Share |

Άρθρα στην κατηγορία: Απόψεις

  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home1/ithaca/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /home1/ithaca/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 745.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home1/ithaca/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 589.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home1/ithaca/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 589.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home1/ithaca/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 149.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home1/ithaca/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 25.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home1/ithaca/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 135.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home1/ithaca/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 135.
Ιούλιος 14, 2015

ΚΑΛΕΣΜΑ

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ- ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ- ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ "ΣΩΤΗΡΕΣ"

Ιούνιος 29, 2015

Tην Κυριακή ο "ελληνικός" λαός καλείται ν' αποφασίσει αν, μπαίνοντας στον τάφο του, θα βάλει μόνος του την ταφόπλακα ή θ' αφήσει να τη βάλουν άλλοι. Η επόμενη μέρα θα είναι Δευτέρα κι όχι μια διαφορετική -καλύτερη ή χειρότερη- μέρα. Είτε με ΝΑΙ είτε με ΟΧΙ, έχουμε μπει στον τάφο, ας πω από το 2010-για να μην πάω στο 1827- και το πραγματικό δίλημμα είναι αυτό που προανέφερα. Το ΟΧΙ δεν θ' αλλάξει κάτι από τη ροή των πραγμάτων, έτσι όπως αυτά μπήκαν στην τελική τους φάση, από το 2010.

Απρίλιος 17, 2015

Αγαπητοί  του "λαού εκπρόσωποι",

Δεν έχουμε, πια, να μοιράσουμε τίποτα. Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα, πια. Η λέξη "νέμω- νέμομαι", από την οποία προέρχεται η ελληνική λέξη "Νόμος", σημαίνει κατέχω και μοιράζω. Η πολιτική σας, δια πράξεων, παραλήψεων  και σιωπής, δεν μας αφήνει κάτι, για να το μοιραστούμε.

Μάρτιος 19, 2015

Υπάρχουν κάποιοι που ζουν με την ελπίδα ότι τούτη η κυβέρνηση κάτι καλύτερο μπορεί να κάμει από τις προηγούμενες. Εμένα, αν κι έχω την ίδια ελπίδα, να μου επιτρέψετε να ζω και με την πραγματικότητα. Έχω, λοιπόν, την αίσθηση ότι, όταν κάποιοι επαγγελματίες πολιτικοί μιλούν για «κοινωνία», μιλούν για κάποια αφηρημένη έννοια κι όχι για αληθινούς ανθρώπους. 

Ιούλιος 26, 2014

Ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης έχει αναδειχθεί στον άνθρωπο που αποστομώνει  τα τηλεοπτικά παπαγαλάκια του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της συνάθροισης αυτών σε Τριάδα(Τρόικα).

Το πρόσωπο και οι σκέψεις του τιμώνται και διεθνώς. Είναι από τις ελάχιστες φωνές της Ελλάδας που γίνονται αξιοπρόσεκτες εκτός των συνόρων. Προεκλογικά τον τίμησε, με καλά λόγια, και ο κ. Τσίπρας:

Ιούλιος 23, 2014

Παροιμία: "Μαζί διαβάζουμε και χώρια καταλαβαίνουμε".

Νικόλαος Καρατσόρης: «Παραχαράκτες της ιστορίας είναι οι αναγνώστες και όχι αυτοί που την έγραψαν… Στην καταιγίδα των πληροφοριών που εκτιθέμαστε κάθε μέρα  δεν υπάρχει ούτε μια αχτίδα γνώσης»(2014).

Η ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΙΩΝΑ ΔΡΑΓΟΥΜΗ:

Μάρτιος 3, 2014
  • (Διαβάζεται χαλαρά, αργά, με καφέ ή με τσάι και συμπάθεια. Οποιος τα καταφέρει... δεν κερδίζει τίποτα. Το πολύ πολύ να χάσει το χρόνο του. Αναγκαστικά, για να μη μας ξεφύγει κάτι σημαντικό και να υποστηριχθεί, πλήρως, η άποψη μας, το κείμενο είναι μεγάλο. Ο Βενιζέλος έχει προστεθεί για διακόσμηση).

 

Να θυμίσουμε ότι τα γεγονότα και οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις ξεκίνησαν στην Ουκρανία, όταν ο Πρόεδρος Γιανούκοβιτς αρνήθηκε να ολοκληρώσει τη συμφωνία Ουκρανίας - Ε.Ε..

Φεβρουάριος 26, 2014

Αν υπάρχει κάτι που πρέπει να κρατήσουμε από το μάθημα της Ουκρανίας είναι το γεγονός ότι η ρεπουμπλικανική (και όχι δημοκρατική) Ε.Ε. στήριξε την πολιτική της στο ουκρανικό υπογάστριο της Ρωσίας πάνω στους απογόνους των ουκρανικών SS.

Πρέπει να ήμασταν οι πρώτοι, αν όχι οι μόνοι, όταν βάλαμε για τίτλο "Χρυσή Αυγή, η πολιτοφυλακή των Τραπεζιτών".

Πρέπει να ήμασταν οι μόνοι που αρνηθήκαμε να σχολιάσουμε τις φυλακίσεις της ηγεσίας της ΧΑ, δηλώνοντας αδυναμία ερμηνείας του γεγονότος.

Σεπτέμβριος 29, 2013

Καλού κακού, λέω καλημέρα στο γείτονα. Λέω πιο πολλές καλημέρες, από προχτές. Μήπως και κάποιος δεν αδιαφορήσει, όταν θα έρθει η σειρά μου.

 

Δηλαδή, όλα αυτά, σήμερα, γίνονται για το καλό μου;

Όσο κοντή κι αν είναι η μνήμη μου, θυμάμαι να λένε πως και όλα τα υπόλοιπα "για το καλό μου γίνονται". Όλα για το καλό μου.

Σεπτέμβριος 27, 2013

Πολλών λεπτών σιγή, για να σκεφτόμαστε

Προσφέρω λίγες επίκαιρες γραμμές

 

Σεπτέμβριος 6, 2013

Υπάρχει ένας πολιτικός μύθος, ανάμεσα σε πολλούς άλλους μύθους: 

"Για το ελληνικό κρατικό χρέος φταίνε τα κόμματα που κυβέρνησαν".

Στη συνέχεια, ο μύθος κάνει επιμερισμό ευθυνών, με βάση τη συμβολή του κάθε κόμματος ή του κάθε πρωθυπουργού στην αύξηση του ελληνικού κρατικού χρέους.

 

 

Αυτός ο μύθος έχει μισή αλήθεια μέσα του:

Αύγουστος 20, 2013

Ένα προαναγγελθέν έγκλημα βρίσκει απροετοίμαστα τα κόμματα. Και μόνο το γεγονός ότι επί χρόνια οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας λάμβαναν 6μηνες αναστολές και δεν δινόταν οριστική λύση έδειχναν την πρόθεση μετάθεσης της έναρξης πλειστηριασμών σε εύλογο χρόνο. Η προαναγγελία προθέσεων αντιμετωπίστηκε ως τώρα με πρόχειρες ανακοινώσεις. Το θέμα το παρακολουθούμε.

Ας δούμε τι μπορεί να κάμει ο καθένας από μόνος του και όλοι μαζί.

Αύγουστος 19, 2013

Πιο πολύ μελάνι και ενέργεια επί πληκτρολογίου καταναλώνεται για να βρίσει ο ένας τον άλλον, παρά για να λεχθεί το τι φταίει.

Πιο πολύς χρόνος και μπογιά στους τοίχους ξοδεύονται για να εκδηλωθεί ο θυμός για όσα ζούμε, παρά για το πώς θα αλλάξει αυτό που ζούμε. (Αν ήταν έτσι το hip hop, ως μουσική έκφραση θυμού και εκτόνωσης, θα είχε επιφέρει την επανάσταση και τη λευτεριά).

Πιο πολλά για αυτά που μας διαιρούν, παρά για αυτά που μας ενώνουν.

 

Ιούλιος 18, 2013

...κατέθεσα το πιο κάτω κείμενο στη Δ.Ο.Υ, ως απάντηση στην πρόσκληση ρύθμισης χρεών.

ΕΝΩΠΙΟΝ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

ΔΗΛΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

 

"Κάπου", 17/07/2013

 

ΤΟΥ ΓΕΡ. - ΙΩΑΝ. Κ. του ΚΩΝ.

ΑΦΜ 021443912

 

1. Προς το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, αρμόδια Δ.Ο.Υ.

Ιούλιος 10, 2013

Μια πρωτοβουλία για την ΕΡΤ και το μπάχαλο στα μυαλά μας

Είναι θέμα χρόνου η ΕΡΤ να γίνει όπως τη θέλει η "κυβέρνηση" (όπου βλέπετε τη λέξη  "κυβέρνηση" να βάζετε "οι Τοποτηρητές της Ύπατης Αρμοστείας της Αυτοκρατορίας των τραπεζιτών").

Είναι θέμα χρόνου οι δημοτικοί φύλακες και αστυνομικοί να πάνε εκεί που θα τους ορίσει ο Νόμος (σπίτι τους ή περίπου στο πουθενά, άντε και λίγο αστυνομία).

Ιούνιος 20, 2013

Στους φίλους του ithacanet.gr ο Νίκος Ηλιόπουλος είναι γνωστός, έχοντας κάμει μικρές παρεμβάσεις ή επειδή εμείς έχουμε χρησιμοποιήσει δικές του σκέψεις σε θέματα που μας απασχόλησαν...

 

Ιούνιος 18, 2013

...ή "γιατί δεν πέφτει αυτός ο ρημάδης ο καπιταλισμός;" (3)

Κάθε φορά που ένα σημαντικό γεγονός ξεσηκώνει το μεγάλο πλήθος, οι ασχολούμενοι επαγγελματικά ή ημιεπαγγελματικά με  την πολιτική, την "εξέγερση" και την "επανάσταση" ξεβρακώνονται.

Ιούνιος 11, 2013

Παρακολουθήσαμε με θλίψη την ομιλία Δ.Στρατούλη στο Αργοστόλι και τις "αναλύσεις" του, για αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα.

Μάιος 31, 2013

Αναγκαία δυο λόγια

Η δική μας "ιστορία" δεν αντλείται από θεωρίες και δεν εξαντλείται σε αυτές. Προκύπτει από πραγματικά γεγονότα. Και για αυτό το λόγο, επικαλούμαστε παραδείγματα που αντλούμε από τη ζωή. Ιστορίες της ζωής μας. Από αυτές τις ιστορίες καταλήγουμε σε κάποια συμπεράσματα. Τα δικά μας συμπεράσματα δεν είναι αυθαίρετα. Εσείς θα κρίνετε και θα αποφασίσετε.

Μάιος 28, 2013

Λάβαμε την απάντηση του κ. Ηλία Αλεβίζου στις δικές μας παρατηρήσεις πάνω σε ένα δικό του άρθρο.

Μάιος 18, 2013

Εμείς δεν είμαστε υπέρ των συντεχνιακών απεργιών, ακόμα κι όταν αυτές αφορούν το ύψιστο χρέος της αλληλεγγύης σε απολυθέντες ή υπό απόλυση φίλους και αδελφούς. Ακόμα και όταν αφορούν τη δική μας απόλυση.

Με αυτό τον κυνικό τρόπο, προσπαθούμε να περιγράψουμε το σήμερα. Αν δεν έρθεις σε ρήξη με κάθε είδους σκέψη στην οποία το παρελθόν απέδωσε τον δέοντα σεβασμό, δεν θα καταλάβεις τι είναι αυτό που ζούμε σήμερα.  

Μάιος 9, 2013

Λίγη "ιστορία"

 

Από τότε που ξέσπασε η «κρίση» και οι επιπτώσεις της πέσανε στο κεφάλι του έλληνα πολίτη γέμισε ο κόσμος "Καλέσματα για οργάνωση και αγώνα".Είναι άπειρο το πλήθος των μικρών ή λίγο μεγαλύτερων ομάδων που συγκροτήθηκαν με αυτά τα καλέσματα. Μερικές έγιναν και κόμμα.

Απρίλιος 10, 2013

Όταν χτες γράψαμε ότι έχουμε πόλεμο και πρέπειο να απαντήσουμε με λογικές ανταρτοπολέμου, είχαμε στη σκέψη μας , ακριβώς, αυτό: