Share |

Άρθρα στην κατηγορία: Χρήμα

  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home1/ithaca/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /home1/ithaca/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 745.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home1/ithaca/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 589.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home1/ithaca/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 589.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home1/ithaca/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 149.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home1/ithaca/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 25.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home1/ithaca/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 135.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home1/ithaca/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 135.
Δεκέμβριος 17, 2012

  Η επιστολή απευθύνεται και σε εκείνα τα "λαλίστατα" ΜΜΕ, που περνούν, δίχως σχολιασμό ή ενόχληση, ανακοινώσεις, όπως η παρακάτω.

Σε ανακοίνωση του, ο "λαϊκός" σύνδεσμος ΧΑ γράφει:

Με μεγάλη υπερηφάνεια και τιμή ανακοινώνουμε την έναρξη λειτουργίας των νέων γραφείων της Τ.Ο. Κεφαλονιάς & Ιθάκης της Χρυσής Αυγής στο Αργοστόλι (Δρακοπούλου 12, Πλατεία Καμπάνας).

Σεπτέμβριος 10, 2012

ΕΙΣΑΓΩΓΗ
ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΑΡΑΧΝΗΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

(μετάφραση αποσπασμάτων του βιβλίου: “The Web of Debt” της Ellen Hodgson Brown, J.D.)

.

Αύγουστος 14, 2012

Από τη πρώτη μέρα, που αποφασίσαμε να δημοσιοποιούμε τις σκέψεις μας, είτε μέσω του "Νυστεριού" (Μάης 2009) είτε  μέσω του Ithacanet.gr (Αύγουστος του 2010), μιλάμε για τα  ίδια πράγματα.

Σπουδάζοντας την ουσία, βλέπαμε το κακό και τη ρίζα του.

Ιούλιος 29, 2012

Στην τράπεζα Πειραιώς πήγε το "υγιές" κομμάτι της ΑΤΕ. Δηλαδή, μόνο το φιλέτο, αφού καθαρίστηκε από το χασάπη το σκάρτο μέρος.

Στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, που βοηθά τις καλές τράπεζες, η όλη υπόθεση θα στοιχίσει 6-7 δις. (Τσάμπα πράγμα).

Οι ανακοινώσεις δεν λένε πόσο κόστισε στην Τράπεζα Πειραιώς. (Ξανά, τσάμπα πράγμα).Δώρο την έκαμαν; ΝΑΙ!!!

Δεκέμβριος 10, 2011

 (Το βάζουμε γιατί έχει πολλά πληροφοριακά στοιχεία).

Δεκέμβριος 1, 2011

Στις ΗΠΑ, υπάρχει παραδοσιακά, μια αντιπαλότητα ανάμεσα στην πολιτική και τους τραπεζίτες, η οποία ξεκινά από τους Πατέρες του Έθνους και συναντιέται ως τα σήμερα. Οι Ευρωπαίοι πολίτες είναι πολύ μακριά νυχτωμένοι στο θέμα αυτό.

Η αντίσταση στους τραπεζίτες είναι ισχυρότερη στον συντηρητικό - φιλελεύθερο -και όχι νεοφιλελεύθερο- χώρο και έχουμε αναφερθεί στο παρελθόν στον ρόλο του γερουσιαστή Ron Paul, μόνιμου διεκδικητή του χρίσματος για την προεδρία, στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα , τα τελευταία χρόνια.

Νοέμβριος 2, 2011

Είναι όσα διδάσκονται στα οικονομικά πανεπιστήμια στο μάθημα Χρήμα-Πίστη-Τράπεζες.

Η παρακολούθηση αυτού του εξαιρετικού βίντεο είναι καλύτερο να γίνει μέσω του ανθρώπου που έβαλε ελληνικούς υπότιτλους.

Διαβάστε προσεκτικά τι παθαίνει η πληροφορία που ενοχλεί το σύστημα στην καρδιά του.

Η στάση τους αποδεικνύει την αλήθεια του φιλμ. Είναι όσα διδάσκονται στα οικονομικά πανεπιστήμια στο μάθημα Χρήμα-Πίστη-Τράπεζες. Είναι αυτό που μας κρύβει το σύνολο του πολιτικού μας συστήματος.

Θα δείτε την περιπέτεια της αληθινής πληροφορίας.

Ιούλιος 25, 2011

Το βράδυ της Πέμπτης ανακοινώθηκε μια ευρωπαϊκή συμφωνία που, ουσιαστικά, αφορά την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης χρέους. Μια συμφωνία που, αν είχε συμφωνηθεί περί τον Φεβρουάριο του 2010, θα αποτελούσε θετική εξέλιξη για την Ελλάδα και θα είχε καθυστερήσει πραγματικά την επέκτασή της στην υπόλοιπη ευρωπαϊκή περιφέρεια.

Ιούλιος 23, 2011

(το κείμενο διαβάζεται ως το τέλος ή από το τέλος)

 

Πανηγυρίζουν, ομοθύμως και συναινετικώς; Αυτή την αίσθηση έχουμε, βλέποντας και ακούγοντας τις κομματικές δηλώσεις. Υπάρχουν, βέβαια, κι εκείνες οι φωνές, που κάνουν κριτική, ...για να κρύψουν την πραγματικότητα.

Μάιος 19, 2011

Πραγματική Δημοκρατία ζητούν στην Ισπανία, καταλαμβάνοντας τους δρόμους και τις πλατείες.

Το κίνημα για δημοκρατία, όπου οι πολίτες θα νομοθετούν, απλώνεται.

Θυμηθείτε την πλ. Καμπάνας, στις 23/2.

Θέλουμε Σύνταγμα Δημοκρατίας και όχι Ολιγαρχίας.

Μάιος 11, 2011

τάδε έφη Βαρώνος Ρότσιλντ ( 1840-1915 , Βρετανός τραπεζίτης)

Τάδε έφη Βαρώνος Ρότσιλντ ( 1840-1915 , Βρετανός τραπεζίτης)

Το "γνωμικό" του τίτλου αποτελεί μία σοφή ρήση του κυρίου αυτού της γνωστής οικογένειας, που μέσω της εταιρείας Black Rock , εξακολουθεί να είναι μεγαλομέτοχος στην Τράπεζα της Ελλάδας, Εθνική Τράπεζα, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και καθ' επέκταση σε όλες σχεδόν τις Κεντρικές και μη τράπεζες της Ευρώπης , των ΗΠΑ και του κόσμου.

Μάιος 8, 2011

Ομάδα Πολιτών Ηλιούπολης

Από την Ομάδα Πολιτών Ηλιούπολης

 

 

Η σύναψη της δανειακής σύμβασης με το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μια σύγχρονη μορφή δουλείας. Με το δάνειο που πήρε η Ελλάδα παραιτήθηκε από κάθε έννομο συμφέρον κατά των δανειστών της καθώς και από την εδαφική κυριαρχία της.

Μάιος 2, 2011

Πάνος Παναγιώτου

(Για την ώρα, τα μοναστήρια δεν πωλούνται)

Την Παρασκευή η κυβέρνηση κατέθεσε τροπολογία στην οποία προτείνει να εξασφαλιστεί με νόμο του κράτους η μεταφορά από τώρα της κυριότητας των 50 δις από τις αποκρατικοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν με βάση το γνωστό σχέδιο, στους δανειστές της χώρας. Αν δεν κάνω λάθος κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ούτε με τα δάνεια της ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Απρίλιος 30, 2011

Αν κάνει παύση πληρωμών η Ελλάδα στο υπάρχον χρέος, πως θα δανειστεί από τις αγορές για να καλύψει τις τρέχουσες ανάγκες της; Δεν θα τιμωρηθεί με αποτέλεσμα να πεινάσουμε;

Με την ακολουθούμενη πολιτική, η οποία αυξάνει αντί να μειώνει το χρέος, είμαστε ήδη εκτός αγορών και μάλλον εκεί θα μείνουμε για πολλά ακόμη χρόνια.

Φεβρουάριος 8, 2011
γραφει : D.Brooks   
Φεβρουάριος 8, 2011

Η Σύνοδος Κορυφής διαφημιζόταν ως η Τελική Λύση, η στιγμή που, επί τέλους, οι Ευρωπαίοι ηγέτες μας θα κατάφερναν να προσπεράσουν τις εξελίξεις, να βγουν μπροστά από την καταστροφική δυναμική της Κρίσης και να συμφωνήσουν σε ένα ολοκληρωμένο πακέτο μέτρων και θεσμικών παρεμβάσεων που θα έπλητταν καίρια και αποτελεσματικά την Κρίση της Ευρωζώνης. Ή, τουλάχιστον, ότι θα έκαναν αποφασιστικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση τα οποία, κατόπιν, θα συμπλήρωναν με επί πλέον κινήσεις έως τα τέλη Μαρτίου. Αντ' αυτού, δύο πράγματα προέκυψαν:

Ιανουάριος 17, 2011

Ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι καθηγητής στο Οικ.Πανεπιστήμιο και δεν ανήκει στους πληρωμένους ακαδημαϊκούς και κονδυλοφόρους της παγκοσμιοποίησης. 

Οι τοποθετήσεις του είναι καίριες, πολύ προσεκτικές και προτείνουν λύσεις, χωρίς να αμφισβητούν το σύστημα της διαχείρισης χρήματος-χρέους , από τις τράπεζες. 

Αποτελούν σημαντικές προτάσεις , επιστημονικά τεκμηριωμένες, από έναν άνθρωπο, που έχει πει πως "η οικονομική δεν είναι επιστήμη". (Κι ας την υπηρετεί). 

Ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι καθηγητής στο Οικον. Πανεπιστήμιο και δεν ανήκει στους πληρωμένους ακαδημαϊκούς και κονδυλοφόρους της παγκοσμιοποίησης. 

Οι τοποθετήσεις του είναι καίριες, πολύ προσεκτικές και προτείνουν λύσεις, χωρίς να αμφισβητούν το σύστημα της διαχείρισης χρήματος-χρέους , από τις τράπεζες. 

Ιανουάριος 9, 2011

Επανάσταση για Δικαιοσύνη!

Το Κίνημα των Τσουτσουνέρος

ΟΜΟΛΟΓΑ… EURO-ΟΜΟΛΟΓΑ… ΟΒΡΑΙΟΜΟΛΟΓΑ… διαλιέχτεεεε…

ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ!!!!!!

Ιανουάριος 9, 2011

Την εξέταση με διαφάνεια κάθε κρατικής σύμβασης που οδήγησε στη διόγκωση του χρέους, για να μάθει η ελληνική κοινωνία την αλήθεια, ζητούν με πρωτοβουλία που θα ανακοινωθεί σύντομα, οικονομολόγοι, συνδικαλιστές και προσωπικότητες από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Ιανουάριος 2, 2011

Αργεντινή 2001, στη φωτογραφία

Σκηνές από το παρελθόν της Αργεντινής, με τους εξαγριωμένους καταθέτες που έχασαν σε μια νύχτα το 75% των χρημάτων τους, προβάλλει στο μέλλον της Ελλάδας το τμήμα αναλύσεων του οίκου Moody’s (Moody’sAnalytics). Η έκθεση με προβλέψεις για τον επόμενο χρόνο προδιαγράφει ως σχεδόν βέβαιη την αποτυχία των πολιτικών του μνημονίου και προχωρά σε ανατριχιαστικούς παραλληλισμούς Ελλάδας-Αργεντινής.