Share |

Άρθρα στην κατηγορία: Συντομογραφίες

  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home1/ithaca/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /home1/ithaca/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 745.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home1/ithaca/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 589.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home1/ithaca/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 589.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home1/ithaca/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 149.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home1/ithaca/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 25.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home1/ithaca/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 135.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home1/ithaca/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 135.
Ιούλιος 21, 2020

Κορωνοϊού συνέχεια (από τη Γερμανία)  

Ιούλιος 15, 2020

Πριν πάμε στα ρατσιστικά,  ας πάμε στα οικολογικά. Με μια διευκρίνηση: 

ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ. ΜΙΛΩ  ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥΣ. ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ. ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ.  

Μάιος 16, 2020

Είναι πια ηλίου φαεινότερο ότι όλα γίνονται για το εμβόλιο και τον εμβολιασμό. Άλλος τρόπος θεραπείας δεν υπάρχει. Ή υπάρχει στον επιστημονικό και μη κόσμο, που δεν έχει σχέση με την εξουσία[i].

 (Υπάρχει και μια πολύ πολιτική διάσταση στο θέμα της αντιμετώπισης του coronavirus, αλλά θα πούμε ότι «δεν είναι τώρα αυτό το θέμα μας», αν και θα προκύψει να είναι).

Απρίλιος 10, 2020
  • (Στη Γερμανία τα μέσα ε;ημέρωσης δεν δέχτηκαν να δημοσιεύσουν τέτοιες απόψεις)

ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΒΑΛΛΙΑΝΟΥ (μετανάστης από τις Κεραμειές Κεφαλονιάς στη Γερμανία)

Μάρτιος 3, 2020

Πάνε πολλά χρόνια, που οι πίνες «έφυγαν» από το Λιβάδι.

Τις ξαναείδαμε να υπάρχουν στο Φανάρι. Πολλές, όρθιες και όμορφες ανάμεσα στα φύλλα της ποσειδωνίας. Αυτά, ως πέρυσι.

Όμως, τον Οκτώβρη του 2019, οι λιγοστοί κολυμβητές, βγαίνοντας από το νερό, είδαν το σώμα τους καλυμμένο με λάδια και τη θάλασσα να μυρίζει ψαρόλαδο. Οι περισσότεροι έφυγαν. Μερικοί έσπευσαν να κάμουν αναφορά στο Λιμεναρχείο ή και σε άλλους αρμόδιους (δεν γνωρίζω).

Φεβρουάριος 20, 2020

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΙΣ.

Η πολυπαιγμένη συγκινητική "είδηση": "Ένας υπέροχος πατέρας κλπ". Πανομοιότυπος τίτλος, πανομοιότυπος και ο σχολιασμός στα ελεύθερα μέσα ενημέρωσης του πανελεύθερου κόσμου μας. Παρομοίωσαν τούτον τον πατέρα με τον Μπενίνι στην ταινία "Η ζωή είναι ωραία", όπου ο κωμικός Μπενίνι - πατέρας κρύβει από το παιδί του τη φρίκη του στρατόπεδου συγκέντρωσης, φτιάχνοντας γύρω του έναν παραμυθένιο ψεύτικο κόσμο. 

Φεβρουάριος 20, 2020

*Λεξικό:  Σπισισμός, από όπου και το "αντισπισισμός". (Βάζουμε τη διευκρίνηση - εξήγηση, γιατί δεν είμαστε όλοι εξοικειωμένοι με τη Νέα Οργουελική Γλώσσα).  

Δεν χρειάζονται πολλά σχόλια, όταν μιλούν οι εικόνες από τα χαρτάκια, που πέταξαν οι "φιλόζωοι".  

Ιανουάριος 2, 2020

Μία "άσχετη" ιστορική υπενθύμιση, αντί εισαγωγής:

Με Βασιλιά Ρωμαιοκαθολικό και Αντιβασιλείς προτεστάντες, στα πρώτα του νομικά βήματα το νεοελληνικό κράτος έφτιαξε ένα κράμμα κράτους και εξουσίας, που προσομοιάζει στο Αγγλικανικό πρότυπο. Δεσπότες, αντί για εκλεγμένους ιερείς και επισκόπους. Κράτος, αντί Εκκλησίες παντού. 

---

Σεπτέμβριος 5, 2019

1. Προς τον Βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης

2. Προς τον Υπουργό Υγείας

3. Προς τον Πρωθυπουργό

4. Προς κάθε άνθρωπο, που ενδιαφέρεται για το συνάνθρωπο και μπορεί να βοηθήσει

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗ

Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να πρέπει να κάμω επέμβαση για καταρράκτη και στα δύο μάτια. 

Απρίλιος 19, 2019

Η Συναδελφική Κομπανία, με έδρα τα Φαρακλάτα, ενημερώνει ότι από την παραγωγή του 2018 υπάρχουν διαθέσιμες δωρεάν ποσότητες καλοκαιρινών σπόρων από παραδοσιακές ποικιλίες Κεφαλονιάς και Ιθάκης. 

Οι σπόροι που είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων είναι (σε παρένθεση το έτος συγκομιδής τους):

Μάρτιος 22, 2019

Ενημέρωση από Γεράσιμο Βαλσαμή, αντ/ρχο ε.α.

---------------------------------------

Μάρτιος 20, 2019

Ο Ευρωπαϊκός πολιτισμός είναι ανώτερος και πρέπει να του μοιάσουμε. 

Φεβρουάριος 28, 2019
Δείξανε, του θεάματος οι Δυτικοί «Άρχοντες»,
την «ζάχαρη» στον Λάνθιμο, και μετά...
του δώσανε τα... «όσκαρ» της μη προτίμησης τους.
Έτυχε...; Όχι...
Απ’όσα γνωρίζουμε, θα λέγαμε πως κάτω από τις «ελευθεριότητες»
και τα «διεθνιστικά» τους, αλλιώς σκέπτονται.
Ιανουάριος 21, 2019

 

Για μια ακόμα φορά, "για όλα φταίνε αυτοί που χρωστούν στο κράτος και στις τράπεζες". "Τα κόκκινα δάνεια καταστρέφουν τις τράπεζες και φταίνε για τη μεταφορά των βαρών στο λαό". 

Ιανουάριος 4, 2019

Κάνω εκκαθάριση προσωπικού αρχείου. Πριν τα πετάξω:

Έχει σχέση το 1990 με το 2019; 

(Κείμενο "αυτοδιοικητικόν" και προεκλογικόν - τρομάρα μου)

Νοέμβριος 16, 2018

Με αφορμή τη χυδαιότητα γύρω από μία μεγαλειώδη  στιγμή του λαού: Πολυτεχνείο 1973.  

Το κοινό χαρακτηριστικό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το 1973 και της εξόδου του λαού στις πλατείες του 2011 είναι το αυθόρμητο του γεγονότος. Κανένα κόμμα δεν οργάνωσε, προκάλεσε, επηρέασε αυτά τα γεγονότα. Το Πολυτεχνείο και οι πλατείες ένωσαν τεράστια πλήθη, πέρα από ιδεολογίες και κόμματα. 

Νοέμβριος 13, 2018

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Τους βρίσκουμε σαν επαγγελματίες σχολιαστές σε δημοφιλείς ιστοσελίδες. Φαίνονται, γιατί αν δει κάποιος το προφίλ τους θα δει ότι έχουν κάνει σε ελάχιστο χρονικό διάστημα (2-4 έτη) 10 έως 25 χιλιάδες σχόλια.

ΚΟΙΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: Είναι Ευρωπαϊστές, Αριστεροί, Αμερικανολάτρες και Συριζαίοι.  

Τρόπος σκέψης:

1) Το Δημοκρατικό κόμμα των ΗΠΑ είναι αριστερό.

Οκτώβριος 30, 2018

Υπήρξε η Μέρα της Μάνας του Παύλου Φύσσα

Οκτώβριος 8, 2018

"Το Σκάνδαλο των Ριζοσπαστών", του Pier Paolo Pasolini, Νοέμβριος 1975  

(ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Σεπτέμβριος 27, 2018

Τα ψέματα τέλειωσαν, αλλά το ξεπουλημένο κομματικό σύστημα συνεχίζει να λέει ψέματα, γιατί αυτή είναι η δουλειά του.

Ένας υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, ένας υποψήφιος δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ, με ψευδώνυμο, και το ΚΙΝΑΛ καταγγέλλουν την κυβέρνηση και καλούν το λαό σε «αγωνιστική» συσπείρωση, επειδή, λένε, παρέδωσε στους δανειστές λόφους, πάρκα, σχολές, δάση, μνημεία, μουσεία, δικαστήρια, βιβλιοθήκες και άλλη κρατική περιουσία, που βρίσκεται στην Κεφαλονιά.

Σεπτέμβριος 25, 2018

ΑΠΟ ΤΟN ΕΓΚΑΘΕΤΟ TOY ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΑΝΤΙΣΥΡΙΖΑΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΣΤΟΝ "ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟ" 

Η κατεχόμενη από δανειστές εξουσία σήμερα εκπροσωπείται από το κατοχικό κόμμα του Σύριζα.