή των ποσοτήτων θα γίνει με βάση το εκδηλωθέν ενδιαφέρον και τις διαθέσιμες ποσότητες. Θα ικανοποιηθούν όλοι, ίσως με λιγότερες ποσότητες από όσες θα ζητήσουν. Η μόνη υποχρέωση είναι η επιστροφή σπόρων μίας ντομάτας ανά 5 ντοματιές. Το μέλλον προβλέπεται καλύτερο, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα μέτρα με τους ιούς καθυστέρησαν τα συνεργατικά φυτώρια κκαι εμπόδισαν τους μαθητές του Δημοκρατικού Πανεπιστήμιου να ολοκληρώσουν τη δουλειά τους.  

Η Κοινωνία του Δώρου και της Χρείας βρίσκεται σε εξέλιξη ως  ότου γίνει Κοινωνία Ελευθερίας.  

«…ως και ημείς αφίεμεν τοις οφειλέταις ημών».

Προσωρινό email  επικοινωνίας για συμμετοχή και αιτήματα: ithacanet.gr@gmail.com

Στην προσωπική επικοινωνία θα δοθούν και τηλέφωνα.

Όταν λήξουν τα μέτρα θα γίνει συνάντηση / συνέλευση / συζήτηση όλων όσων εκδήλωσαν ή θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για όλα τα πιο πάνω. 

Στις Κοινότητες / Εκκλησίες, Δήμους /Γειτονιές, για τα Κοινά, αποφασίζουν όσοι συμμετέχουν. Χωρίς τη συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων και στον έλεγχο της υλοποίησης στόχων, η Κοινότητα και η Συναδελφική Κομπανία θα εκφυλιστούν σε μια κερδοφόρα ΜΚΟ ή start up επιχείρηση, που  θα λογοδοτεί στους χρηματοδότες.  

Αν αυτό θέλαμε, θα το είχαμε κάμει από την αρχή. Προτιμάμε λίγα από πολλούς, παρά πολλά από μια εταιρεία, που θα παριστάνει τη φιλάνθρωπη. Επιλέγουμε τον δύσκολο δρόμο. 

 

ΣΗΜ.: Το σήμα βασίζεται σε σχέδιο της αείμνηστης φίλης Δήμητρας Παπαδάτου (Rada).