Share |

Άρθρα στην κατηγορία: Ιστορία

  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home1/ithaca/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /home1/ithaca/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 745.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home1/ithaca/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 589.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home1/ithaca/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 589.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home1/ithaca/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 149.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home1/ithaca/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 25.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home1/ithaca/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 135.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home1/ithaca/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 135.
Ιούνιος 17, 2021

Ήταν μια συνεργασία Κερκυραίων και Κεφαλλήνων που ονειρεύτηκαν να πάνε στην Ιθάκη.   

Το παρόν αφιερώνεται στη μνήμη όσων έφυγαν. 

Δάσκαλος και κινητήρια δύναμη εκείνης της ιστορίας ο Σπύρος Δένδιας, Πρόεδρος Επιμελητήριου Κέρκυρας. 

Μάρτιος 26, 2021

Στους 2 αιώνες υποτελούς ανεξαρτησίας, εκπαιδευτήκαμε έτσι ώστε να λησμονήσουμε τον διαχρονικό τρόπο ευημερίας, ελευθερίας και ανεξαρτησίας των Ελλήνων: Την Εκκλησία, την αληθώς Άγια Κοινωνία. Την έλεγαν και Αδελφότητα, Κοινότητα, Συντροφία, Κομπανία και στα δικά μας μέρη, που βίωσαν κατοχή 660 χρόνων(1204-1864) την είπαν Συναδελφική Εκκλησία.

Αύγουστος 21, 2019

Δυο καλόγεροι από το Μοναστήρι της Άτρου, ένας δεσπότης κι ένας ακόμα κρατικός υπάλληλος τινάζουν στον αέρα μια επίπονη και πεισματάρικη αρχαιολογική δουλειά τριάντα χρόνων. 
ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΗΣ. ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΣΥΝΕΙΣΕΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΠΑΡΑΜΠΑΣΤΟΙ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ. ΕΛΕΩ ΕΝΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΟΙ ΒΑΥΑΡΟΙ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟ. 

Απρίλιος 11, 2019

Προς τον Πρόεδρο των Φαρακλάτων και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Παύλου Δημητρίου Μαρινάκη

Κοινοποίηση: Εκκλησιαστικά Συμβούλια Αγ. Δημητρίου, Ευαγγελίστριας και Αγίου Νικολάου.

Φαρακλάτα, 11/4/2019

            Αγαπητέ Πρόεδρε και κύριοι και κυρία του Δ.Σ.,

Ιανουάριος 24, 2019

Ο λαός έχει αποφασίσει. Απλώς , ως ότου φέρει ξανά στην Ελλάδα τη Δημοκρατία, δεν μετράει η γνώμη του. Και βεβαίως, οι Ναινέκοι του ρίχνουν ευθύνες για αυτά που ψηφίζει.

(Κάνουν πως δεν ξέρουν ότι από συστάσεως του διαφωτισμένου νεοελληνικού κράτους, έχει απαγορευθεί στο λαό να αποφασίζει. Και αμόρφωτοι της "διανόησης" νομίζουν ότι ο κοινοβουλευτισμός είναι δημοκρατία!!!). Ο νόμος των Βαυαρών του 1833, ΦΕΚ 3. 

Ιανουάριος 16, 2019

(Το παρόν δεν είναι κείμενο του Ithacanet. Είναι Πρόσκληση προς Φαρακλάδες από Φαρακλάδες, που αγωνιούν και δεν θέλουν να παραδώσουν την περιουσία τους, την ιστορία τους, τα ιερά και τα όσια τους στην εξουσία. Δεν διορθώνουμε τη σύνταξη και ορθογραφία. Όσοι το αναδημοσιεύσουν δεν χρειάζεται να βάλουν αυτή την εισαγωγή). 

ΚΑΛΕΙΣΘΕ από την ΙΣΤΟΡΙΑ, για να υπερασπιστείτε τα ΟΣΙΑ και ΙΕΡΑ των ΠΡΟΓΟΝΩΝ σας!

 

Ιανουάριος 10, 2019

Παρουσιάζουμε το πρωτότυπο του τελευταίου επί Δυτικοκρατίας Κανονισμού Συναδελφικών και Πατρωνικών Εκκλησιών. Είναι παρμένο από το βιβλίο "Οι Ναοί του Αργοστολίου στα χρόνια της Ένωσης (1864)" της Σταματούλας Ζαπάντη, δρ ιστορίας, τότε προϊσταμένης των Γενικών Αρχείων του Κράτους Ν. Κεφαλληνίας και του Λάμπρου Σιμάτου, τότε υπεύθυνου Πολιτιστικών Θεμάτων Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Κεφαλληνίας.

Νοέμβριος 22, 2018

Το σημερινό ΝΠΔΔ "Εκκλησία της Ελλάδος" είναι η συνέχεια της αιρετικής κατασκευής, που έφτιαξαν προτεστάντες αντιβασιλείς και ένας ρωμαιοκαθολικός βασιλέας. Το ίδιο συμβαίνει και με αυτό που αποκαλούμε «κράτος»: Φτιάχτηκε πάνω στα ερείπια των Ελληνικών κοινοτήτων.

Ιανουάριος 9, 2013

20

Εφωνάξανε ως τ΄αστέρια

του Ιονίου και τα νησιά

και εσηκώσανε τα χέρια,

για να δείξουνε χαρά,

 

 

21

Μ΄ όλον που ΄ναι αλυσωμένο

το καθένα τεχνικά

και εις το μέτωπο γραμμένο,

Οκτώβριος 4, 2012

Έφυγε από τη ζωή ο "μαρξιστής ιστορικός" Eric Hobsbaum και γέμισε επιμνημόσυνα σχόλια ο κόσμος της "ενημέρωσης".

Οκτώβριος 4, 2012

Έφυγε από τη ζωή ο "μαρξιστής ιστορικός" Eric Hobsbaum και γέμισε επιμνημόσυνα σχόλια ο κόσμος της "ενημέρωσης".

Αύγουστος 26, 2012

Ο Έλληνας δεν χορεύει και δεν θα χορέψει ποτέ στο ένα πόδι, ούτε θα σκύψει δουλικά, ανεξάρτητα από τα καθεστώτα που θέλουν να του επιβάλλουν. Χορεύει σηκώνοντας τα χέρια του, σαν να θέλει να πετάξει προς τα αστέρια. Γράφει στους τοίχους αυτό που θα του άρεσε να διαβάσει κάπου αλλού. Καίει μια τράπεζα, όταν δεν του αφήνουν πλέον την πολυτέλεια να ψήσει στην παραδοσιακή του ψησταριά. Ο Έλληνας είναι τόσο ζωντανός όσο θανάσιμη είναι η ιδεολογία που τον απειλεί. Και ο Έλληνας, αν και χτυπημένος μέχρι θανάτου, στο τέλος πάντα σηκώνεται.

Ιανουάριος 26, 2012

- Γλυκειά η ζωή και ....

Γλυκειά η ζωή

- Πες μου, πόσο κρατάει το αύριο ;

                                       
                   Παρίσι, 25 Ιανουαρίου 2012

Ιανουάριος 24, 2012

Μας ήλθε με email

Η δημοκρατία γεννήθηκε πρώτη φορά πριν από χιλιάδες χρόνια στην Ελλάδα και μετά απλώθηκε σ' όλο τον κόσμο πολύ γρήγορα,

παρόλο που δεν υπήρχε Ιντερνετ. Η δημοκρατία είναι το πιο σπουδαίο από τα πολιτεύματα, είναι πολύ καλό πράγμα.

Ιανουάριος 16, 2012

Δεν ξέρουμε τι συμβαίνει. Συνεχίζοντας για τον Ισίδωρο Πόσαγλη, από κει που τον βρήκαμε, ιδού η ανάρτηση:

15 Ιαν 2012

 

Ιανουάριος 14, 2012

Για να δούμε.

Σήμερα το Κόμμα των Πειρατών Ελλάδας ξεκίνησε εγγραφή μελών.

Άλλος ένας πολιτικός σχηματισμός, με πρόταγμα την Άμεση Δημοκρατία.

Δεν προκύπτει και πολύ από τα γραπτά και τις διακηρύξεις, αλλά μην τους κακοκαρδίσουμε.

Δεν ισχύει το" η  καλή ή η κακή μέρα φαίνεται από το πρωί". Έχει ταξίδι.

Ιανουάριος 12, 2012

Ισίδωρος Πόσδαγλης: Ο Εθνικός Αγωνιστής, Ο Πατριώτης Οικονομολόγος

Τέτοιες μέρες είναι καλό να θυμόμαστε αυτά που οι άλλοι έχουν ξεχάσει.

Ιανουάριος 3, 2012

το "μαλάκας" που ξεστόμισε ο Πάγκαλος για τους "αγανακτισμένους" είναι χαριτωμένη φιλοφρόνηση.

Συνεχίζουμε την διαδικασία διαύγασης όσων συνέβησαν το 2011. Σκοπός μας είναι να καταλήξουμε σε ένα ακόμα καλύτερο 2012, σαν δημιουργία και αποτέλεσμα ενός κοινωνικού ποιείν και πράττειν. 

  Σήμερα, την "τιμητική" τους έχουν οι αυτοαποκαλούμενοι "οπαδοί του καστοριάδη" και με ολίγη από "αμεσοδημοκράτες". (Σχολιάζουμε τρία κείμενα- γεγονότα).

Δεκέμβριος 15, 2011

ΤΑ "ΝΕΑ" ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΑ "ΝΕΟ" "ΚΑΛΥΤΕΡΟ" ΚΟΣΜΟ

(Κάποιες φορές, ασχολούμαστε με ασήμαντες αφορμές. Από τις παραπομπές, που κάνουμε, η πιο σημαντική είναι η πρώτη. Η επιστολή της κυρίας Βαγγελιώς. Τα άλλα, τα βάλαμε για να περνά η ώρα. Όλο το νόημα του 2011, του ξεσηκωμού και της απόσυρσης του λαού βρίσκεται στα πιο κάτω λόγια).

 

Δεκέμβριος 14, 2011

Μας ήρθε με email.

Mε μια σημείωση:

Νοέμβριος 29, 2011

Από το Σιμόνη Βέιλ στο "αντίθετο" της , τον Καρλ Σμιτ.

Ο Καρλ Σμιτ , φιλόσοφος του Δικαίου, συνεργάτης του Χίτλερ γλίτωσε τη δίκη της Νυρεμβέργης και την καταδίκη του, χάρις σε μια διεθνή κινητοποίηση σοφών ανθρώπων. Διετέλεσε νομικός πρωτοσύμβουλος του Χίτλερ και προσέφερε την ευρυμάθεια και τη σοφία του στις υπηρεσίες του καθεστώτος, "νομιμοποιώντας" τον Δικτάτορα.